• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Tv Shows/Serije 2022

Awww yisss, nastavlja se Castlevania na Netflixu!

Rondo pa posle toga Symphony :D

For All Mankind s03e01 odlična, nadam se da će cela sezona održati ovaj kvalitet. Krenuli su baš jako,nema razvodnjavanja što maksimalno podržavam. A realno ovakvu seriju su mogli da razvlače godinama i godinama.

Cela epizoda ima neki vajb mešavine Aliena i Jurrasic Parka :D Čim sam video one promo spotove na početku epizode, kao "preptermijerno otvaranje hotela..." sa sve onim nasmejanim slikama, odmah sam znao šta se sprema :ROFLMAO:

"music television series based on the upcoming album of the same name by American musician and actor Kid Cudi"

Hoće li ovo biti nešto poput Waking Life ili A Scanner Darkly, tj. neka vrsta rotoskopske animacije? Ili je ovo animirano samo da ovako izgleda? u svakom slučaju, vrlo čudno, pogotovo i ovo "music television series", tako da ću sigurno baciti pogled kad izadje, čisto da vidim na šta to sve liči.

Krenula je da izlazi serija Dark Winds

Odlična premisa, ali nažalost dosta zbrzana produkcija - čudna niskobudžetna montaža, loši i naivni dijalozi, nesigurna režija. Kinematografija je odlična, ali sve ostalo je prosečno. Da je ovo urađeno na nivou, recimo, Mare of Easttown, ovo bi bio hit - serija sa mnogo nominacija za Emi na kraju godine. Ali ovako, ispratiću do kraja jer mi se sviđa tematika, dosta je drugačija nego u drugim serijama, ali mi je stvarno žao što nisu ozbiljnije pristupili ovom projektu.

Videćemo doduše kako će se razvijati, izašle su 2 epizode, možda me demantuje skroz serija do kraja.

The Offer (miniseries)

Kako je krenula zbrzano nikad ne bih rekao da će ispasti ovako dobra. Danas je izašlo finale i moram reći da sam uživao u seriji.
Ocena 8/10

The Hacks S02

Prva sezona mi je bila fenomenalna, ova druga ne baš. Kraj serije, sama završnica je povadila stvari, ali ipak moram priznati da sam očekivao više.
Ocena 7-/10

Barry S03

Možda nije popularno mišljenje ali meni je ova sezona bila očajna. Gotovo da nije bilo epizode, sem možda finala (ajde i 6. epizoda može da prodje), gde mi nije bilo izuzetno dosadno da gledam i pratim dešavanje. Sve jedno te isto se dešava koliko već epizoda tj. sezona. Sam razvoj likova mi nikako nije upečatljiv a ceo zaplet je postao dosadan. Kažem, nije verovatno popularno mišljenje ali zaista nisam skoro uopšte uživao u ovoj sezoni. Za razliku od recimo prve i druge koje su mi bile skroz OK.
Ocena 6-/10

Istražujem malo sada oko The Offer serije i vidim da je sa istom temom najavljen i film:

Režiser je čuveni Beri Levinson, a glumačka postava je odlična. Sada je bilo 50 god od premijere Kuma, zato verovatno i tolika popularnost.

video-4069434-image.jpg

The Hacks S02
Prva sezona mi je bila fenomenalna, ova druga ne baš. Kraj serije, sama završnica je povadila stvari, ali ipak moram priznati da sam očekivao više.
Ocena 7-/10
Isti utisak sam imao i ja. Prvu sezonu sam sagledao u cugu a ovu na jedvite jade.

Poceo sam da gledam LoveDeath+Robots S3, odmah je sezona krenula bas super!

Bad Traveling epizoda je odlicna. Fincher+Blur dobar kombo, a i Troy Baker je bio upecatljiv u glavnoj ulozi.

Jeste malo sporija sezona i nije onako furiozna kao prva ali meni se i dalje sviđa. Koliko je epizoda izašlo, je li to cela sezona?

U svojoj trećoj sezoni "For All Mankind" je izgleda poslao na privremeni odmor Rona D. Mura a s njim i dugačke (neko bi rekao klasične) ekspozicije i razrade na čiju se "naplatu" čeka desetine sati (ili nekoliko sezona kao što je to bilo u DS9). Odmah je počelo zanimljivo, mlada krv je donela više dinamike, akcije i rešila da se više bavi SF-om, a manje ko s kim spava i zašto. Džoel Kinaman je manje u centru pažnje - bilo je mučenje gledati ga u drugoj sezoni. Prosto nije on taj kalibar glumca da iznese sve što su mu scenaristi zadali. Ovako je super.

For All Mankind je evidentno bolji kako vreme tece, bas mi se svidja nova sezona. Gamechanger ftw! Onaj govor o ekspanziji kroz Suncev sistem je some pure shit.

Pogledao dve epizode La Brea serije. Iako je ideja zanimljiva nekako mi je sve traljavo izvedeno. Nisam siguran da li cu nastaviti sa gledanjem.

Za sada slaba treca sezona Orvilla, scenaristi imaju kreativnu krizu i desava se recikliranje starih ideja. Ko da im je ova pauza odmogla i kao da se druga sezona zavrsila prosle godine i imali su manje vremena za pripremu. Nisam nesto preterano odusevljen, mada kad bolje razmislim i druga sezona je imala spor pocetak. Cekam da vidim kada ce se pojaviti epizoda koja ce me bas izuti i promeniti narativ trece sezone u drugom smeru. Mislio sam da ce to biti treca epizoda, ali malo razocaravajuc epilog. Prvih 20ak minuta je obecavalo.

Ovaj malo drugaciji format (10 ep x 60 min) se za sada ne pokazuje bas najbolje.

Meni je Orville S3 bas fino lezi, u zadnjoj epizodi su imali klasicnu "potpisivanje primirja se zakomplikovalo" pricu iz starih ST serija.

The Bear S01

Slučajno naleteh na ovo pre neki dan.

Vrhunski svetski kuvar (glavni kuvar najboljih restorana na svetu) se vraća u svoj rodni grad kako bi radio u fast food/sendvič restoranu koji je dugo u vlasništvu njegove porodice. Odgledao celu sezonu sa uživanjem u 2 dana. Neverovatno koliko je pitka serija. Odlična režija, gluma, veoma zanimljiva ideja i koncept, kao i duh Čikaga. Ko je gledao Shameless (US) upoznat je sa radom Jeremy Allen Whitea. Radnja ove serije, kao i Shamelessa, je smeštena u Čikago, tako da dok sam gledao imao sam utisak da je ovo neki spinoff Shamelessa iz najboljih dana :D

Očekujem nominacije za Emmy za najbolju seriju godine, najboljeg glumca i najbolju sporednu glumicu. Takođe, režija i montaža će dobiti ili makar biti nominovani.

Ocena 8.5/10

Inače, krenule su da izlaze epizode:

Westworld s04
Only Murders in the Building s02

U petak nas očekuje završnica poslednje sezone Stranger Things - izaći će obe epizode u dosta nekonvencionalnom formatu, prva epizoda biće sat i po duga, dok će finale trajati 2 i po sata.

A za dve nedelje nastavlja se Better Call Saul, tj. part 2 ove poslednje (završne) sezone serije.

Back
Top Bottom