Ostali predviđaju 800 dolaramislim da je to previše. Steam će biti razapet jer su konzole jače za iste pare.

Slazem se apsolutno ali to ne menja cinjenicu da nee iobrusiti neku suludu cenu kao sto su uradili sa steam deckom koji je po mom misljenju od starta bio preskup za taj odnos performansi koje nudi ali opet kazem nije da ih sprecava nesto po tom pitanju.Mislim da nema smisla porediti sa cenama konzola, posto uopste nisu u istoj kategoriji.

Bio si veoma precizan sa tom racunicomTako da ono, 3 blajva i 2 oplodnje ispod plavog mosta i sve ok.

Mislim da nema smisla porediti sa cenama konzola, posto uopste nisu u istoj kategoriji.
Da PS5 je jaci, i da bice jeftiniji, vrlo verovatno i znacajno.
Cena ne moze biti toliko mala da se ljudima isplati vise da kupe ovo umesto generic PC-ija za desktop rad. (sa druge strane da je Microsoft pametan i uradi to isto, to bi vec bila druga prica - ali nema 30% profita u tome lol (sto je najgore to spominjem od x1 - napravi na dugme da Xbox pretvaras u PC i obrnuto))
Drugo sta je uspeh za Steam Hardware je vrlo drugacije od toga sta je uspeh za Sony ili Nintendo (ili hehe Microsoft).
U koliko primeraka je ukupno prodat Steam Deck? I u koliko primeraka je prodat Switch 2 u prvih mesec dana? Rekao bi da je 1:1.5 u korist Switch-a 2.
Poredite proizvode koji ciljaju na life time od 100+mil, sa necim sto necim sto cilja na milione.
Jedno vreme je bilo puno jeftinih Intel Nuc-ova sa RTX 2060, ali to nije bila zvanicna cena, vec su bili povoljni jer su se resavali inventara.Mislim da je bespredmetno pri;ati da li ima smisla porediti sa konzolama ili nema. Ljudi će to raditi. Steam machine se za sada pozicionira kao Steam Konzola . Videćemo šta će biti kada krene prava makerting kampanja doduše.
Čuo sam intervju gde kažu da neće subvencionisati Steam Machine kao što subvencionišu Steam Deck jer bi onda sistem bio masovno kupovan kao kancelarijski kompjuter i ne bi mogli da povrate pare. Ali onda je veliko pitanje kako će se probiti. Nadam se da je tržište za za mašinu za ljude koji neće ili ne znaju da sklepaju polovan komp tih performansi za značajno nižu cenu značajno jer je konkurencija makar teorisjki dobra. Al se plašim da su se precenili.
Steam Machine nije Steam Deck čiji je milionski uspeh utro put kategoriji kompjutera koja je pre toga bila skoro isključivo kuriozitet i to je postignuto pre svega cenom. Ovo je pokušaj navikavanja tržišta na Steam OS Desktop na tržištu koje je već prezasićeno ulta kompaktnim kompjuterima kineskih proizvođača. Nisam to toliko pratio pa ne znam da li je izašao još neki povoljan ultra kompaktni sistem namenjen gejmerima još od GTX1050 dana ali bi mi bilo čudno da je ta rupa ostala nepopunjena.
Ja Valveu držim fige pre svega da omoguće potpunu integraciju drugih prodavnica u osnovni interfejs a onda i da uspeju. Živi bili pa videli.
2x + 3y =800Bio si veoma precizan sa tom racunicom![]()
Nice catch. Morali bi onda u tom slučaju da zaključaju mašinu da ne može drugi OS da se instalira jer kancelarijski korisnici se neće baktati sa Steam OS-om, treba im Windows. Postoji u stvari i jednostavan način kako da zakomplikuju instalaciju Windows-a. Samo treba da sa AMD-om sklope dil da AMD-ovi grafički drajveri blacklist-uju GPU koji se ugrađuje u GabeBox. GPU već ima jedinstven ID, to se moglo videti u source code-u Linux drajvera. Tada se prvi put pojavilo ime Fremont. Windows bi onda postao poprilično beskoristan. Da, neko bi uspeo na kraju da nabudži drajvere da rade ali firme koje bi kupovale mašinu kao kancelarijski komp se ne bi toliko drndale sa time.Čuo sam intervju gde kažu da neće subvencionisati Steam Machine kao što subvencionišu Steam Deck jer bi onda sistem bio masovno kupovan kao kancelarijski kompjuter i ne bi mogli da povrate pare. Ali onda je veliko pitanje kako će se probiti. Nadam se da je tržište za za mašinu za ljude koji neće ili ne znaju da sklepaju polovan komp tih performansi za značajno nižu cenu značajno jer je konkurencija makar teorisjki dobra. Al se plašim da su se precenili.

Bukvalno su najavili da se obezbediti drivere za Windows.Nice catch. Morali bi onda u tom slučaju da zaključaju mašinu da ne može drugi OS da se instalira jer kancelarijski korisnici se neće baktati sa Steam OS-om, treba im Windows. Postoji u stvari i jednostavan način kako da zakomplikuju instalaciju Windows-a. Samo treba da sa AMD-om sklope dil da AMD-ovi grafički drajveri blacklist-uju GPU koji se ugrađuje u GabeBox. GPU već ima jedinstven ID, to se moglo videti u source code-u Linux drajvera. Tada se prvi put pojavilo ime Fremont. Windows bi onda postao poprilično beskoristan. Da, neko bi uspeo na kraju da nabudži drajvere da rade ali firme koje bi kupovale mašinu kao kancelarijski komp se ne bi toliko drndale sa time.
A što se tiče proboja na tržište, samo im treba dobra reklama. Ljudi će da kupe svakako govno samo ako se dobro izreklamira. Pogledaj samo AI![]()