• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PC Steam Hardware (Steam Deck, Cube, VR, Controller)

Što više gledam opise više mi se sviđa.

Form factor je odličan, lepo izgleda, super je što faceplate može da se menja. I vrh mi je što je praktično ceo uređaj heatsink. :)
Joypad isto deluje da će biti odličan.

Neću ga sigurno uzeti jer mi nema nikakvu poentu sa tom snagom ovoliko kasno u konzolnom ciklusu ali valjda će doprineti proširenju ekosistema i šansi za neki jači model u budućnosti.

Kapiram da je možda OK za nekoga ko nema ništa drugo. Ili kao sekundarni komp u kući ako cena bude zanimljiva.

Ma top emulation masina, znamo koliko je deck dobar za to a ovaj cube ce konacno biti one click start 99% igara u istoriji. Posle pocetnog podesavanja naravno plus lako spojis bilo koji kontorler.

2UxmTSl.png

Meni ovo deluje super. Ali, mislim da dobar deo ljudi ovde nije ciljna grupa.
Meni extra izgleda, mnogo mi se svidja small form factor i taj dizajn, ali takav uredjaj necu nikad uzeti, obzirom na snagu, ali ako se ikad desi to cudo, da smanje velicinu grafickih karti i da jedan RTX 5090 Ti moze da stane u njega, odmah bih ga uzeo i za mene bi to bio end game, ne bi nikad menjao taj form factor, tu kockicu mozes da gurnes bilo gde i da ti ne zauzima prostor, a kuciste realno nije nesto sto gledamo dok smo za kompom, sto se mene tice, mogu i da ga sakrijem iza tv-a, isti efekat...

Meni extra izgleda, mnogo mi se svidja small form factor i taj dizajn, ali takav uredjaj necu nikad uzeti, obzirom na snagu, ali ako se ikad desi to cudo, da smanje velicinu grafickih karti i da jedan RTX 5090 Ti moze da stane u njega, odmah bih ga uzeo i za mene bi to bio end game, ne bi nikad menjao taj form factor.
Izvol'te uzeti. 😄

Pogledah onaj proxy benchmark video i prijatno sam iznenađen rezultatima. Posebno što bi sam GabeCube trebao biti malo brži.

Last edited:
Čini mi se da ETA Prime voli malo da ulepša rezultate 😄 Dobija često jače rezultate nego popularniji reviewer-i. Ovako gledano, po njegovim rezultatima, stvarno bi moglo da se fura 4K u 60 FPS na GabeBox-u ali to bi već bila magija.

Živi bili pa videli. Nadam se da će se neko domoći primerka pre nego što zvanično krene u prodaju i testirati.

ETA prime kuiciste je 8 litara sa full size napajanjem, a GabeCube je 3 litre sa integrisanim mikro 300W napajanjem.

Mmmm ali to govori samo o gabaritima. Ne govori ništa o performansama?

Poenta je ovde da je ETA Prime sklopio relativno malu mašinu sa nešto lošijim komponentama nego što će biti u GabeCube-u a dobio je relativno dobre performamse. Tipa Enden Ring 1440p max settings u 60 FPS. Takođe, ta mašina se uklapa u nekih 300 W potrošnje u piku. Reklo bi se da dobro oslikava kakve performanse možemo da očekujemo od GabeCube-a računajući da ETA Prime nije malo slagao oko performansi.

Što se napajanja generalno tiče, kapiram da 300 W deluje slabašno ali mislim da nema razloga za brigu. Serverska napajanja npr. su isto malecna i male snage isporučuju, manje nego što smo navikli u desktop računarima. Razlika je u tome da su serverska napajanja efikasnija, 99%+. Desktop napajanja, čak i ona kvalitetna, su u stvari obična boranija sa nasviranim ciframa.

Steam Machine nece trositi iznad 200W, tako da je 300W PSU dovoljan i da pokrije spike-ove.

Moore's Law Is Dead predvideo cenu GabeBox-a na 500-600 dolara. Tvrdi da je Valve dobio super dil sa AMD-om za CPU-ove i GPU-ove jer su uboli čipove koje AMD ima na kamare viška i koje ne može da proda proizvođačima laptopova pa će dati Valve-u za bud zašto.

mislim da je to previše. Steam će biti razapet jer su konzole jače za iste pare.

mislim da je to previše. Steam će biti razapet jer su konzole jače za iste pare.
Ali konzole jesu osetno jace. PS5 CPU ima 2 jezgra vise i GPU ~30% vise shadera od Steam Machine CPU i GPU-a, a zna se da igre na konzolama rade dosta bolje nego na istom PC hardware-u.

Back
Top Bottom