• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Steam Deck

Stigao mi deck danas,mislim da sam dobro prosao 620e 256 model i 512 micro sd,grip i zastita za analog.
Vec vidim da ce mi trebati dock i to vrlo brzo.
Logovao sam se,skidam par igara pa me zanima sta preporucujete da se uradi odmah po dobijanju konzole? Neki beginner saveti?
Imam dosta igara na GoGu i epicu,mogu li i njih da igram na decku?
Sjećam se da sam preko Lutrisa na Linuxu mogao da instaliram GOG igre koje nisu moje :) Samo su potrebni gog instalacioni fajlovi. Što se Linuxa tiče i gaminga na Linuxu sve sam naučio zahvaljujući guglanju i YT. Windows ipak ne jer sam ga koristio i prije nego što sam dobio internet :)

Mozes sada uraditi milion stvari, ali za pocetak vidi da li imas zadnju verziju OS-a gde je ubacena opcija prebacivanja PC instalacija direkt na Deck preko WiFi konekcije. Da ne skidas sa neta igre bez potrebe.

Lutris & Heroic app-ovi mogu da prebace GOG i Epic igre na Deck.

Mozes podesiti PC/PlayStation game streaming, beskrajna emulacija, Decky loader za korisne pluginove...

YT is your friend, imas tamo tutorijale za sve zivo.
Ovo za prebacivanje sam slucajno video sada kada sam hteo da skinem TR a imam ga na PCju instalirano pa mi deck ponudio da prebaci preko lokalne mreze.
Vrhunski korisna stvar.

Ako ces ikakvu pirateriju koristiti, instaliraj na pc-u pa prebaci folder gde si instalirao.

Sent from my Galaxy Z Flip 4 using Tapatalk

Prebacim i pokrenem exe samo?
U vezi piraterije uglavnom bih pokretao neke starije pc igre kojih nema na streamu pa me zanima ima li opasnosti od bana?

Pa prakticno da. Stavis folder negde, desni click na exe u desktop modu i izaberes add to steam. U gaming modu odes u properties, compatibility pa izaberes verziju protona. Generalno najnoviju. 95% igara radi bez problema.

Instaliraj decky i steam grid db plugin da lako stavis art za tako dodate igre. Odes na igru, start pa manage art.

Prebacim i pokrenem exe samo?
U vezi piraterije uglavnom bih pokretao neke starije pc igre kojih nema na streamu pa me zanima ima li opasnosti od bana?
Aposlutno nema nikakve opasnosti od bana i na Linuxu i na Steamu. Na Steamu možeš da dodaš exe piratske igre koje hoćeš. Takođe ako ti ne da je tako pokreneš izguglaj kako može da se osposobi da radi. Velika je vjerovatnoća da je neko već napisao tutorijal ili postavio video tutorial na YT.

Možda je neke NFS igre zgodnije igrati preko nekog emulatora (za Playstation 1 ili 2 npr) zbog kontrola. Provjeri na netu kako se podešava i da li ima nekih problema i sl. Ne bi me iznenadilo da se te igre koje si pomenuo mogu podesiti bez neke posebne frke.

Edit: evo vidim da je Gajbotron napravi neki video na našem jeziku i da je pominjao emulatore. Ako te ne mrzi pogledaj, neka ti to bude polazna osnova pa dalje istražuj. Ja bih tako uradio :)

Pitanje za one koji su poručivali preko prijatelja/rodbine/poznanika iz Hrvatske i Slovenije: kako poručiti ako živite u CG ili Srbiji?

Da li je pomoću VPN-a potrebno promijeniti lokaciju u Steamu i još nešto dodatno podesiti i onda naznačiti koja je adresa tog nekog preko kog se naručuje iz npr Slovenije?
Moraš imati 3 stvari

VPN za državu destinaciju
Kreditnu karticu iz te države
Steam nalog prebačen na tu državu

Državu u Steam nalogu ne možeš često menjati tako da je najčistije napraviti drugi. Ukoliko na njemu imaš wallet kredite možeš ih naravno koristiti.

Kod nas sam viđao na KP base model za 550e.

Mislim da je 130e suluda tarifa samo da se nesto donese u Srbiju.

Dok mi ne stigne dok :ROFLMAO:
Da li bi moglo da posluzi ovako nesto za data transfer isl....

Može naravno, a ako ima DP-Alt protokol za video onda će ti i HDMI raditi...

Jel probao neko zelda totk na deck-u?

Pitam zato sto sa yuzu (imam 17GB rama i 5-6GB vrama). Dobro 2-3GB rama uzima samo win11.
Stuttere imam i sa 30fps modom. (masina ryzen 5 5500, rx 6600, 32GB 3200Mhz DDR5 RAM).

Mozda na pocetku radi ok na deck-u, dok ne iskompajlira 20GB shader cache-a. :D
bas me interesuje ako je neko od ponosnih vlasnika probao.

Nintendo first party necu ni da piratizujem al ono, tony hawk 1+2 drzi 30 fps :D

Jel probao neko zelda totk na deck-u?
Probao kad je tek izašlo, bilo je nekih problema sa kontrolama, mada ja vjerovatno nisam dobro deadzone podesio. Fps sam lock-ovao na 30 odmah i ide 20-30 u zavisnosti od lokacije. Probaću ovih dana kako ide na Windowsu isto tako.

Probao kad je tek izašlo, bilo je nekih problema sa kontrolama, mada ja vjerovatno nisam dobro deadzone podesio. Fps sam lock-ovao na 30 odmah i ide 20-30 u zavisnosti od lokacije. Probaću ovih dana kako ide na Windowsu isto tako.
Ispeglace sigurno kroz par iteracija emulatora, ali ne ocekujem da sada radi locked 30 bez stuttera.

Back
Top Bottom