• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Steam Deck

Ne znam sto sam uzeo 50w powerbank i 2tb ssd kad sam se zalepio za 3-5w igre. Sad igram west of loathing i baterina traje zauvek.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 4 using Tapatalk

Ne znam sto sam uzeo 50w powerbank i 2tb ssd kad sam se zalepio za 3-5w igre. Sad igram west of loathing i baterina traje zauvek.

Meni je Tropico 1 radio na par vati ne secam se bukvalno sam stavio minimum. Ladan ko spricer, baterija komotno 8 sati.

Dobro je to, igre su tu da bi se igrale, ne da bi se namestale i podesavale. Uzivaj.

Ovaj treći Deck do sada najbolji: ekran vrh, Huaying ventilator, Micron memorija, touchpad-ovi i haptika ne baguju ko na drugom. Ne znam jesu li šta dirali oko WiFi hardvera ali i to ne puca kao na prethodna dva (iste mreže).
Wifi je verovatno do updateova. Na launchu mi se dešavalo da ponekad ne ume da se nakači na steam servere posle buđenja. To se više ne dešava, tačno posle određenog update prestalo.

Kakav je taj novi ventilator? Drugačija frekvencija ili stvarno tiši?

Kakav je taj novi ventilator? Drugačija frekvencija ili stvarno tiši?
Frekvencija, Delta ventilator u prošlom je stvarno bio iritantan do te mjere da mi se nešto zahtjevnije nije ni igralo.
WiFi neće da ide iznad 50Mbps iz nekog razloga ali i to mi je super obzirom da nije nikako radilo na prošlim.
Uglavnom sav info o unutrašnjosti je sada (od nedavno?) dostupan preko SteamOS-a, nema potrebe za otvaranjem.

Frekvencija, Delta ventilator u prošlom je stvarno bio iritantan do te mjere da mi se nešto zahtjevnije nije ni igralo.
WiFi neće da ide iznad 50Mbps iz nekog razloga ali i to mi je super obzirom da nije nikako radilo na prošlim.
Uglavnom sav info o unutrašnjosti je sada (od nedavno?) dostupan preko SteamOS-a, nema potrebe za otvaranjem.
Baš ću pogledati šta ja imam, mada meni lično ne znači puno, sem ventilatora nemam zamerki. Wifi radi pouzdano, ekran ko ekran, stickovi rade dobro, kućište ne škripi.

Voleo bi uživo čuti taj novi ventilator, baš me zanima

Odavno se ubacuju paralelno oba ventilatora pa je samo pitanje ko će dobiti na 'lutriji'. Slično sa ekranom i probijanjem backlight-a. QA im napreduje ako ništa. 🙂

Nikakva ušteda na 64GB modelu ali zato su ostala dva dosta jeftinija. 256GB solidan deal.

Samo da potvrdim da Sound Blaster X G6 (a kontam i mnogi drugi DAC-ovi) radi uredno na Deck-u; samo je potrebno u SB Command-u (Windows) uraditi factory reset i prebaciti G6 u 'direct mode'. Još da sredim alternativu za Office i postaće pravi 'desktop replacement'.

Probaj windeckos, vrhunski se butuje sa eksternog i prilicno slicno iskustvo pravom steamosu.

Čekam da mi stigne M.2 > USB adapter pa ću se baciti i na instaliranje Windowsa. Ima li podatak jel' dugoročno štetno ostavljati Deck na dock-u/punjaču?

Gledaj da imas i dobar kabl za adapter. Bukvalno sam jedva usb3 brzine dobijao sa svim koje sam imao. 80mb/s u linuxu i 40mb/s u winu. A i sa tim brzinama je super radio boot sa istog.

Ne znam za dugorocno ali za 4 meseca mi je health i dalje na 100%. Vrlo cesto ostane celu noc na punjacu i jos cesce punim dok igram. Internet kaze, i proverio sam, deck kad dodje na 100% a u sleepu je, sam se prazni na 90% ako je i dalje na punjacu i prijavljuje da je pun i ako izvadis punjac na 90% posle toga. Znaci cuva sam sebe, kontam da je prilicno bezbedno drzati ga na docku.

Odlično, znači još dual boot da riješim i eto 'desktop replacement'.

Koliko im 2230 SSD-ovi crkavaju, držao bih se podalje od Sabrenta.

Back
Top Bottom