• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Steam Deck

Da li je 64gb model razlicit od 256 samo po velicini storagea? Tj,isti ssd je u pitanju samo manji kapacitet?
Da li je moguce koristiti micro sd za instalaciju igara? Kakva su load vremena tada?
Da li je moguce pokretati gog i epic store igre na decku? Da li je moguce instalirati pirate na deck?
Rade li neke starije igre na njemu? Nfs underground? Max payne 1-3? It'd.....
Da li onaj dock station sluzi i za punjenje ili samo za prenos slike na TV?
Uzimam jedan 64gb model uskoro pa me zanima svasta,jedva cekam da stigne :D

Da li je 64gb model razlicit od 256 samo po velicini storagea? Tj,isti ssd je u pitanju samo manji kapacitet?
Da li je moguce koristiti micro sd za instalaciju igara? Kakva su load vremena tada?
Da li je moguce pokretati gog i epic store igre na decku? Da li je moguce instalirati pirate na deck?
Rade li neke starije igre na njemu? Nfs underground? Max payne 1-3? It'd.....
Da li onaj dock station sluzi i za punjenje ili samo za prenos slike na TV?
Uzimam jedan 64gb model uskoro pa me zanima svasta,jedva cekam da stigne :D
1. Ne, 64 gig model ima MMC memoriju, a ostali modeli m.2 SSD.
2. Da, sporija su vremena ali potpuno igriva. SSD je blizi nextgen briznama (razumno brzo), a SD kartica je more like PS4 (sporikavo ali ok), ali i to varira od igre do igre. Kod indie igara je razlika skoro neprimetna. Razmisli ovako - velika vecina Switch igara se pokrece sa SD kartice.
3. Da i da. Za Gog i Epic imas heroic game launcher. Nakon sto se igra instalira i eventualno podesi sav dalji experience je seamless. Sto se piraterije tice - da, ista prica. Ne postoji nista na decku sto te sprecava da pokreces igre, izuzev same compatibility sa Linuxom.
4. Rade, i to uglavnom fenomenalno. https://www.protondb.com/search?q=max payne Cak i igre koje su unverified ili unsupported mogu uglavnom da se nameste da rade, postoje community tweakovi za skoro sve.
5. Dock sluzi za sve - punjenje, prenos slike, ethernet, usb periferije (tastatura, mis, gamepadi i sl), usb storage.

Deck je dosta pametan po pitanju storage-a. Mozes imati igre na USB-u, i na nekoliko SD kartica, i sve to mozes hotswapovati i automatski ce ti prepoznati i integrisati sa kolekcijom.

Uzimam jedan 64gb model uskoro pa me zanima svasta,jedva cekam da stigne
Po oglasima bi trebalo biti povoljnih 2230 SSD-ova izvađenih iz laptopa, 256/512GB, obično Kingston ili Toshiba. Mislim da je to bolja opcija nego 64GB eMMC plus veća mSD kartica.
Baš jučer naletim na jedan Kingston od 512GB za 15€, odmah se javim liku i odem po to.
D152E495-9353-4FC5-8A37-ABC17AB60488.jpeg

U 64gb deck mogu da dodam 2230 ssd?
Onda bi sve bilo kao u fabrickom 256/512 modelu?
Iskreno ovo sto ste napisali stvarno zvuci fenomenalno,sada sam jos vise nestrpljiv da mi stigne masina :D

Da, bukvalno zamenis mmc, metnes drajv i to je to. Naravno moras paziti, malo je pipavo ali nista strasno. Instaliras OS i experience ti je kompletno stock, imas update i sve.

Koliko vidim ima samo neki sticker sa donje strane tako da bi trebalo da je ok, naravno pod uslovom da je 'zdravlje' SSD-a dobro. :D

Urađen upgrade na 512GB, brzo, efikasno, commando-style bez otkopčavanja kabla za bateriju.
Sad sam baš mišljenja da je sve osim 64GB modela bacanje para koliko je ovo prosto za uraditi, a koliko vidim po oglasima u najgorem slučaju 256GB 2230 SSD-ovi koštaju cca 35-40€.

Urađen upgrade na 512GB, brzo, efikasno, commando-style bez otkopčavanja kabla za bateriju.
Sad sam baš mišljenja da je sve osim 64GB modela bacanje para koliko je ovo prosto za uraditi, a koliko vidim po oglasima u najgorem slučaju 256GB 2230 SSD-ovi koštaju cca 35-40€.
Još pre launcha je Valve govorio da je disk moguće zameniti. 64gig verzija je apsolutno najbolji valute, skuplje varijante se približavaju konkurenciji koja ima brži hardver.

Nisam se htio cimati sa otvaranjem nove stvari plus sam u januaru kad sam napravio rezervaciju računao da će 256GB biti dosta. Zeznuo sam se u oba pogleda haha. Btw x4 SSD vidno brže učitava Windows od fabrickog x2, vjerovatno će se i u igrama osjetiti malo.

Fabricki je verovatno namerno odabran ne da bude sto brzi, nego da sto manje trosi struje [i da bude jeftiniji]. Ali tesko da ce SSD bas drasticno uticati na bateriju.

Meni je internih 256 + 512 SD kartica skroz funkcionalno resenje, ali ne volim AAA igre da drzim na kartici jer je sporo.

Instalirao na ovaj 512GB SSD CP2077, Control, Doom i GTA V i otišlo više od pola prostora. Prebaciću 512GB karticu iz Mister-a kad stigne novi SteamOS i kontam da će to biti dovoljno jedno duže vrijeme.

Pretpostavljam da ste čuli. Ako niste, na žalost za Srbiju ne važi. Ali bolje da postujem nego da ne, možda znate za neke cake i prevare kako ipak iskoristiti priliku.

Back
Top Bottom