• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Steam Deck

Ako je Vita kiksnula ne znaci da bi nesto poput ove Steam konzole kiksnulo, cak naprotiv verovatno bi ozbiljno pomrsili konce Switchu. Koliko god se pricalo kako je Vita hardverski bila nesto vau u ono vreme ona jednostavno nije mogla nista ozbiljno da izgura u igrivom stanju.

Taj lakši razvoj za neku potencijalnu MS AMD handheld konzolu bi opet bio znatno teži nego na Deck-u gde plasiraš istu verziju igre kao za PC.
Mislim da će sam Deck pre da demotiviše MS da uđe na to tržište s obzirom da će dobiti gratis platformu na kojoj će raditi Game Pass.

Da ali opet lakši nego pre kada su se pravile posebne igre za handheld hardver, vrlo lako bi mogla biti još jedna verzija Xbox igre, odnosno da se samo ubaci još jedan razvoj iste igre za još jedan sličan hardver sa sličnim alatima za jedan od MS hardvera. Ionako se sad 90% igara radi za XB1, Xbox One X i XsS/X istovremeno, još jedan hardver ne bi mnogo stvari promenio. Ima više potencijalnih varijanti kako bi moglo funkcionisati..

Možda, ali ti na Deck-u možeš koristiš bilo koji servis dok na MS hardveru samo jedan, takođe bez obzira što je Game Pass na drugim platformama,
MS nastavlja da gura i svoj hardver, zato sada odmah na početku imaju dve prilično različite (bar kada je reč o snazi) next gen konzole.

Sad su stvari malo drugačije, tu je Switch koji je vrlo uspešan i može da tera AAA igre, a tu je i Deck koji ima veoma jak AMD hardver koji će terati next gen AAA igre, takođe sada može da se koristi sličan hardver u kućnoj konzoli i handheldu (AMD APU u ovom slučaju) što znači mnogo lakši razvoj igara za različit hardver/platforme.
Plus što sada žele što veći broj hardvera na koji mogu da guraju Game Pass.

Ne kažem da će uraditi handheld, samo da ne bi trebalo tako lako da odbacimo tu mogućnost.

Switch moze da tera igre koje je Nintendo definisao kao AAA.
Ovo sto ostali definisu kao current gen AAA igre, bas i ne.

Stvarno ne razumem zasto je ovaj topic postao Switch topic. Switch ce se prodati u nekoliko desetina vise puta od ovog.
Skroz drugi tip konzole, sa drugom ciljnom grupom.

Ako je Vita kiksnula ne znaci da bi nesto poput ove Steam konzole kiksnulo, cak naprotiv verovatno bi ozbiljno pomrsili konce Switchu. Koliko god se pricalo kako je Vita hardverski bila nesto vau u ono vreme ona jednostavno nije mogla nista ozbiljno da izgura u igrivom stanju.
Lupio si pa ostao ziv. Uncharted,Killzone,Tearaway,LBP su odlicno radile i izgledale jako dobro.....sad sto sony nije izgurao platformu i sto je memorijiska kostala kao pola konzole to je druga stvar.

Baš tad ljudi nisu hteli ništa vau ni da igraju, bila je pomama da se drndaju gluposti na tabletima. Vita nije imala šanse i Soni je odmah digao ruke

Te prve neke Vita ekskluzive koje su već pomenute su za to vreme bile top Uncharted pogotovo.

Koliko god svi mi bili nahajpovani za Steam konzolu, zabluda je misliti da ce ona pomeriti bilo kakav kompas sem proizvodjacima pc handhelda (gpd win, aya neo i buduci igraci). Nema sanse da game developeri ista posebno optimizuju a kamoli razvijaju za Deck (sem mozda par mlakih pokusaja na samom pocetku). Sva softverska podrska ce dolaziti od Valve i grupe entuzijasta koji ce deliti confige i optimizacije preko steam workshopa i sl. Developeri ce u najbolju ruku obratiti malo vise paznje na low spec experience, mozda malo pritegnuti gamepad kontrole i to je to.

Meni je to sasvim dovoljno. Best case scenario dobicemo malo konkurencije u ovoj specificnoj nisi.

Znam da troluješ ali evo odgovoriću ti, možda neko ko nije upućen čita ovu temu pa da ne formira pogrešno mišljenje o konzoli zbog tebe:

Sve ovo što je @Ivamark napisao
Lupio si pa ostao ziv. Uncharted,Killzone,Tearaway,LBP su odlicno radile i izgledale jako dobro.....sad sto sony nije izgurao platformu i sto je memorijiska kostala kao pola konzole to je druga stvar.
A na to dodati i Gravity Rush i Wipeout 2048.

Sve sranje igre sa lošom grafikom...

Baš tad ljudi nisu hteli ništa vau ni da igraju, bila je pomama da se drndaju gluposti na tabletima. Vita nije imala šanse i Soni je odmah digao ruke

Tačno, popularnost gaminga na telefonima/tabletima je bila tada možda najveća i ljude je bolelo uvo da daju $250 posebno za Vitu ili 3DS,
Nintendo je nekako izvukao 3DS sa velikim price cut-om, jačim igrama i podrškom, dok je Sony jednostavno počeo da se fokusira na PS4 i zaboravio na Vitu.

Uncharted je kriminalno izvodjen na Viti, fps padao ispod 15, Borderlands bukvalno neigriv, a Killzone aj da kazem ok mada je znao cesto da stucne. Imao sam Vitu tako da pricam iz licnog iskusta bez najmanje zelje da trolujem. Ne znam koja je to ozbiljnija multiplatformska igra radila u stabilnih 30fps. Kad Vita ekskluzive nisu redile kako treba o cemu onda pricamo. Kod Switcha je svakako mnogo bolja situacija ali cinjenica je da najnovije igre nemaju sta da traze na Switchu.

Po meni je trolovanje kad neko kaze da je Uncharted na Viti radio dobro.

Ja bi ovo glat ugazio na Crushing sa ovim fps, ne vidim problem. jbg nije majka....

Sve ok moze da se predje igra ali reci za tako nesto da radi jako dobro je totalno besmisleno...

Sve ok moze da se predje igra ali reci za tako nesto da radi jako dobro je totalno besmisleno...
Tad i sad nije isto, tad to jeste bilo jako dobro.

Sad ljudima ni mnogo bolje stvari nisu jako dobro al o tome na nekom drugom tredu da se ne skreće sa teme.

U svakom slučaju VITA je bila top konzola koja nije imala kome da se ponudi. Par godina kasnije prošla bi mnogo mnogo bolje...

Uncharted je kriminalno izvodjen na Viti, fps padao ispod 15, Borderlands bukvalno neigriv, a Killzone aj da kazem ok mada je znao cesto da stucne. Imao sam Vitu tako da pricam iz licnog iskusta bez najmanje zelje da trolujem. Ne znam koja je to ozbiljnija multiplatformska igra radila u stabilnih 30fps. Kad Vita ekskluzive nisu redile kako treba o cemu onda pricamo. Kod Switcha je svakako mnogo bolja situacija ali cinjenica je da najnovije igre nemaju sta da traze na Switchu.

Po meni je trolovanje kad neko kaze da je Uncharted na Viti radio dobro.
Imaš navedeno mnogo više igara koje sada namerno ignorišeš u tvom standardnom maniru, niko ne kaže da su sve radile perfektno ali jesu izgledale dobro a ti kažeš da nije postojala igra koja je ni izgledala ni radila dobro. Borderlands ne znam ko je pominjao uopšte.

Ne ignorisem samo neke od navedenih igara ne smatram za graficki ozbiljne i zahtevne. Uhvatio sam se za one sto po zahtevnosti i grafici nalikiju na ozbiljne igre iz tog vremena, prvenstveno mislim na grafiku. Jasno je bilo u startu da od takvih portovanja nema nista, da ce Sony morati sam da obezbedi ekskluzive, a njima to nije padalo na pamet. Toliko o tome kriterijumi i ukusu su razliciti, nekog je Vita odusevila dok je ja pamtim kao bacanje para.

Recimo Tearaway je 3d platformer, stilizovan i lep ali nije neki reprezent za graficku impresivnost. Zamisli sutuaciju gde neko kaze Switch nije sposoban da izgura zahtevne igre, a ja ga poklopim tako sto cu navesti da Odyysey radi u 60fps 🙂

Last edited:
Ne ignorisem samo neke od navedenih igara ne smatram za graficki ozbiljne i zahtevne. Uhvatio sam se za one sto po zahtevnosti i grafici nalikiju na ozbiljne igre iz tog vremena, prvenstveno mislim na grafiku. Jasno je bilo u startu da od takvih portovanja nema nista, da ce Sony morati sam da obezbedi ekskluzive, a njima to nije padalo na pamet. Toliko o tome kriterijumi i ukusu su razliciti, nekog je Vita odusevila dok je ja pamtim kao bacanje para.
Vita je apsolutno kidala po igrama i kvalitetu prvih naslova, i reći da igre nisu bile tehnički i grafički izvanredne je jednostavno revizionizam.

Back
Top Bottom