Lakše im je ponuditi neku 'lite' verziju Windowsa 11 za Steam Deck nego razvijati vlastiti hardver.
Receno je na jednom od onih IGN snimaka da ako neko zeli da instalira Win na Deck da to moze slobodno da uradi. I za gamepass nije glasina nego su na istom tom snimku rekli da mogu da se instaliraju i druge prodavnice poput MS Gamepassa/Epic stora itd.Pitanje da li bi zvanično Valve dozvolio tako nešto za Deck, pošto jelte oni žele da forsiraju Steam,
e sad ako je stvarno tačna ona glasina da možda Xbox Game Pass stigne na Steam, onda ima manje smisla za MS hardverom..
Ne znam za Sony oni ipak mogu da ponude opet neki solidan 1st party line up, ali MS nikako ne vidim u tom biznisu.Valve-u je manje-više svejedno na kojem OS-u koristiš Steam sve dok dobivaju tvoje pare. Samo nek' Sony i MS batale razvoj svojih ručnih konzola i sve će biti ok.
Bas ovo.Sumnjam da MS zanima portable gaming koji nije preko clouda.
Teško da Sony može imati dvije (različite) konzole na tržištu istovremeno i pružiti im kvalitetan support. Više im se isplati da portuju PS3/4 igre na Steam (Deck) nego da razvijaju novu konzolu i prave igre za nju.
Tuzna istina ali da moze Killazone kolekcija uvek.Ma kakve crne ekskluzive pa ni ps5 ih nema daj killzone kolekciju i da pevamo
Receno je na jednom od onih IGN snimaka da ako neko zeli da instalira Win na Deck da to moze slobodno da uradi. I za gamepass nije glasina nego su na istom tom snimku rekli da mogu da se instaliraju i druge prodavnice poput MS Gamepassa/Epic stora itd.
''Steam Deck is just a PC and it can run Windows
And that means a certain freedom to tinker with the software, and yes, install Windows 10 or Windows 11 if you wish. Valve recommends not wiping SteamOS for Windows — naturally — but designer Lawrence Yang told IGN that it was possible.''
U svakom slučaju Valve nema ništa protiv da koristiš Deck kako god hoćeš, instaliraš windows, drugi Linux, epic store, blizzard launcher, pokrećeš piratske igre itd.Nisam znao da je rečeno da zvanično može Win da se instalira, to je super stvar.
Što se tiče glasine, mislio sam na glasinu da Game Pass bude dostupan na Steam-u.
![]()
Rumor: Valve is Trying to Get Xbox Game Pass on Steam
A surprising new rumor claims that Valve is trying to bring Microsoft's Xbox Game Pass to Steam, rather than the other way around.gamerant.com
Nisam znao da je rečeno da zvanično može Win da se instalira, to je super stvar.
Što se tiče glasine, mislio sam na glasinu da Game Pass bude dostupan na Steam-u.
![]()
Rumor: Valve is Trying to Get Xbox Game Pass on Steam
A surprising new rumor claims that Valve is trying to bring Microsoft's Xbox Game Pass to Steam, rather than the other way around.gamerant.com
Ne znam za Sony oni ipak mogu da ponude opet neki solidan 1st party line up, ali MS nikako ne vidim u tom biznisu.
To je sve legit ali mislim da ih iskreno ne zanima handheld gaming, kontam da bi do sada pokusali vec nesto ipak su na trzistu konzola preko 20god ako se ne varam.Jake 3rd party igre + neka MS ekskluziva uz naravno maksimalno forsiranje Game Pass-a, bi bile dovoljan razlog za MS handheld hardver,
mislim da bi MS generalno bolje regulisao podršku dve platforme sa svojim raznim cross gen
To je sve legit ali mislim da ih iskreno ne zanima handheld gaming, kontam da bi do sada pokusali vec nesto ipak su na trzistu konzola preko 20god ako se ne varam.