• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Serije (2023)

E da, zaboravio sam da napišem kada sam pisao o seriji da glas daje jednom od likova i čuveni Hiro Nakamura

1700825086713.png

Pljuavo sam ovde prve dve sezone Star Trek Pikard-a ali sam se nekako naterao da pogledam i trecu finalnu sezonu serije. Uf kakav bi to propust bio da nisam odgledao. Necu mnogo da tupim sezona je predobra. Kao stari ST fan sam odusevljen. Ko iole voli ST ne sme ovo propustiti.

Pljuavo sam ovde prve dve sezone Star Trek Pikard-a ali sam se nekako naterao da pogledam i trecu finalnu sezonu serije. Uf kakav bi to propust bio da nisam odgledao. Necu mnogo da tupim sezona je predobra. Kao stari ST fan sam odusevljen. Ko iole voli ST ne sme ovo propustiti.
Izasao je pre par meseci bluray svih Picard sezona, pa cu definitivno ponovo overiti S3. Originalni streaming release je bio u ogavnom kvalitetu.

Matalas je pokidao sa vodjenjem te sezone, treba mu dati posao da snimi jos ST serija smestenih odmah posle Picard S3. Franshiza je kod njega u sigurnim rukama.

@nelex je l' si mozda pogledao Lessons in Chemistry?

Jesam.
Odlična mini-serija.

Pogledao u jednom dahu, tokom jednog vikenda. Baš je dobra za binge.

Odlični su glumci, cela postava stvarno, a pogotovo Bri Larson - iako je mnogi ne vole, meni je ovde baš odlično odglumila.
Sama radnja i priča je dosta fino uklopljena u taj period (ipak je ovo period drama) i podseća na momente malo na For All Mankind po kvalitetu i nivou produkcije i utegnutosti dijaloga/scenografije i svih drugih stvari koje često čine neku seriju, kada nisu uređene kako treba, da izgleda "jeftino". Ovde to nije slučaj i zaista izgleda sve vrhunski - od režije, montaže, scenografije, dijaloga, kostima, kastinga... sve je urađeno odlično.

Ako bih tražio neku manu, to bi bilo što možda traje malkice predugo (epizoda dve deluju kao višak), kao i neki over-the-top, stereotipni likovi i trenuci u tom nefeminističkom društvu koje bilo.

Inače, serija je za svaku preporuku, očekujem dosta nominacija za Emi.

Ocena recimo neka bude 8/10 (možda čak 8.5)

Odlični su glumci, cela postava stvarno, a pogotovo Bri Larson - iako je mnogi ne vole, meni je ovde baš odlično odglumila.
Ma na nju je hejt zbog stvari nevezanih za glumu, zbog nekih (stvarno bezveznih) izjava koje je imala. I onda ne popustaju s tim hejtom.
Inace je ona meni odlicna oduvek sto se glume tice.

Vidim dosta pozitivnih utisaka od mnogih ljudi sto se serije tice, pogledace se. Super sto je mini-serija.

South Park: Not Suitable for Children se moze gledati.
After it's discovered that a teacher at South Park Elementary has an OnlyFans page, Randy is compelled to take a closer look at the seedy underbelly of the world of on-line influencers.

Zavrshen Archer, kraj serije, a bilo je vala i vreme. Svideo mi se kraj, mislim da je kvalitetno zavrshena serija, a mislim da je bilo i vreme da dodje kraj. Kvalitet je opadao duzhe vreme, ali bilo je uspona i odlichnih momenata. Poslednja sezona mi je nekako najslabija, ali uspeli su da izvuku fin kraj. Naravno, voleo bih da saznam vishe o shta tje se deshavati sa sporednim likovima, pogotovo Kriegerom i Cheryl, ali prezhivetju.

I ja još nisam odgledao poslednju sezonu i slažem se da je trebalo odavno završiti seriju. Evo upravo stavih torent pa da vidimo taj kraj.

Prve 2-3 sezone su mi bile otkrovenje kada su se pojavile, zapravo, našao sam seriju kod nekog lika na mreži u studentskom domu i bio oduševljen na šta sam naleteo. Bukvalno sam tog dana preko noći postao fan :D

Nakon toga sam pratio sve šta je izlazilo, i bilo je nekih legendarnih epizoda/trenutaka i kasnije, ali tih nekoliko sezona na početku su ipak najbolje šta je ta serija imala. Kasnije sve šta je bilo kvalitetno je u stvari reciklaža najboljih stvari iz prvih sezona. Smer u kojem su otišli neki likovi su čist idiotizam, ali verujem da su radili fokus grupe pa su zato i uradili šta su uradili, ali recimo lik Pam je u nekim sezonama bio bol za oči i uši u svakom kadru kada bi se pojavila. Zapravo mislim da skoro nijednog lika nisu uspeli da razviju i unaprede nego na početku serije. Eventualno možda Lana i Bionic Barry :)

Poceo The Curse (Nathan Fielder, Benny Safdie, Emma Stone).

Pratim svake nedelje i nekako nisam oduševljen. Serija definitivno ima tu dozu lucidnosti na koju smo navikli od Nathana, ali sama činjenica da je (javno) skriptovana pomalo narušava tu misteriju. Takođe, serija više ide ka tom neprijatnom cringe osećaju koji mi nije baš prijatan ni smešan (već samo neprijatan). Ema je super odglumila za sad, sviđa mi se šta je uradila sa ulogom. A serija kao serija, za sada, ne bih preporučio ljudima. Dok recimo prošlogidšnji The Rehearsal je bio, iznenađujuće, pun pogodak.

Možda će se stvari promeniti do finala, ali čisto sumnjam. Jednostavno mi ne "leži" serija.

Last edited:
Evo i liste mojih top sezona/serija iz prošle godine.

Top15

1. Blue Eye Samurai: Season 1
2. The Bear: Season 2
3. Succession: Season 4 (final season)
4. Lessons in Chemistry
5. Scavengers Reign
6. How To with John Wilson: Season 3 (final season)
7. The Marvelous Mrs. Maisel: Season 5 (final season)
8. Daisy Jones & The Six
9. The Wheel of Time: Season 2
10. Scott Pilgrim Takes Off
11. Shrinking: Season 1
12. The Last of Us: Season 1
13. One Piece: Season 1
14. Happy Valley: Season 3 (final season)
15. Fargo: Season 5

Vredi da se prati/gleda:

Planet Earth: Season 3
Invincible: Season 2
It’s Always Sunny in Philadelphia: Season 16
The Morning Show: Season 3
The Righteous Gemstones: Season 3
For All Mankind: Season 4
Party Down: Season 3
Rick and Morty: Season 7
Star Wars: Ahsoka: Season 1
Attack on Titan (final season)

Razočaravajuće:

Black Mirror: Season 6
Welcome to Wrexham: Season 2
Ted Lasso: Season 3
Barry: Season 4
The Mandalorian: Season 3
Beef: Season 1
The Curse: Season 1
Hijack
Jury Duty
What We Do in the Shadows: Season 5
Castlevania Nocturne

Preskočite slobodno:

The Witcher: Season 3 (final season with Cavill)
Poker Face: Season 1
Sex Education: Season 4 (final season)
Secret Invasion: Season 1
Good Omens: Season 2
Abbott Elementary: Season 2

Nisam gledao (od Reservation Dogs S03 imam velika očekivanja):

Only Murders in the Building: Season 3
Loki: Season 2
Reservation Dogs: Season 3 (final season)

Ne znam da li postoji više iritantan lik od ovog (For All Mankind S04):

1704470807529.png

u pitanju je Toby Kebbell

Lik zrači antiharizmom... Ionako je ova sezona dosta mlaka, on je čini za lestvicu lošijom. Neverovatno kakav promašaj u kastingu.

Nema. Najgori lik u seriji od početka. Totalni filer. Plus cela ta priča oko sindikata radnika mi je smor.

jedna od boljih epizoda Black Mirrora, on glumi u njoj, bukvalno izdrziv za gledanje

Za nedelju dana finale Monarch-a, fina zavrsnica ovonedeljne epizode.

Back
Top Bottom