• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Serije (2023)

Krenula nova sezona (12) American Horror Story. Za sad prve 3 epizode su legit creepy kao nekada. Poslednja sezona je bas bila meh...manje horror, vise drama. Ovo super za sada ide.

fionacake-review-blogroll-1693237361237.png

Bogme, Fiona & Cake is some good shit.

Ako je Adventure Time bio "dečiji" crtać sa prikrivenim fucked up podtonovima, F&C ih baš ne prikriva tako često. Ko nije gledao AT, teoretski, F&C može da se gleda bez da se gledao AT, ali pola stvari preletaće preko glave. Svejedno, preporučujem i gledanje AT, it has some of deepest of lore.

Za sada F&C ima 10 epizoda.

Last edited:
Odlican serijal, bas bih voleo da se nastavi dalje. Sto kazes, nisam ocekivao da ce se nekim loretom tako duboko baviti.
Sad se lozim da okrenem jos jedan krug sa AT.

Desetogodišnji klinac u običnom svetu apsurda. Spiritualni naslednik "The life and times of Tim". Serija je animacijom i konverzacijom neki čudan kombo Dr Katza i Home Videos, za sada prijatna za gledanje. Ok, možda ne za gledati u nju, ali interakcija likova je dinamična. Po dve epizode u jednom segmentu od 25 minuta.

image0.jpg

Code:
south.park.joining.the.panderverse.2023

Solidan specijal, nije nešto wow ali bilo je mnogo gorih. Meni je proletelo ovih 40tak minuta.

Rick i Morty prva epizoda nove sezone mi je bash loshe legla. Pad u kvalitetu se primetjuje duzhe vreme, ali druga epizoda je daleko bolja, nadam se da tje i sledetja.
Novi South Park je okej, bilo je par kul momenata, nishta spektakularno, ali je brzo proshlo.

Dao sam shansu i onoj novoj animiranoj seriji - Krapopolis. Nije nishta posebno za sada, ume da nasmeje, pratim epizode jer dobro legne uz ruchak.
Gleda li iko sem @Bojan Big Mouth? Izashla je sedma sezona.

The Morning Show S03 se završila ove nedelje. Kako vidim najavljena je već S04.

Kada se sve pogleda, mislim da je bila sasvim ok sezona, imala je uspona i padova, i šteta je što je finale po meni podbacilo. Epizoda pre finala je pokidala i pripremila teren za rasplet, ali finale je nekako zbrzano sa nekim mnogo čudnim odlukama u montaži.

Corry Ellison (Billy Crudup) mi je i dalje najbolji lik, a u ovoj sezoni je dosta dublje obrađen. Jon Hamm je bio klasičan, teško da će on da podbaci, ali isto tako ne može se očekivati, kada ide tim sigurnim putem, ko zna šta. Ono šta je iznenadilo mene je gluma Jennifer Aniston, koja je na momente pokazala da je odlična glumica. Iako, moram da priznam, i dalje mi smeta nešto na njenom licu ili očima ili ne znam šta već, nešto što je radila, neke operacije ili nemam pojma, mnogo čudno deluje na trenutke. Ali credit where credit is due, u bitnim scenama, pokazala kako se glumi.

Očekujem nominacije za Emmy za Billy Crudup-a i Jennifer. Ostali su bili ok, ali nedovoljno za neku nominaciju (potencijalno možda bude, recimo Mark Duplass, Greta Lee i recimo Nicole Beharie).
Takođe, biće još nominacija za najbolju seriju (drama), production design i sve to šta ide sa ovako kvalitetnom produkcijom. Zaslužili su.

Ocena sezone 7.5/10

The Morning Show S03 se završila ove nedelje. Kako vidim najavljena je već S04.

Kada se sve pogleda, mislim da je bila sasvim ok sezona, imala je uspona i padova, i šteta je što je finale po meni podbacilo. Epizoda pre finala je pokidala i pripremila teren za rasplet, ali finale je nekako zbrzano sa nekim mnogo čudnim odlukama u montaži.

Corry Ellison (Billy Crudup) mi je i dalje najbolji lik, a u ovoj sezoni je dosta dublje obrađen. Jon Hamm je bio klasičan, teško da će on da podbaci, ali isto tako ne može se očekivati, kada ide tim sigurnim putem, ko zna šta. Ono šta je iznenadilo mene je gluma Jennifer Aniston, koja je na momente pokazala da je odlična glumica. Iako, moram da priznam, i dalje mi smeta nešto na njenom licu ili očima ili ne znam šta već, nešto što je radila, neke operacije ili nemam pojma, mnogo čudno deluje na trenutke. Ali credit where credit is due, u bitnim scenama, pokazala kako se glumi.

Očekujem nominacije za Emmy za Billy Crudup-a i Jennifer. Ostali su bili ok, ali nedovoljno za neku nominaciju (potencijalno možda bude, recimo Mark Duplass, Greta Lee i recimo Nicole Beharie).
Takođe, biće još nominacija za najbolju seriju (drama), production design i sve to šta ide sa ovako kvalitetnom produkcijom. Zaslužili su.

Ocena sezone 7.5/10
Meni je ova sezona bila užas. Ok je počelo ali ceo zaplet oko burazera "teroriste" mi je jeziv. Gluma nikad gora, likovi se ponašaju retardirano, čak i Kori koii mi je bio najbolji lik. Ostala mi je još posljednja ep, ali sumnjam da će mi se mišljenje promeniti.

Ocena 3.7/10.

Meni je ova sezona bila užas. Ok je počelo ali ceo zaplet oko burazera "teroriste" mi je jeziv. Gluma nikad gora, likovi se ponašaju retardirano, čak i Kori koii mi je bio najbolji lik. Ostala mi je još posljednja ep, ali sumnjam da će mi se mišljenje promeniti.

Ocena 3.7/10.
Poslednja sigurno ti neće promeniti mišljenje :) Dosta je podbacila, a ako ti se ni ostatak nije svideo, onda će ti biti baaš loše 😅

Welcome to Wrexham s02 se završila.

Ovoga puta je bilo 15 epizoda (prošle godine 18 u prvoj), ali su sve epizode u proseku dosta duže. Odlučili su da obrađuju pojedinačno igrače, kakvi su privatno, neka udruženja iz Wrexhama, i tako neke stvari su ubacili a manje su se fokusirali na fudbal i pravljenje ekipe. Makar sam takvog utiska.
U suštiini ima nekoliko baš dobrih epizoda, i zanimljivo je što je to real life reality, pa je zanimljivo da se prati. Ali smer koji su odabrali, samo je razvodnio ceo stil ovog real life dokumentarca i nekako ga učinio dosadnijim. Po meni prva sezona je dosta bolja.

Ocena 7/10

Ako niste gledali do sad, pročitajte ovde šta sam pisao o prvoj sezoni https://forum.secretlevel.org/threads/tv-shows-serije-2022.636/post-60861
Takođe, i dalje važi da ako planirate da gledate, da ne guglate ništa o seriji.

Pogledao Gen V, auf... teško smeće.
Prvu epizodu sam na silu pogledao, mislio sam da neću moći dalje, ali sam se nekako naterao da nastavim s gledanjem. Nije mi to trebalo, serija je težak raspad. U početku se predugo ništa ne dešava, a kada počne da se dešava, slabo je. Niko od glumačke postave nema ni H od harizme, povremene scene akcije su slabe, momenti koji bi trebalo da su "edgy" ne ostavljaju ni blizu utisak kao slični momenti u The Boys, a najgore mi je što sam se osećao kao da gledam neki fanfiction koji je pisala neka "alternativna" srednjoškolka.

Tračak nade sam osetio pred kraj kada se pojavi Homelander, sprži Marie i ekran postane crn , e to bi bio okej kraj, ali ništa od toga.

Ocena:
fellowkids.jpg

od 10.

Zavrsio gledanje Successiona. Serija je solidna, mada mislim da precenjeniju seriju odavno nisam gledao.
Skoro svi likovi su mi bili odvratni i nezanimljivi, humor mi nije legao, kao ni tryhard psovanje, a ni iscrpljujuci dijalozi.
Sto sam onda uopste gledao do kraja? Zbog toga sto je u svakoj sezoni bilo 2-3 bas dobre epizode.
Svaki put kada bih pomislio da bi trebalo da prestanem sa gledanjem, uletelo bi nesto bas dobro i onda bih nastavio i umesto kvaliteta dobio rastegnuto teturanje i ponavljanje istih zapleta.
Kraj mi se svideo.

fionacake-review-blogroll-1693237361237.png

Bogme, Fiona & Cake is some good shit.

Ako je Adventure Time bio "dečiji" crtać sa prikrivenim fucked up podtonovima, F&C ih baš ne prikriva tako često. Ko nije gledao AT, teoretski, F&C može da se gleda bez da se gledao AT, ali pola stvari preletaće preko glave. Svejedno, preporučujem i gledanje AT, it has some of deepest of lore.

Za sada F&C ima 10 epizoda.

Bukvalno jedan od najboljih neočekivanih nastavaka ikada. Meni je bukvalno najbolje što je iz "Adventure Time multiiverzuma" izašlo. Jedino ne znam koliko bi se svidelo nekome ko nije gledao sve prethodno.

Blue Eye Samurai (2023)

Jedno dobro iznenadjenje poprilicno niotkuda - ne pamtim kada sam poslednji put ovako bingeovao neku seriju. Tvorac i pisac je Michael Green čije filmove i serije ste sigurno gledali (American Gods, Logan, Smallville, Heroes, Blade Runner 2049 itd).
Stilizovanost je glavna zvezda ove animirane serije, kao i poprilično dobro napisani likovi koji nisu baš tipični stereotipi koji se viđaju u generičnim i nemaštovitim serijama/filmovima. Ima malo neke probleme sa pacingom zbog pojedinih epizoda, tako da nije savršeno, ali super posao su uradili svi uključeni u pisanje scenarija/dijaloga.
Kada sam krenuo da gledam, malo mi je bila čudna glasovna gluma. Nekako je odudaralo od onoga šta vidim, kako otvaraju usta i generalno ambijenta/okoline gde se dešava radnja. Ali vremenom sam se navikao. Nešto su čudno tu uradili, ili mi je jednostavno čudno da gledam japanske animirane likove da pričaju engleski :D

Opet se vraćam na stilizovanost, u suštini je 3D animacija, ali urađena da na momente izgleda kao 2D koristeći neke filtere (zbog kojih ivice likova se malo pomeraju, pa možda vam u početku čudno izgleda). Scene borbi su odlično koreografisane i sa puno osećaja, baš izgledaju epski neki dueli. Lagano je ovo mogla da bude i igra sada kada razmislim, baš ima upečatljivih likova :) Stilizovanost ne ide u kraj spektra poput Samurai Jacka, ali nije ni vanila poput klasicičnih samurajskih filmova/serija.

Da ne dužim, stvarno je nobrainer, ako nemate šta da gledate ovih dana, ovo vam je zicer.

Ocena 8+/10

1700609863366.jpeg1700609465445.jpeg

Last edited:
Back
Top Bottom