• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Mega Drive/Genesis Sega Genesis/Mega Drive general tema (igre, vesti,diskusija)

Mislim da su mi obe Earthworm Jim igre omiljene igre na toj konzoli. Nisu me nervirali chak ni oni nivoi kada si dazhdevnjak.

Ta verzija Sege je konzola mog detinjstva. A Boogerman, Earthworm Jim, Lion King i Mortal Kombat 3 igre koje sam najviše voleo da igram na njemu.

Voleo bih da je nabavim za kolekciju, ali ima previše kopija ovih dana, pa mi je veliko cimanje da ne kupim kopiju.

Edit: U, da! Ristar, Aladdin, Vectorman...!

Ja iskreno, ne bih mogao da igram Pal konzolu na 50Hz vise.
Segu je tada jako boleo tuki da optimizuje igre.
Imam isti ovakav pal kao Grujin, ali sam ubacio 50/60hz switch mod.
A imam i japanski md2 koji cuvam.

Ako je pal md2 Va4 (kao moj) onda on ima jako dobar zvuk. Jer svi md2 imaju kudikamo losiji zvuk od md1 a malo bolju sliku.

Ja sam sega md freak...I'll see myself out.

Ja iskreno, ne bih mogao da igram Pal konzolu na 50Hz vise.
Segu je tada jako boleo tuki da optimizuje igre.
Imam isti ovakav pal kao Grujin, ali sam ubacio 50/60hz switch mod.
A imam i japanski md2 koji cuvam.

Ako je pal md2 Va4 (kao moj) onda on ima jako dobar zvuk. Jer svi md2 imaju kudikamo losiji zvuk od md1 a malo bolju sliku.

Ja sam sega md freak...I'll see myself out.
Nije da necu moci da spavam zbog toga ali me zanima kako da proverim koja je verzija mega drivea?Osim sto je model 2 ocigledno :)

Samo MD1 sa 'high definition graphics' natpisom iznad slota za kertridž. :D
Da je samo to.
Postoji dosta revizija i tu. Neki koji imaju dobar zvuk, nemaju sony rgb encoder.
Za md2 neko pravilo je da va3 i va4 (skracena ploca koju zovu i tri četvrt 3/4) sa sony Cx---- rgb enkoderom, imaju najbolji odnos prihvatljive slike i zvuka. Ki brat ćomi.

md1 od VA3 do VA6.5, mada valjda od VA6 ima TMSS, lockout chip.

Japanske konzole imaju najgoru sliku, na mnogim forumima sam citao (jailbars). Mozda i odgovor Sege na slabu prodaju u Japanu. :D
USA i PAL imaju slican kvalitet.

Ja nazalost imam reviziju PC BD MD2 VA0 japanske konzole, koja em nema neku sliku em zujanje zvuka ubija.
Ima neki tripple bypass mode moze da se radi, ali ja nisam dobar bas sa lemilicom.

Last edited:
'Jailbars' sam imao na svakom MD1 modelu, a da radim one bajpasove i kondenzatore neću. Zato sam sve to i batalio i sastavio Mister.

Moj ima rgb provereno jer sam gledao po modelu kada sam narucivao kabel a tada je bila rastavljena jer je dzek za napajanje bio klimav ali iskren da budem ne rastavlja mi se ponovo iako je u sustini simple za rastavljanje kao konzola :)

Bas cu proveriti koja je moja verzija ploce, a moracu i 60hz mod odraditi nekad xd

Back
Top Bottom