Probao sam da skinem membranu i ocistim i unutra prljavstinu ali ne,jednostavno ne radi...Aj prvo proveri da li ti dugme uopste radi kada skines kuciste. Znaci kada direktno prstom (jace ili slabije) pritisnes dugme na ploci.
Jer ako radi, postoji jednostavno resenje bez lemljenja.![]()
Rešio sam na taj način al sam ga pre toga ponovo odlemio i zamenio lem sa novim.Iz iskustva sa popravkom daljinskih upravljača
Ako radi kada prespojiš kontakt na ploči aluminijumkom folijom prosto zalepiš komadić alufolije na onaj kontaktor u gumici. Jedino što treba da se obrati pažnja da na većini današnjih alufolija samo je jedna strana u stvari aluminium. Druga je izolator.
Imaš li fotku cijele ploče, baš me zanima kako izgleda.Jedan od boljih klonova koji sam video.
kao ova prva konzola.Imaš li fotku cijele ploče, baš me zanima kako izgleda.
Kazem ja klon je zverka. Jedino sto se greje kod Voltage Regulatora pa sam stavio sad termalne paste malo. Mada moze da radi i bez toga.Zanimljivo, PCB ima prilično 'clean' dizajn. Ovaj custom SE-95 izgleda identično kao YM2612, bonus je što name 'bodge' žica kao na ranijim revizijama.
Ako je 7805 regulator probaj sa 7.5V adapterom (od PS2 Slim), trebalo bi da pomogne da temp budu niže.Jedino sto se greje kod Voltage Regulatora pa sam stavio sad termalne paste malo.
Ne moze taj barrel ne odgovara za md1 vec za md2. Naice neki ispravljac sa manjom voltazom pa cu od njega napraviti. Mada ovu konzolu ni ne koristim generalno.Ako je 7805 regulator probaj sa 7.5V adapterom (od PS2 Slim), trebalo bi da pomogne da temp budu niže.
Cool. MD 1 clone u MD2 kucistuImao sam i ja jedan zanimljiv klon - Mega Drive 2 "tri cetvrt" spakovan u uverljivo japansko kuciste. Sa HAA-2502 oznakom i switchevima za regione i za 50/60Hz.
Sad sam pronasao sliku u kompu:
![]()