• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Mega Drive/Genesis Sega Genesis/Mega Drive general tema (igre, vesti,diskusija)

Da da, pregledao sve u medjuvremenu. :) Ne znam zasto mi u secanju ostao pogresan info, kontam da sam pobrkao V3 i X3.

IMG_1889.jpeg
Mali stereo mod za mega drive 3. Imao je samo mono za audio ali takodje bilo je mesta na plooci za komponente kako bi se dobio stereo. Dodata dva kondenzatora od 10uF 16v oznaka CE6 i CE7, i dve zice da se spoje kontakti. Nemam kako da vam dokazem ali verujte mi da sad ima stereo 😂

Last edited:
Hteo bi da zamenim reset dugme za mega drive 2 pa me interesuje dal je ova opcija ok tj dal je moguce ovo ugraditi ?
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
RSD109.87 1%OFF | 20pcs/lot 8x8x5MM 4PIN G77 Conductive Silicone Soundless Tactile Tact Push Button Micro Switch Self-reset Free Shipping

Послато са WP26 помоћу Тапатока

Aj prvo proveri da li ti dugme uopste radi kada skines kuciste. Znaci kada direktno prstom (jace ili slabije) pritisnes dugme na ploci.

Jer ako radi, postoji jednostavno resenje bez lemljenja. :)

Aj prvo proveri da li ti dugme uopste radi kada skines kuciste. Znaci kada direktno prstom (jace ili slabije) pritisnes dugme na ploci.

Jer ako radi, postoji jednostavno resenje bez lemljenja. :)
Probao sam da skinem membranu i ocistim i unutra prljavstinu ali ne,jednostavno ne radi...
Jace ili slabije kako god da sam stiskao ne daje znace zivota....

Iz iskustva sa popravkom daljinskih upravljača

Ako radi kada prespojiš kontakt na ploči aluminijumkom folijom prosto zalepiš komadić alufolije na onaj kontaktor u gumici. Jedino što treba da se obrati pažnja da na većini današnjih alufolija samo je jedna strana u stvari aluminium. Druga je izolator.

Ma čoveče mene zanima dal je onaj prekidač ok da znam dal da naručuje ili da tražim dalje?
Nema nigde preciznih dimenzija za reset dugme ja koliko sam izmerio to je 8 mm a ovaj je 8x8 manje od jednog cm za 2mm ali zbog onih iglica pitam jer vidim da ne stoje na coškovima nego da su od dole bukvalno ubadaš kada ga odlemiš ilk zalemiš kroz ploču kako god...

Iz iskustva sa popravkom daljinskih upravljača

Ako radi kada prespojiš kontakt na ploči aluminijumkom folijom prosto zalepiš komadić alufolije na onaj kontaktor u gumici. Jedino što treba da se obrati pažnja da na većini današnjih alufolija samo je jedna strana u stvari aluminium. Druga je izolator.
Rešio sam na taj način al sam ga pre toga ponovo odlemio i zamenio lem sa novim.
8ed5c3f8545f4ed1e05f78253fe7b137.jpg

Pre par meseci sam kupio neispravan Sega CD. Covek mi je rekao da je neispravan laser. Kad se ubaci disk nista se ne desava ne vrti disk. Narucim sa alija dva nova lasera. Smetnuo dam sa uma sve to i danas mi vise pukne film jer jos uvek nije stigao laser a proslo je mesec i po minimum. I uzmem da stelujem potenciometar lasera i uspem da mu nadjem sweet spot! IMG_1904.jpegIMG_1906.jpegIMG_1930.jpegIMG_1912.jpeg

Last edited:
Danas posle 5,5 meseci mi stigli paketi sa alija. Konacno mi stigli laseri za sega cd i din konektori za mega drive 1. Imam klom Md1 (koji mi je poklonio @Xelios26 ) koji je nativno 60hz ali konektoru fali slotova da bi mogao rgb kabl da se udzeka. Slika je fantazija! Jedan od boljih klonova koji sam video.
IMG_3012.jpegIMG_3018.jpegIMG_3011.jpegIMG_3017.jpeg
Levo je stari a desno novi konektor.
IMG_3013.jpeg
Takodje su stigli laseri za sega cd 2 pa sam zamenio stari koji zasluzeno ide u penziju. Mene je kratko ali nekoga je verovatno dugo sluzio. Sada radi kao satIMG_3019.jpeg
Levo je stari a desno novo laser.

Last edited:
Zanimljivo, PCB ima prilično 'clean' dizajn. Ovaj custom SE-95 izgleda identično kao YM2612, bonus je što name 'bodge' žica kao na ranijim revizijama.

Zanimljivo, PCB ima prilično 'clean' dizajn. Ovaj custom SE-95 izgleda identično kao YM2612, bonus je što name 'bodge' žica kao na ranijim revizijama.
Kazem ja klon je zverka. Jedino sto se greje kod Voltage Regulatora pa sam stavio sad termalne paste malo. Mada moze da radi i bez toga.

Ako je 7805 regulator probaj sa 7.5V adapterom (od PS2 Slim), trebalo bi da pomogne da temp budu niže.
Ne moze taj barrel ne odgovara za md1 vec za md2. Naice neki ispravljac sa manjom voltazom pa cu od njega napraviti. Mada ovu konzolu ni ne koristim generalno.

Last edited:
Imao sam i ja jedan zanimljiv klon - Mega Drive 2 "tri cetvrt" spakovan u uverljivo japansko kuciste. Sa HAA-2502 oznakom i switchevima za regione i za 50/60Hz. :D
Sad sam pronasao sliku u kompu:

a.jpg

Imao sam i ja jedan zanimljiv klon - Mega Drive 2 "tri cetvrt" spakovan u uverljivo japansko kuciste. Sa HAA-2502 oznakom i switchevima za regione i za 50/60Hz. :D
Sad sam pronasao sliku u kompu:

a.jpg
Cool. MD 1 clone u MD2 kucistu 🤣 Deluje da je dobar!

Back
Top Bottom