• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Mega Drive/Genesis Sega Genesis/Mega Drive general tema (igre, vesti,diskusija)

To sa reklame je pravi Japanac ili sa Bliskog istoka. Primeti da na kutiji nema onaj pistolj, sto ga ima na kutijama buvljackih NES klonova:

db1jx4.png

sbukkp.jpg

Nijedan MD nije imao 500 built in games
A ova kutija je Asia Pal, koja se prodavala u Bugarskoj i kod nas...

Ovo je ipak konzola za koju se ne zna ko je sve pravio klonove...i dan danas se prave..

Attachments

• Screenshot_2022-04-02-16-32-46-70_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2022-04-02-16-32-46-70_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    77.3 KB · Views: 12
Ali ne pise 500 built in games, nego 500 games available. :D Tada je valjda vec bilo izaslo 500+ igara na platformi...kroz tih 5+ godina od premijere MD1.

Tek sam sada primetio da u onom segmentu kad lista ketridže u rukama sve su kopije samo je Dschungelbuch original lol
Како разликујеш копије од оригинала?

Узгред, мислим да је година на клипу погрешна и да је ово по свему судећи 1994, ако не и касније, јер је управо Књига о џунгли за Мега Драјв изашла у јулу 1994.

А могу само да замислим којим "каналима" је Беософт набављао конзоле и игре у јеку ембарга и санкција на све живо у то време. :D

Како разликујеш копије од оригинала?

Узгред, мислим да је година на клипу погрешна и да је ово по свему судећи 1994, ако не и касније, јер је управо Књига о џунгли за Мега Драјв изашла у јулу 1994.
Vidi se na prvi pogled po nalepnicama, svaka originalna igra imala natpis Sega Mega Drive ispod ili iznad slike igre.

Jeste, pogrešna je godina. 1993. se u našoj zemlji znalo samo za Gameboy jer ga je Beosoft reklamirao svuda, verovatno im je zbog veličine bio lakši za švercovanje od kućnih konzola. Mislim da je ova reklama izašla u drugoj polovini 1995-te, tada je kod nas i krenula Sega manija.

Vidi se na prvi pogled po nalepnicama, svaka originalna igra imala natpis Sega Mega Drive ispod ili iznad slike igre.

Jeste, pogrešna je godina. 1993. se u našoj zemlji znalo samo za Gameboy jer ga je Beosoft reklamirao svuda, verovatno im je zbog veličine bio lakši za švercovanje od kućnih konzola. Mislim da je ova reklama izašla u drugoj polovini 1995-te, tada je kod nas i krenula Sega manija.
Можда је и крај 1994, евентуално почетак 1995. Чисто сумњам да је у време хиперинфлације која је крајем 1993. достигла врхунац (а стабилизована у јануару-фебруару 1994) икоме било до куповине Сеге. ;)

ne bi se cudio da je 96, 97. bese u igromaniji pricali kako je beosoft ovlasceni distributer za segu i nintendo, tako nesto.

94., posle deda Avramove reforme kada se dinar menjao za jednu nemačku marku su krenule ove reklame za Sega Mega Drive 2. Sećam se da sam ja dobio svoju "Segu" kada je 1 dinar još uvek bio 1 marka. 24 tadašnjih dinara je ćale platio "Segu" na buvljaku.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Nabasah na jedan zanimljiv projekat slušajući Retrohour podkast pa da podelim ovde.

Sasha Darko's Sacred Line II je nova igra za Megadrive/Genesis koja bi trebalo da izađe tokom 2022. godine, u pitanju je avantura u stilu Mysta/Ravena a nama najzanimljivije je to što se radnja dešava u Jugoslaviji.

"Set in the year 1999 of an alternate reality world, where Yugoslavia still exists, she tries to keep it from crumbling."

Još jedna zanimljivost u vezi projekta jeste to da ko podrži igru sa 500 dolara dobija i sopstveni Survivor DLC gde postaje junak unutar igre i autori će mu uraditi deo igre po sopstvenoj ideji i scenariju.

inspektor gospodar vremena istrazuje misteriju na golom otoku

1652624916562.png

Jel ima neko neispravan Model 2 (evropski sa crvenim dugmicima) da mu ne treba?
Otkupio bih, treba mi samo konzola.

Sega Mega Dlajvo Cu iliti Sega Mega Drive Mini 2

Ovi iz Sege su odlepili. :D

Sega Mega Dlajvo Cu iliti Sega Mega Drive Mini 2

Ovi iz Sege su odlepili. :D

I sad mi reci kako to ne kupiti...

Back
Top Bottom