• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Recent GET!

Žena se makar malo potrudila da razume moje nerdovanje :D

4M8RNED.jpg
Neverovatno izdrzljivi satovi. Nosim jedan g-shock 24h dnevno evo vec 12 godina a izgleda kao da sam ga juce kupio.

5200 din. Nije jeftino ali iskoristio sam priliku da uzmem nov wiimote dok ih jos ima uopste.
Bolje nego da cekam da budu rare na oglasima. 🤣

da mi ti nisi onomad pokazao wii u party, ne bih nikada ni znao koliko je to dobra igra :D

mislim da si pomesao wii u party i nintendo land to smo igrali na okupu ako na to mislis. 🙂

20210220_184055.jpg

Sa Surface Pro-a sam presao na MacBook Pro M1.
Nisam vise hteo da cekam laptopove sa Intel 11th gen-om.

"it just works" ... (uglavnom)

Ne bi zamenio Windows desktop sa Mac-om, ali za sekundarni kompjuter - laptop je odlican...
Pogoto zbog baterije, instant on-a, tisine (ventilatori mi se do sada nisu nikad upalili)...

Za office work u premium segmentu, trenutno ne vidim nista bolje.
Konkretno ga koristim minimalno i za .NET development i to... radi... Ali, ce tek raditi kako treba kad optimizuju za M1 alatke i kad dodje Preview za .NET 6.0.

Jel ga kačiš na eksterni monitor?

Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

Uzeo sam ga pre 2-3 nedelje, ali nisam jos nakacio ni misa.

M1 podrzava samo 2 monitora (za sada), tako da je na laptopu samo jedan externi, a na MacMini 2.

Btw izasao je .net 6.0 preview i znacajno bolje radi od .net 5/Core 3.1.
Ne bi bio iznenadjen da radi brze/bolje od najjaceg intel-a za koji mesec kad se sve stabilizuje.

Nije M1 dobar, Intel je los.
Nadam se da ce ih Pat Gelsinger dovesti u red.

*pricam o SingleCore i slucajevima kad je moguce iskoristiti samo nekoliko core-ovima. Za raw power izivljanja i dalje je Intel bolji... (mozda dok se ne pojavi M2)

Ja se razmišljam da menjam ovaj moj intel probook iz 2019. samo su mi problem monitori.

Ja se razmišljam da menjam ovaj moj intel probook iz 2019. samo su mi problem monitori.

Mozda ce moci softverski da ce poveca limit.

Video Support

Simultaneously supports full native resolution on the built-in display at millions of colors and:

• One external display with up to 6K resolution at 60Hz
Thunderbolt 3 digital video output

• Native DisplayPort output over USB‑C
  • VGA, HDMI, DVI, and Thunderbolt 2 output supported using adapters (sold separately)

Ovo mi trenutno stoji (made mozda nisu updejtovali dokumentaciju?) Mozda je taj update vec dosao i mozda vec radi.
Tipa kad sam ga uzeo nije mi radio debugging za core 3.1 i onda je dosao update za OS i proradilo je.
Vrlo neuobicajeno za Apple proizvod da imaju tako velike updejte u saradnji sa drugim _nakon_ sto je izasao sam uredjaj.

Ali mozes povezati i uz 3rd party uredjaj vise monitora

Iskreno razmisljao sam i da u @DieH@rd style uzmem samo 1 4k TV/Velik monitor

VR kaciga + koliko god virutelnih ekrana hoces = reseni problemi :D

To već nema šanse, za posao mi je mnogo lakše da koristim 2-3 odvojena monitora. Do 27 inča.
Ako ti nije hitno da menjas, bolje sacekaj next gen ili 16"?

Btw uzeo bi Air da sam ga nasao kod nas.
Ne vidim neke razlike izmedju Air-a i Pro-a. Mislim da mi se nijednom nije upalio ventilator.
(mada to je moj workflow)

Kad jednog dana stigne nativna Mac verzija Diablo2Resurrecrted-a, upalice se tada ventilator.

Ako ti nije hitno da menjas, bolje sacekaj next gen ili 16"?

Btw uzeo bi Air da sam ga nasao kod nas.
Ne vidim neke razlike izmedju Air-a i Pro-a. Mislim da mi se nijednom nije upalio ventilator.
(mada to je moj workflow)
Air sam i gledao, mogu da ga uzmem povoljno u emiratima, kraken style.

Air sam i gledao, mogu da ga uzmem povoljno u emiratima, kraken style.

Onda bez razmisljanja uzmi i ako ti se ne svidi prodaj ovde...
Kad sam trazio na KP, bas niko nije imao na lageru Air.
Garancija vazi i ovde 1 god?

Btw da li je neko u konktaktu sa CH advokatom?

Back
Top Bottom