• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Recent GET!

Dobio sam na poklon figure od Corax :)
God of rock iz gitar hero,felicia (capcom ne znam koja je igra moguce darkstalkers) i dve dc figure koje mislim da jos uvek necu raspakovati iako su kutije malo losije ali mi se bas svidja kako izgledaju u ovom izdanju crni kanarinac i elonganted man :)
IMG_20250204_174659.webpIMG_20250204_174611.webp
IMG_20250204_174921.webp
Ove dve sam raspakovao i stavio na policu gde su figure iz video igara gde je mesano dosta figura a ove dve dc jos nisam resio gde cu ...Necu da ih vadim iz kutije ali videcu jos sta i kako cu,moda cu nabaviti jos koju,vidim da je hawkman extra odradjen u ovoj seriji bas vrhunski izgleda,nadam se da cu ga iskopati na ebayu a jos jednom bi zahvalio i zvanicno Coraxu,danas je retko da ti neko pokloni nesto :)
IMG_20250204_174347.webp

Kupio i ja onaj Kodak SSD 1TB za 2700 i u početku sam bio oduševljen. Prvih 300+ giga je preletelo na njega za manje od 14 minuta. Onda je počeo da se vuče. Sve sam to radio iz Total Commandera. Reko da krenem da kopiram iz Windowsa da vidim graf i krene da skače između 15 i 130 MB/s ali češće na dnu nego na vrhu. Kao bonus kada kopiram pomoću Winows File Explorera konstatno slušam onaj "notification chime" koji se čuje makar jednom u 4 sekunde.

Radim sada na popunjavanju drajva da krenem da kopiram random fajlove (videi) nazad da vidim da li je makar kapacitet stvaran.

I, da, drajv je povezan preko internog SATA konektora. Kada kopiram pomoću Total Commandera nema glupog "event chime"a.

Citao sam da za te jeftine drajvove bez dram-a, da ih ne treba popunjavati vise od pola, jer onda drasticno pada brzina...
Sve te jeftine stvari imaju neku kvaku, vidi dokle mozes da ga popunis, a da ne padne brzina...

Citao sam da za te jeftine drajvove bez dram-a, da ih ne treba popunjavati vise od pola, jer onda drasticno pada brzina...
Sve te jeftine stvari imaju neku kvaku, vidi dokle mozes da ga popunis, a da ne padne brzina...

To je očekivano. Samo javljam svima iskustva da znaju šta da očekuju od "too good to be true" proizvoda.

^ Probaj da napraviš pauzu, pa onda nastavi sa kopiranjem. Vidi da li će se brzina povratiti. Ako se vrati, to je samo throttle zbog povišene temperature.

Kodak od 1TB je odličan za tu cenu, na osnovu unutrašnjih komponenti. U suštini, koriste bolji NAND nego ostali SSD-ovi do 4000-5000din kod nas. Ja ću dva da koristim u eksternim kućištima, za bekap. I imam tri za Kubernetes cluster. Plus rezerve za po neku konzolu, stariji laptop i sl.

Kupio i ja onaj Kodak SSD 1TB za 2700 i u početku sam bio oduševljen. Prvih 300+ giga je preletelo na njega za manje od 14 minuta. Onda je počeo da se vuče. Sve sam to radio iz Total Commandera. Reko da krenem da kopiram iz Windowsa da vidim graf i krene da skače između 15 i 130 MB/s ali češće na dnu nego na vrhu. Kao bonus kada kopiram pomoću Winows File Explorera konstatno slušam onaj "notification chime" koji se čuje makar jednom u 4 sekunde.

Radim sada na popunjavanju drajva da krenem da kopiram random fajlove (videi) nazad da vidim da li je makar kapacitet stvaran.

I, da, drajv je povezan preko internog SATA konektora. Kada kopiram pomoću Total Commandera nema glupog "event chime"a.
Jel imas link ,ja sam nasao max elicinu samo od 500gb :(
hteo bi jedan da grunem u ps3 :)

^ Odmah je 2468din, evo linka:

Čak može da se iskombinuje sa još nečim, da se dobaci do 4000din, pa se uzme cashback od 2200din (ako je ta promocija aktivna na nalogu). Tako da SSD + još neka stvar od 1800din, izađu zajedno 1800din. Zato taj lik i prodaje za po 3000din. Pisao sam više puta na Discordu kako i šta. Napravih zalihu tih SSD-ova... 😅

Svi moji primerci imaju SanDisk-ovu memoriju i SM2259XT2 kontroler, što uopšte nije loše za tu cenu. Nemaju DRAM.
^ Imaš ovde link, Grujo. Trenutno ga ima u ponudi.

Edit: A ne... od jutros mu ode cena sa 2400din na 5300din za 1TB. Bilo je lepo dok je trajalo.

Edit 2: Mi o vuku, a Temu na vrata. Ovo je stigao poslednji koji sam poručio. Ako ne spuste ponovo cenu, to je onda sve.

IMG_7416.webp

A evo nekih lepših nabavki koje su stigle u proteklih par dana. Famicom knjiga je bila poklon za rođendan.

IMG_7329.webp
IMG_7392.webp

Last edited:
Koji ce ti onda toliko memorije kada ne treba popunjavati do kraja :)?
Zma, da su bile neke memorijske mikro sd koje su ustvari imale 32 ili 64 gb a kada se ucitaju u kompu pise 128 ili 256gb a zapravo sve preko 32 ili 64 gb bi bilo nepostojece ne znam kako ali tako su funkcionisale i onda prebacujes u nedogled fajlove nikada da prebaci i ne moze da se formatira :(

Koji ce ti onda toliko memorije kada ne treba popunjavati do kraja :)?
Zma, da su bile neke memorijske mikro sd koje su ustvari imale 32 ili 64 gb a kada se ucitaju u kompu pise 128 ili 256gb a zapravo sve preko 32 ili 64 gb bi bilo nepostojece ne znam kako ali tako su funkcionisale i onda prebacujes u nedogled fajlove nikada da prebaci i ne moze da se formatira :(

Pada brzina pisanja ali ne i čitanja što je mnogo bitnije za komotno korišćenje u velikoj većini slučajeva.

Back
Top Bottom