• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Recent GET!

ulozio je vreme i trud da se osposobi za daleko bolje placen posao, u kome radi i napreduje solidan broj godina;
pa to je kontradiktorno onome sto je rekao da je uska trka kome je gore...
znam ja da je programerima mnogo bolje, ali on eto kaze kako je nama prodavcima sve cvece i jadne musterije, nemoj slucajno neko da dira jadne musterije, one su uvek upravu...
danas bez problema moze da otvori jako interesantan shop retro tehnike i gaming opreme, bio bi verovatno ubedljivo najbolje snabdevena trgovina tog tipa
na nasem podneblju.
i kakve to veze ima sa ovom diskusijom?
neka ima i treba da ima, nemam ja nikakav problem sa tim, ako aludiras na to, ali ne volim da se prica nesto sto ne stoji.

sam si pitao "pa sto nisi ostao prodavac", kazem ti - umesto da prodaje tehniku u necijoj prodavnici, obucio se za nesto unosnije, i sad moze da otvori svoju ako zeli; jasnije od toga ti ne mogu objasniti. pozz!

Samsung 49" Odyssey OLED G9 super ultrawide (32:9) - prakticno spojena dva 27" 1440p monitora. Super za voznju! Ukombinovan je sa Playseat Challenge stolicom za trke (stoga i ta kesetina dole, obzirom da nije predvidjen za "jake" pedale, dzak cementa od 25 kila drzi stolicu da se ne prevrne pri kocenju), Direct Drive volanom kupljenim... u zadnjih godinu dana, ne secam se kad; i montiran na zid u cosku "radne" sobe - pokretna ruka daje mogucnost "stimanja" u odnosu na stolicu.

1735418639624.webp1735418692015.webp

Jos uvek nisam koristio za "regularne" igre, mada je iz ove stolice tastatura + mis kombo zapravo jako udoban (tastatura u krilo, mis na stocic sa strane). Cekam da mi poprave plocu kojoj sam vrlo strucno apdejtovao bios, u stilu oblakoderovih opravki dzojkona, pa da bacimo i neku pucacinu na svih 5120x1440 piksela; mozda bih neki Quake 3 zapravo i poterao u 240hz u toj rezoluciji :D

ulozio je vreme i trud da se osposobi za daleko bolje placen posao, u kome radi i napreduje solidan broj godina;

danas bez problema moze da otvori jako interesantan shop retro tehnike i gaming opreme, bio bi verovatno ubedljivo najbolje snabdevena trgovina tog tipa
na nasem podneblju.
Postojao je period zivota kada bukvalno nisam imao sta da jedem par dana i gde da spavam,sada sam prvo sam svoj gazda imam sopstveni biznis,dosta solidan auto,skroz zavrsenu kucu i jos neke stvari koje mi nisu prioritet zivota kao figure itd a samo zato sto sam shvatio da cu od zanata moci da zivim onako kako ja hocu a ne kako moram...
Da sam ostao na bilo kojem od poslova ,verovatno bi se ceo zivot patio i provlacio kko bi znao.Video priliku,naucio zanat i iskoristio sansu,jbg da nisam nikada probao ne bih znao dal cu uspeti ,treba rizikovati u zivotu.
Jbg ako krejzi istetovira obrve i ugradi silikone mozda bude maneken za cipele pa vise nece morati da radi u tehnomaniji :)
Jbg mozda mu se zivot promeni iz korena :D

Da sam ostao na bilo kojem od poslova ,verovatno bi se ceo zivot patio i provlacio kko bi znao.Video priliku,naucio zanat i iskoristio sansu,jbg da nisam nikada probao ne bih znao dal cu uspeti ,treba rizikovati u zivotu.
Koji je zanat u pitanju, ako nije tajna?
I ja ako ostanem na trenutnom poslu, ili nađem neki sličan, neću moći mnogo da postignem do kraja života. Tako da bi značila neka ideja čime bi mogao da se bavim, a da radim za sebe?

Koji je zanat u pitanju, ako nije tajna?
I ja ako ostanem na trenutnom poslu, ili nađem neki sličan, neću moći mnogo da postignem do kraja života. Tako da bi značila neka ideja čime bi mogao da se bavim, a da radim za sebe?
Instalater monter grejnih tela klimatizacije i vodovoda,radim samo kupatila tj kao vodoinstalater na terenu.Nije lak posao ali ima jako veliku cenu usluga.
Bravarija je bila isto jedan od poslova koje sam razmatrao ali sam brzo odustao jer se radi u radionici ovo je iskljucivo terenski posao :)

Sasvim logicno da su takvi ljudi placeni i trazeni. Unazad 15-20 godina niko ziv nije hteo da se time bavi niti da se obucava. Skola za te stvari prakticno ni ne postoji zato sto se uci sve osim onoga sto je potrebno. Pa se stvorila potreba za majstorima kojih je sve manje. Svi bi da budu menadzeri da nesto kenjaju a niko ne zna slavinu da promeni 😀

Sasvim logicno da su takvi ljudi placeni i trazeni. Unazad 15-20 godina niko ziv nije hteo da se time bavi niti da se obucava. Skola za te stvari prakticno ni ne postoji zato sto se uci sve osim onoga sto je potrebno. Pa se stvorila potreba za majstorima kojih je sve manje. Svi bi da budu menadzeri da nesto kenjaju a niko ne zna slavinu da promeni 😀

Bravo, lepo rečeno.
Svi bi leba preko pogače, čim treba sići u šaht pun vode ili blato i namestiti neki ventil ili cev kao da treba da ne znam šta urade osim da se isprljaju i na žalost malo pokvase(Nararvno sa nekim znanjem i iskustvom uraditi taj posao) jako su skočile cene intervencije tog tipa. Bukvalno od takvih poslova samo bi mogao da živim da ne uradim ni jedno kupatilo maltene...
A plus i kupatila i veći poslovi na sve to kada se doda kao osnovna zarada u 8voj delatnosti, mislim da mi je još jedan od plusova ili prednosti što prihvatam i manje polove/intervencije 🙂

Instalater monter grejnih tela klimatizacije i vodovoda,radim samo kupatila tj kao vodoinstalater na terenu.Nije lak posao ali ima jako veliku cenu usluga.
Bravarija je bila isto jedan od poslova koje sam razmatrao ali sam brzo odustao jer se radi u radionici ovo je iskljucivo terenski posao :)
jel bi išao za drugare po srbiji ako zatreba?
(ovo "za drugare" nemoj da smatraš kao spuštanje cene)

al nije samo ni to, retki su danas ljudi koji stvarno znaju da odrade kako treba i reše problem, a opet ti dođe i uzme pare...

samo cepaj grujo, nas nekoliko od davnih dana se seca dana kada si se prilicno mucio i patio, sve sada je i vise nego zasluzeno!
Da to i jeste istina,secam se negde 2008 ili 2009 sam otisao od kuce posto je tada bilo nekih porodicnih problema i bukvalno nisam imao nista cak ni posao,spavao sam u onom komarcu (objektu) kod nas u jednoj sobi bez grejanja i beza posla,imao sam racun koji sam bio duzan da placam na mesecnom nivou kao ugovornu obavezu za mobilni i na internet i forum sam isao preko starog lg telefona tada jos emugalaxy,secam se da sam u tom stanju i situaciji stopirao do zrenjanina i mislim da me je blek walts sacekao negde van grada i stanice i ond ana okup i tamo sam se posle snasao da prespavam kod jednog muzicara da bi ujutru mogao da stopiram jer je bio minus a okup je bio neka igraonica u zr ne secam se koja,znam da je izbor bio ili trzni centar i mermer ili da idem peske nazad :D Posle sam otisao u temerin i ns par godina dok nisam skupio pare da odem preko da bih opet skupio dovoljno love da kupim alat i sve sto mi je neophodno za buduci potencijalni biznis koji bi radio ovde u Srbiji kada se vratim :)
Ali nararvno nije bilo tako posto sam imao nekih drugih problema i operacije cuda pa sam onda jedan deo para grunuo kuci a drugi deo samo mogao da ulazem u sve ovo sto mi je kasnije donosilo jos vise novca i eto sada je sve ok ,jeste da sam nagruvao 39godina ali bar znam da necu vise biti gladan i nece mi biti hladno :)
jel bi išao za drugare po srbiji ako zatreba?
(ovo "za drugare" nemoj da smatraš kao spuštanje cene)
Pa bi mada sam ja uglavnom u lokalu i okruzenju do 50km najdalje temerin i ns mada nije mi problem da odem do bg ako je bas bas neki posao,jednom sam radio na karaburmi neki posao kod dunavske jer su bili kratki sa vremenom a podizvodjacki su me angazovali,jeste da su teglili sa isplatom ali su platili sve na kraju.
A ono sto si spomenuo za majstore koji urade kako treba ,ne volim da se hvalim ali kada nesto popravim ili uradim novo zbog tih stvari mi se jos nije desavalo da se vracam nazad osim ako je upitanju neka slavina koja je jednostavno flaicna pa je posle nekog vremena propao sic ili gumica n njoj ali to je do proizvodjaca i livnice problem.

Back
Top Bottom