pa to je kontradiktorno onome sto je rekao da je uska trka kome je gore...ulozio je vreme i trud da se osposobi za daleko bolje placen posao, u kome radi i napreduje solidan broj godina;
i kakve to veze ima sa ovom diskusijom?danas bez problema moze da otvori jako interesantan shop retro tehnike i gaming opreme, bio bi verovatno ubedljivo najbolje snabdevena trgovina tog tipa
na nasem podneblju.
Postojao je period zivota kada bukvalno nisam imao sta da jedem par dana i gde da spavam,sada sam prvo sam svoj gazda imam sopstveni biznis,dosta solidan auto,skroz zavrsenu kucu i jos neke stvari koje mi nisu prioritet zivota kao figure itd a samo zato sto sam shvatio da cu od zanata moci da zivim onako kako ja hocu a ne kako moram...ulozio je vreme i trud da se osposobi za daleko bolje placen posao, u kome radi i napreduje solidan broj godina;
danas bez problema moze da otvori jako interesantan shop retro tehnike i gaming opreme, bio bi verovatno ubedljivo najbolje snabdevena trgovina tog tipa
na nasem podneblju.
a gde ti je zena, mister risk a lot?da nisam nikada probao ne bih znao dal cu uspeti ,treba rizikovati u zivotu.
a gde ti je zena, mister risk a lot?![]()
![]()
Koji je zanat u pitanju, ako nije tajna?Da sam ostao na bilo kojem od poslova ,verovatno bi se ceo zivot patio i provlacio kko bi znao.Video priliku,naucio zanat i iskoristio sansu,jbg da nisam nikada probao ne bih znao dal cu uspeti ,treba rizikovati u zivotu.
Instalater monter grejnih tela klimatizacije i vodovoda,radim samo kupatila tj kao vodoinstalater na terenu.Nije lak posao ali ima jako veliku cenu usluga.Koji je zanat u pitanju, ako nije tajna?
I ja ako ostanem na trenutnom poslu, ili nađem neki sličan, neću moći mnogo da postignem do kraja života. Tako da bi značila neka ideja čime bi mogao da se bavim, a da radim za sebe?
Sasvim logicno da su takvi ljudi placeni i trazeni. Unazad 15-20 godina niko ziv nije hteo da se time bavi niti da se obucava. Skola za te stvari prakticno ni ne postoji zato sto se uci sve osim onoga sto je potrebno. Pa se stvorila potreba za majstorima kojih je sve manje. Svi bi da budu menadzeri da nesto kenjaju a niko ne zna slavinu da promeni
Odlicno receno.samo cepaj grujo, nas nekoliko od davnih dana se seca dana kada si se prilicno mucio i patio, sve sada je i vise nego zasluzeno!
jel bi išao za drugare po srbiji ako zatreba?Instalater monter grejnih tela klimatizacije i vodovoda,radim samo kupatila tj kao vodoinstalater na terenu.Nije lak posao ali ima jako veliku cenu usluga.
Bravarija je bila isto jedan od poslova koje sam razmatrao ali sam brzo odustao jer se radi u radionici ovo je iskljucivo terenski posao![]()
Sasvim logicno da su takvi ljudi placeni i trazeni. Unazad 15-20 godina niko ziv nije hteo da se time bavi niti da se obucava. Skola za te stvari prakticno ni ne postoji zato sto se uci sve osim onoga sto je potrebno. Pa se stvorila potreba za majstorima kojih je sve manje. Svi bi da budu menadzeri da nesto kenjaju a niko ne zna slavinu da promeni
Da to i jeste istina,secam se negde 2008 ili 2009 sam otisao od kuce posto je tada bilo nekih porodicnih problema i bukvalno nisam imao nista cak ni posao,spavao sam u onom komarcu (objektu) kod nas u jednoj sobi bez grejanja i beza posla,imao sam racun koji sam bio duzan da placam na mesecnom nivou kao ugovornu obavezu za mobilni i na internet i forum sam isao preko starog lg telefona tada jos emugalaxy,secam se da sam u tom stanju i situaciji stopirao do zrenjanina i mislim da me je blek walts sacekao negde van grada i stanice i ond ana okup i tamo sam se posle snasao da prespavam kod jednog muzicara da bi ujutru mogao da stopiram jer je bio minus a okup je bio neka igraonica u zr ne secam se koja,znam da je izbor bio ili trzni centar i mermer ili da idem peske nazadsamo cepaj grujo, nas nekoliko od davnih dana se seca dana kada si se prilicno mucio i patio, sve sada je i vise nego zasluzeno!
Pa bi mada sam ja uglavnom u lokalu i okruzenju do 50km najdalje temerin i ns mada nije mi problem da odem do bg ako je bas bas neki posao,jednom sam radio na karaburmi neki posao kod dunavske jer su bili kratki sa vremenom a podizvodjacki su me angazovali,jeste da su teglili sa isplatom ali su platili sve na kraju.jel bi išao za drugare po srbiji ako zatreba?
(ovo "za drugare" nemoj da smatraš kao spuštanje cene)
za drugara iz 'radnjice' +200€ovo "za drugare" nemoj da smatraš kao spuštanje cene