Ljudi, molim vas za pomoć, opet imam problema sa bubama u stanu. Pre godinu i nešto, Raid je pomogao, sada već mesecima ništa. Sada ih svako veče ima nenormalno mnogo, u svim delovima stana.
Dajte neku preporuku koga da zovem od profesionalaca? Strah me da su linkovi na koje nailazim na netu prevara.
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Pre 5-6 godina kada sam se odluchio da zhivim sam, uselio sam se u jeftin stan. Drugo veche sam na podu video manju bubu smedje boje, do tada je ni jednom nisam video. Ubrzo sam skapirao da je to bubashvaba i smorio sam se jako. Odmah sutra sam pozvao vlasnicu, a ona je iscimala likove koji rade dezinsekciju.
Doshao je lik i postavio nekakve zamke na nekoliko mesta u stanu, pa mi je rekao da tju u narednih 10-14 dana nailaziti na lesheve buba, pa da ih samo izbacim. I stvarno, naredne dve nedelje bih po hodniku i na random otvorenim mestima nailazio na lesheve jebenih buba, pa sam ih bacao u WC sholju. No, jednu stvar je rekao taj lik iz dezinsekcije, a koja mozhda i tebe smori kao shto je i mene. Dakle, rekao je da je problem u zgradi, a ne u stanu, pa da tje se bube, bez obzira na njegov rad, kad-tad vratiti.
Moj zhivot bez buba je trajao tachno godinu dana, kako je doshao avgust/septembar sledetje godine, doshle su i bube, a ja sam se odselio, jer nisam hteo da se cimam oko odvratnih bubetina i nechiste zgrade.
Dakle, nazovi nekoga ko radi dezinsekciju, ne cimaj se s Raidom i slichno, vetj zovi nekog profi lika da postavi one zamke. Ako se ne varam, to je nekakva hrana pomeshana s otrovom. Buba pojede to chudo, vrati se u leglo, tamo umre i rashiri otrov, pa polako umru i ostale.
Dok sam zhiveo u tom stanu, bez obzira shto je odradjena dezinsekcija, NIKADA nisam drzhao smetje na podu, kao ni sudje u lavabou -- odmah bih prao nakon jela.
Sretno, znam koliko iritira. Takodje, ako je problem u zgradi, pokushaj da izdelujesh nekako da odradite dezinsekciju cele zgrade (kapiram da je nemogutja misija, ali mozhda si u manjoj zgradi s normalnim ljudima).