• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Random/Free Discussion Thread

Mislim da od domacih piva ponekad uzmem Nisko kad mi se zapadne, Zajecarca dvolitru i u linemci , od regionalnih Lasko, Niksicko i Nektar.

Valjevsko nisam probao par godina, ne pamtim ga ni po dobrom ni po losem.

Uglavnom kupujem piva u Maxiju i lovim popuste. Stella, Bavaria, San Miguel, Kronenbourg tj Blanc 1664, Heineken, Carlsberg, Erdinger, Hoegarden, Paulaner psenicni(mada i ove druge ponekad) i Guiness kad je na popustu.😄 Ovo sam sve pio u poslednjih 18 meseci.

Dok ne udjem u Maxi, ne znam koje pivo cu da uzmem. Desi se da neka piva ne pijem vise meseci, je sam se fokusirao na druga.

Generalno nisam lud za tamnim i pšeničnim pivima, uglavnom lager preferiram. Default mi je Lav Premium, ali kao što @Redneck kaže, volim da odem u radnju pa uzmem na neviđeno ako neko određeno pivo bude na akciji. U poslednje vreme najviše mi leže Češka piva, Budweiser i Pilsner Urquell, pogotovo piva koju su uvozna, tj da se ne proizvode pod licencom kod nas. Staropramen mi je isto dobar iako se puni kod nas.

Naš drug Pavle

Već neko vreme tražim policu sa staklom, i da bude što veća. Potrebno mi je da prebacim sve vinile, stripove i ostale dobrote i da ne uleće kako prašina jer smara proces ovtori, skloni, prebriši i vrati i zatvori. Gledao sam na emmezeti i Ikei i nisam naišao na to što sam zamislio u glavi. Ima li jpš neko preporuku gde bih mogao da odem i pogledam?

jeste glup predlog, ali da nadjes nekog da ti uradi po dimenzijama i tvom dust proof dizajnu?

Ne poznajem lično majstore koji se time bave, a kada su takve stvari u pitanju, više bih voleo nečiju preporuku da je već uzeo kod dotičnog i da je ovaj napravio bez problema ono što je traženo. Ako imaš kakav link, fejs, instagram, postavi ovde pa da se raspitam. Hvala na pomoći. :)

Dal se neko odavde bavi rudarenjem?
Imam par pitanja @inbox.
Aham, jos kako XD
@eufrat
Čemu toliki hejt prema rudarenju, jel to nezakonito nešto, jel dilujemo drogu ili šta, krademo struju.. ne kontam. To što se ljudi bave time nije ništa novo, rudarenje postoji jos ihaaj odavno samo što se sad rasprostranilo pa i baba sa sela zna šta je bitcoin i majning. Da se može fino zaraditi, može i te kako, ovi što hejtuju rudarenje jedino da im možda nije krivo ili ne znam ti već šta XD

Nije uopste mim, leba bez motike preko ledja ljudi koji bi da se igraju.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

@Yuka Sakazaki
To jeste, potražnja ogromna a nestašica čipova, pa na sve to još ETH skočio nenormalno i kako se ne bi ljudi zapalili na majning. Prošle god u do septembra sećam se još se mogla i kupiti grafička po normalnim cenama, posle počelo opšte rasulo i cene otišle u nebo

@darkado
To reci nvidiji i amd-u što su izbacili srednji segment grafičkih kartica i što je taj standard postao prihvaćen da srednja klasa kartice košta 500-600e, za to ni rudari nisu krivi. I da, zarada leba bez motike što bi se reklo, malo igraš, malo majnuješ.. voleli ili ne voleli ali donosi lovu, i bilo ko da ima redovniju grafičku 99% da kopa u slobodno vreme, mogu da se kladim

Last edited:
329 za 3060 je skroz prihvatljivo. Ok, slazem se 1080ti je bio 599 valjda kad je izasao ali mesas babe i zabe. Koliko god oni traze na meni je da li hocu da platim. Sa druge strane to sto grafiku koju sam polovnu uzeo 2017-e sad mogu da prodam za vise nego sto sam je tad platio je na nepostojecu dusu majnerima. Secam se vrlo dobro sa starog foruma kad su ljudi polovne 480 od 200e valjali za 500, i tad sam mrzeo celu tu pricu.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Aham, jos kako XD
@eufrat
Čemu toliki hejt prema rudarenju, jel to nezakonito nešto, jel dilujemo drogu ili šta, krademo struju.. ne kontam. To što se ljudi bave time nije ništa novo, rudarenje postoji jos ihaaj odavno samo što se sad rasprostranilo pa i baba sa sela zna šta je bitcoin i majning. Da se može fino zaraditi, može i te kako, ovi što hejtuju rudarenje jedino da im možda nije krivo ili ne znam ti već šta XD
Zato sto od skalpera i majnera ljudi kojima treba JEDAN JEBENI GPU BILO KOG CENOVNOG RANGA ne mogu da ga kupe ili se bez razloga preplacuje a ne vredi tih para.
Puca mi kurac oce neko zaraditi 14 dolara na grafickoj dnevno,moliti boga da mu ne crkne dok je ne otplati i po isteku garancije lagati ljude na kupujem prodajem kako nije rudarila.
Da je stalo na grafickim kartama,nego su poceli da koriste i laptopove,hard diskove,procesore,konzole...
Pasivni prihodi su super,ali da se ide do te mere da hardver postane luksuz kako bi neko baronisao po internetu,jebes to...

Zaboravljate da vecina majnera ne utice direktno na cijenu hardvera. Kucamo na pogresna vrata. Proizvodjaci su alavi a vecina uredjaja ode u ruke velikim igracima koji upravljaju trzistem. To sto nekoliko lokalnih majnera kupi par stotina karata ne mjenja nista. Takodje, sto bi mi smetalo sto neko prodaje 3 god star GPU po cijeni duplo vecoj nego sto je placena nova. Samo se prate trzisni trendovi, sto bi neko bio lud pa davao ispod cijene. Naravno da mi se ne svidja situacija ali ni hejt nije rijesenje. Radije pauziram od PC gejminga nego da preplacujem hardver. Uz to sve, kripto scena je postala suluda i sve je veci ball of mud tako da sam i dalje optimistican da ce se desiti transformacija i da ce prestati barem sa eksploatacijom hardvera iz konzumerskog spektra.

Back
Top Bottom