• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Random/Free Discussion Thread

Ma ne samo poslove, neka preuzme upravljanje društvom što pre što se mene tiče.
Ja sam za to da se postave svuda kamere da snimaju gde god da si napolju, bila bi tako veca bezbednost, kad god neko napravi neko sranje, kamera ga odmah snimi i policija moze odmah tu osobu da locira, cak sam i za chipovanje na neki nacin, da se uvek zna gde je koja osoba, to bi isto pomoglo sto se tice kriminala, samo na mnogo elegantniji nacin da smisle to chipovanje, a ne ovako preko inekcije pod kozu.

Takodje, dzabe mi sve gradimo, silne parkove, klupe, mostove itd, kad nemaju kamere postavljene na tim objektima, pa kad neko polomi klupu, kosh ili ishara most sa sprejom, pa da moze odmah lepo da odgovara... ovako oni to sve lepo naprave, ali bagra to upropasti vrlo brzo, dakle promasena investicija i bacene pare, ako nemas kameru da nadgleda taj objekat koji si postavio, onda nemoj ni da ga postavljas.

Mislim da pričaš iz perspektive Srbije dosta... Ne lome se svugde klupe u svetu. :D

A to za totalnu kontrolu, opet zvuči super iz određene perspektive, ali šta kada neki prisho preuzme vlast i kaže da je recimo ilegalno imati braon oči? Mada mislim da će ta totalna kontrola nastati pre nego kasnije svakako.

Da, da, baš bi bilo super da Vučić i SNS bolesnici uvek mogu da vide svaki korak svakog građanina zemlje.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Mislim da pričaš iz perspektive Srbije dosta... Ne lome se svugde klupe u svetu. :D
Pa i jesam za taj deo naglasio da mislim na nas naravno :)
A to za totalnu kontrolu, opet zvuči super iz određene perspektive, ali šta kada neki prisho preuzme vlast i kaže da je recimo ilegalno imati braon oči? Mada mislim da će ta totalna kontrola nastati pre nego kasnije svakako.
Naravno, moje se odnosi na pravilnu upotrebu, ne na te Kim Jong primere :)

Problem je što kod ljudi ne možeš dugoročno garantovati "pravilnu" upotrebu nekog sistema. Do sada barem nismo stvorili primer političkog uređenja koji je dugoročno otporan na korupciju. Da ne pričamo da će ljudi ODMAH, ali ODMAH krenuti da traže način da iskoriste nepromišljene rupe, to nam je u prirodi.

Sve je to bolje vremenom preko pametne birokratije i kompleksne demokratije (vidi EU), ali teško vidim neki način da se sistem osigura za stalno (vidi USA). Naravno, niti sam ekspert, niti smo još videli sve što inovativne socijalne i pravne strukture mogu da pruže.

Možda kada bi se kombinovalo sa ovim:
Ma ne samo poslove, neka preuzme upravljanje društvom što pre što se mene tiče.

Ali za to sam gledao previše sci-fi ja. :LOL: Možda neka hibridna tekuća (liquid) demokratija vođena kako ljudima, tako i mašinama.

@2CR4ZY
Супер аватар маћори, нека су и они мало добили по пички! 🤣
e bukvalno to sam osecao, oduvek mi je bila muka koliko su biljojedi uglavnom nemocni protiv predatora, tako da mi je uvek drago kad se izvuku ili cak prebiju mesozdera, a taj klip je savrsenstvo kako je snimljen, uzivao sam u toj epizodi.

Сретан рођендан брату Џонаи (тако га ја волим звати), најчистијем карактеру форума!
Ових дана ме опремио боље него што Змај од Шипова опрема курве. 😂🥰

Back
Top Bottom