• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Random/Free Discussion Thread

Ne kapiram bash kako je ona odgovorna za to smetje.

Nije odgovorna direktno ali je dio te moderne globalne dvolicnosti i zasluzuje svaki meme. Nije poenta bila da bude smijesno, kao sto nije smijesan ni meme prije mog komentara. Jednostavno ukazuje na tu dvolicnost na mozda, nekome komican nacin. Nastranu moj licni stav prema "drzim znak i derem se, dakle pomazem" ali zaista smatram da treba ignorisati drekavce i zapravo doprinositi u svom mikro okruzenju na nacin na koji ove individue nikad nece.

Svi mi zajedno da počnemo da doprinosimo u svom mikro okruženju, ne bi uticali 2% da se nešto promeni. Nismo mi problem, niti su ti što su napravili to đubre na slici.

Svi mi zajedno da počnemo da doprinosimo u svom mikro okruženju, ne bi uticali 2% da se nešto promeni. Nismo mi problem, niti su ti što su napravili to đubre na slici.

Da, ali ce tebi direktno biti bolje. Onda ce tvoji bliznji da prate vodjeni istom zeljom, da im bude bolje. Traziti gresku u nekome (ili cesto u necemu) trecem nas je i dovelo gdje jesmo. Tako da se apsolutno ne slazem sa tim stavom da niko nista ne moze doprinjeti. Grad je prljav zato sto mi bacamo smece a ne neko treci iz sjenke.

Skroz mi je ok da postoje i "drekavci" i da ljudi lokalno rade najbolje sto znaju. Lepo si kazao kakav efekat ima fino delovanje u mikrosredini.
Isto tako "drekavac" moze da ima fin efekat na nekom sirem nivou. Ako Greta deluje tako da 10% ljudi koji je cuju nesto urade, bilo sta, nekad kad budu u poziciji, good enough.

Opet, naveo sam da je moj stav i da meni licno to nije ok. To ne znaci da apsolutno nemaju ulogu ili da nema niko ko je od uticaja. Greta to nije. Da li ce biti, nemam pojma ali volio bih da se pojavi licnost sa takvim uticajem mada sanse su male.

Jednostavno ukazuje na tu dvolicnost
Taj deo ne kapiram bash. Kako je ona dvolichna zato shto ne pospremi nered ostavljen od strane hiljade drugih ljudi? Da li je ona uopshte odgovorna za taj nered shto su oni napravili? Zashto?

Taj deo ne kapiram bash. Kako je ona dvolichna zato shto ne pospremi nered ostavljen od strane hiljade drugih ljudi? Da li je ona uopshte odgovorna za taj nered shto su oni napravili? Zashto?

Ali se ne libi da posrami drugu hiljadu ljudi? OK, nije joj sfera interesovanja, razumijem, ali zar ne moze ukazati na problem koji je pred nosom? Ili je opet "How dare you" retorika? Opet, nije ona direktno krivac ali je olicenje danasnjice. Zasto bih tome pridavao znacaj i davao neki gravitas njihovim izlaganjima?

Ali se ne libi da posrami drugu hiljadu ljudi? OK, nije joj sfera interesovanja, razumijem, ali zar ne moze ukazati na problem koji je pred nosom? Ili je opet "How dare you" retorika? Opet, nije ona direktno krivac ali je olicenje danasnjice. Zasto bih tome pridavao znacaj i davao neki gravitas njihovim izlaganjima?

Sram ume biti odlichno orudje za promenu nezheljenog ponashanja, barem kod ljudi koji mogu da ga osete.
I dalje ne vidim da je njena odgovornost da pospremi smetje koji je ostavilo par hiljada ljudi.

Sram ume biti odlichno orudje za promenu nezheljenog ponashanja, barem kod ljudi koji mogu da ga osete.
I dalje ne vidim da je njena odgovornost da pospremi smetje koji je ostavilo par hiljada ljudi.

Sram smo uspjesno prevazisli odavno, tako mi barem izgleda. Ne kazem da treba da pocisti ali sta je njena odgovornost uopste?

Da, ali ce tebi direktno biti bolje. Onda ce tvoji bliznji da prate vodjeni istom zeljom, da im bude bolje. Traziti gresku u nekome (ili cesto u necemu) trecem nas je i dovelo gdje jesmo. Tako da se apsolutno ne slazem sa tim stavom da niko nista ne moze doprinjeti. Grad je prljav zato sto mi bacamo smece a ne neko treci iz sjenke.
Pa naravno da ću ja to da radim zbog sebe, ali to je na širem planu i dalje nikakav doprinos, makar povukao 100% svoje sredine. Planeta i dalje srlja u propast, svi znamo ko je kriv i zašto se poslednjih 40 godina ne čini dovoljno. Tako da mi je to pokazivanje na smeće i pominjanje licemerja u suštini totalno nebitna stvar, iako nije lep prizor.

Doslo vreme, moras i da objasnis zasto ti je nesto bilo smesno :D
Takodje, feat 2, smesak se moze tumaciti na vise nacina.

Doslo vreme, moras i da objasnis zasto ti je nesto bilo smesno :D
Jbg. kapiram da postoje fore koje chak ni ti ne bi razumeo. Ko pita ne skita. Bolje vrabac u ruci nego golub na grani.

• Like
Reactions: Ace
Pa naravno da ću ja to da radim zbog sebe, ali to je na širem planu i dalje nikakav doprinos, makar povukao 100% svoje sredine. Planeta i dalje srlja u propast, svi znamo ko je kriv i zašto se poslednjih 40 godina ne čini dovoljno. Tako da mi je to pokazivanje na smeće i pominjanje licemerja u suštini totalno nebitna stvar, iako nije lep prizor.

Od necega se mora poceti. Kad vidim kako su ljudi nemarni za svoju okolinu (pa i uslove u kojima zive) nekako mi je nepojmljivo da mozemo ciljati pravo u glavu 40+ godina teskog "problema". "Radim zbog sebe" bas i nije modus operandi vecine drustva, da jeste ne bi bilo bas sve toliko sjebano oko nas. Opet, ne mogu da se slozim sa bas tako nihilistickim stavom, da je sve totalno nebitno - pa eto i ovdje ljudi ukazuju na to da su potencijalni skupovi ovakvog karaktera korisni. Mozemo zaustaviti raspravu ovdje, nije frka. Ako bas imate vremena volio bih cuti ideje kako popraviti bilo sta. Ako ne, good riddance :)

Ne kapiraju neki da je Greta u osnovi politicar, samo joj je drugacija platforma i publika, pa to nije na prvu ocigledno.

Hoce neko da kupi karte za 5FDP, malo me mrzi da idem otkad su promenili predgrupu :D

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Back
Top Bottom