• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Random/Free Discussion Thread

Gde da uzmem Adobe Lightroom?
Private use, ne treba mi cloud.

Koliko kapiram nema podrske za fizicka lica za Adobe u Srbiji?

Neki nalog mozda? Da li ima neko iskustva sa tim?
@disturbed kacio si svojevrememo na emu?

@Teoreticar nisam, nije mi to trebalo. Doduse, instalirao sam na zenin M1 narodski PS, Illustrator i InDesign. Jos je pocetnik a ne bih da im placam dok ne dodje nativna verzija za M1. Ne zali se, osim sto ima par UI glitcheva u PS ali nirta znacajno.

@Teoreticar nisam, nije mi to trebalo. Doduse, instalirao sam na zenin M1 narodski PS, Illustrator i InDesign. Jos je pocetnik a ne bih da im placam dok ne dodje nativna verzija za M1. Ne zali se, osim sto ima par UI glitcheva u PS ali nirta znacajno.
Nisi kacio za Adobe konretno vec za nesto drugp gde je bilo cloud pretplata?

Nisi kacio za Adobe konretno vec za nesto drugp gde je bilo cloud pretplata?
Mi u firmi koristimo adobe pakete i znam masu ljudi koji ga koristi odavde i placa redovno. Mogu pitati sutra na koji nacin to rade.
Vidim na fb grupi za foto, da ljudi uzimaju online ako stave da zive u drugoj drzavi, a ako hoces ovde, onda Extreme doo.

Evo linka do neke prepiske, mozda pomogne.

Mi u firmi koristimo adobe pakete i znam masu ljudi koji ga koristi odavde i placa redovno. Mogu pitati sutra na koji nacin to rade.
Vidim na fb grupi za foto, da ljudi uzimaju online ako stave da zive u drugoj drzavi, a ako hoces ovde, onda Extreme doo.

Evo linka do neke prepiske, mozda pomogne.
Meni ovo treba za fizicko lice bas, ne za firmu. Za firmu kao sto Maxa rece "nije problem", sem sto preprodavci uzmu ogroman procenat.
Ali privatno, za amatersku upotrebu, ne mozes uzeti cloud mesecno, sto bi mi trebalo.

Ali da, to sto si okacio na FB-u je to sto mi treba :)
(neracunajuci ove komentare stavi linux i koristi nesto open source oh)

Gledao sam i ovaj Affinity Photo - koji mi deluje dovoljno dobro - ali to je zamena za Photoshop ne Lightroom :|

Meni ovo treba za fizicko lice bas, ne za firmu. Za firmu kao sto Maxa rece "nije problem", sem sto preprodavci uzmu ogroman procenat.
Ali privatno, za amatersku upotrebu, ne mozes uzeti cloud mesecno, sto bi mi trebalo.

Ali da, to sto si okacio na FB-u je to sto mi treba :)
(neracunajuci ove komentare stavi linux i koristi nesto open source oh)

Gledao sam i ovaj Affinity Photo - koji mi deluje dovoljno dobro - ali to je zamena za Photoshop ne Lightroom :|
E pa kul ako ti je pomoglo. Da li si mozda razmatrao capture one? Ja njega koristim, doduse narodski, ali je dosta dobar software i mislim da je slicna cena na pretplatu, ali se moze i kupiti one time ako je bas za profi upotrebu, kontam isplati se ako zaradjujes od toga.

E pa kul ako ti je pomoglo. Da li si mozda razmatrao capture one? Ja njega koristim, doduse narodski, ali je dosta dobar software i mislim da je slicna cena na pretplatu, ali se moze i kupiti one time ako je bas za profi upotrebu, kontam isplati se ako zaradjujes od toga.
Nisam ni znao za to. Lightroom sam koristio dok je jos bio standalone.
Ima trial, probacu ga sigruno. Hvala ti!

A vrlo amaterski mi treba, hocu da reorganizujem fotke u poslednjih nekoliko godina.
Lightroom ima super bas te bulk opcije (kao i odlicne raw obrade) + tagovanje, ocene itd, pa je lakse profiltrirati sve brzo.

Mozda ne bi bilo lose da imamo Photo topic?

Nisam ni znao za to. Lightroom sam koristio dok je jos bio standalone.
Ima trial, probacu ga sigruno. Hvala ti!

A vrlo amaterski mi treba, hocu da reorganizujem fotke u poslednjih nekoliko godina.
Lightroom ima super bas te bulk opcije (kao i odlicne raw obrade) + tagovanje, ocene itd, pa je lakse profiltrirati sve brzo.

Mozda ne bi bilo lose da imamo Photo topic?
Aha, ja to sve rucno sortiram :D
Probaj svakako, ja uopste ne koristim te njihove opcije za kataloge, sesije,sortiranja i slicno. Ako ti treba za one time use, mozda ti lakse da narodski odradis to.

Hteo ja da napravim, pa nikako. Ako te ne mrzi, izvoli :D

Da sumiramo starosna doba:

- Klinac, imas slobodnog vremena koliko hoces, nemas para nista
- Odrastao covek, imas para (kolko oces), nemas slobodnog vremena (uopste)
- Penzus, imas para i imas slobodnog vremena koliko oces, ali si mator.

Da sumiramo starosna doba:

- Klinac, imas slobodnog vremena koliko hoces, nemas para nista
- Odrastao covek, imas para (kolko oces), nemas slobodnog vremena (uopste)
- Penzus, imas para i imas slobodnog vremena koliko oces, ali si mator.
Pitam se gde ja spadam posto nisam ni u jednoj kategoriji al sam nekako u svakoj :D

E ove taxiste treba ukinuti, majke mi...
Vec u dva navrata ih zovem, okrenuo sve zive taxi sluzbe, ne mozes nikoga da dobijes, a par njih koje dobijes, kad cuju da ides iole kracu relaciju, prave se da nemaju slobodnih taxi vozaca.
Treba uvesti linijski taxi, recimo Vidikovac - vozi samo Vidikovac, i tako za svaki deo grada ili bar opstinu.

Moj savet izbegavaj da ih cimaš oko pola dvanaest, dvanaest uveče. Nećeš uspeti da ih dobiješ jer mi je jedan od njih potvrdio jednom da petkom-subotom u to vreme bukvalno im padne sistem jer preko 70k ljudi u istom momentu zove CarGo.

Ako im padne sistem samo zbog Beograd-a, ne valja im sistem.

Treba uvesti linijski taxi, recimo Vidikovac - vozi samo Vidikovac, i tako za svaki deo grada ili bar opstinu.
A ko to treba da uradi?
Drzava/Vesic?

Nije oduvek bilo tako, ali da, kod nas pada. xD

Ako me sećanje služi postojali su linijski prevozi kolima, gde su ljudi delili mesta, oko 2000-tih.

Verovatno je to ukinuto jer je neko hteo da pere lovicu svojim projektima, ah...

Back
Top Bottom