• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Random/Free Discussion Thread

Prvo ročište za sada zakazano za septembar, oktobar ili novembar ove godine, zaboravio sam. Sad je otprilike godinu dana kako se to desilo... Šta reći osim: srpsko sudstvo...

EDIT: oktobar

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Podseti me nesrećna okolnost da isprobam Siberiu 3 u nekom momentu... inače postoji neka kompilacija Syberia 1/2 za PS3 ali nisam to nikada video na domaćim oglasima.

EDIT : Sad vidim da sam igrao Post Mortem od njih, veoma zanimljiva I mračna avantura ...

Auh kako mi je sada ova vest bezveze legla :( Mnogo volim Syberia 1 i 2. Sad bih mogao S1 da odigram opet :(

Podseti me nesrećna okolnost da isprobam Siberiu 3 u nekom momentu... inače postoji neka kompilacija Syberia 1/2 za PS3 ali nisam to nikada video na domaćim oglasima.

EDIT : Sad vidim da sam igrao Post Mortem od njih, veoma zanimljiva I mračna avantura ...
Нисам ни ја играо тројку али колико видјех концензус, испала је катастрофално. Сада иначе раде неки приквел, не обећава. Мада генерално након другог дијела нису ни требали више дирати серијал, ионако је замишљен као једна игра, која није могла бити реализована одједном. Изашла су оба дијела и за PS2 и Xbox Classic.

Ја сам такође одиграо Post Mortem, слажем се да је интересантна хорор авантура, једино што има мутне позадине током самог гејмплеја, а колико се сјећам и неке претешке загонетке. Still Life је његов наставак, који је прешао у треће лице, урађен на покретачу Сајберије, исто је претјерала игра са двије претешке загонетке. Still Life 2 нисам играо.
Sad bih mogao S1 da odigram opet :(
Исто планирам да опет одиграм те игре. Драго ми је да на форуму има играча авантура.

Нисам ни ја играо тројку али колико видјех концензус, испала је катастрофално.
Smor, Dreamfall Chapters od novijih mi je recimo bio vrh vrhova, iako su zagonetke bile na minimum, priča, doživljaj, neverovatno.

Ја сам такође одиграо Post Mortem, слажем се да је интересантна хорор авантура, једино што има мутне позадине током самог гејмплеја, а колико се сјећам и неке претешке загонетке.
E kao i mnoge avanture tad, nisam završio. Ali igralo se, čak bi rekao da sam bio blizu kraju tako nešto...Verovatno sad loše izgleda ali tad mi je bilo top.

Still Life је његов наставак
E pa pre par godina su ortaci u kraju to prelazili i ja onda saznam da je to povezano sa Post Mortem i ujedno ga se i setim jer sam mu zaboravio ime od kako sam ga igrao...To i Runaway, tim dvema igrama baš dugo nisam znao ime...Čak sam u jednom momentu tripovao da sam ih pomešao sa nekim starijim PC avanturama i haluciniram da su postojale.

Драго ми је да на форуму има играча авантура.
Pre mnogo više nego sad jbg. Zadnje sam prešao Broken Sword verziju na Wii (dodali su čepter sa Nikol, plus neke nove zagonetke koje su onako i dobre i užasne) i igrao sam Indiana Jones - Fate of Atlantis takodje na Wii. Sakriven je kao bonus u okviru nebitne Indiana Jones igre - Staff of Kings. Nisam daleko dogurao mada što je najgore išlo mi je mnogo bolje nego što sam očekivao....Genijalne su te p&c Indijane, ako se ne varam jedan od nastavaka koji je bio u razvoju su otkazali, šteta.

Last edited:
Smor, Dreamfall Chapters od novijih mi je recimo bio vrh vrhova, iako su zagonetke bile na minimum, priča, doživljaj, neverovatno.
Вјероватно сам у мањини са тим ставом али мени тај стил од Торнквиста није никако легао. Прешао сам и The Longest Journey и његов наставак Dreamfall (значи не овај задњи Chapters) и нису ми се допали али даћу серијалу још једну шансу вјероватно.
E kao i mnoge avanture tad, nisam završio. Ali igralo se, čak bi rekao da sam bio blizu kraju tako nešto...
Ако си добар у p'n'c авантурама, Post Mortem није дуга игра.
E pa pre par godina su ortaci u kraju to prelazili i ja onda saznam da je to povezano sa Post Mortem i ujedno ga se i setim jer sam mu zaboravio ime od kako sam ga igrao...
Јесте, прави наставак. Штавише у Still Life поред главне јунакиње из, чини ми се, блиске будућности управљаш и са Гасом из Пост Мортема, игра има двије временске радње, Париз и Праг колико се сјећам. Изашла је игра и за Xbox Classic.
To i Runaway, tim dvema igrama baš dugo nisam znao ime...
Хах, баш ми је тај серијал пао на памет сада када се покренула прича о авантурама! То је радио шпански Pendulo Studios, има заправо три дијела серијал.
После су радили The Next Big Thing, Yesterday, Yesterday: Origins и не знам да ли још нешто.
Zadnje sam prešao Broken Sword verziju na Wii
Broken Sword оригинални ми је једна од најбољих авантура свих времена, одиграо сам га два пута. Ове Director's Cut верзије нисам играо али чине ми се заправо као корак уназад са тим графичким додацима. Мада ћу вјероватно погледати тај додатни сценарио некад.
Други дио право разочарање, књишки примјер на брзину склепаног наставка. Трећи дио жртва 3D помаме тадашње, четврти нисам играо ван почетка али чини се лош, пети сам прешао, графички одличан али није поновио тај авантуристички дух спонтаности из кеца.
igrao sam Indiana Jones - Fate of Atlantis takodje na Wii.
Ово сам почео и далеко догурао али нисам прешао никад. Сигурно ћу опет играти, обожавам те класичне авантуре.
Genijalne su te p&c Indijane, ako se ne varam jedan od nastavaka koji je bio u razvoju su otkazali, šteta.
Ово је врло могуће, знам да су отказали Full Throttle наставак као и наредни Sam & Max, не говорим о онима што су радили Telltale Games, већ о ранијем једном.

али даћу серијалу још једну шансу вјероватно.
Priča je odlična, finale pogotovo. Jedino je problem što zagonetki maltene i nema , osim u nekim medju delovima izmedju dve glavne priče. Znao sam za prethodne delove ali nisam ja to video dalje od sveta kompjutera tako da sam u ovo uleteo na slepo baš i oduševio se.

Broken Sword оригинални ми је једна од најбољих avantura свих времена
Ja bi rekao igara. Prelazim je od tad bezbroj puta a volim i dvojku jer sam je sticajem okolnosti igrao prvu. Ipak kec je fantastičan. Bio mi je haos kad je krenula cela Da Vinčijev Kod pomama koliko sam stvari znao iz Broken Sword, ima nekih sličnosti....Mada sam i Den Brauna gotivio jer su me podsećale te knjige njegove na p&c avanture lol inače bi verovatno ko i drugi kritikovao.

Ово сам почео и далеко догурао али нисам прешао никад. Сигурно ћу опет играти, обожавам те класичне авантуре.
Ja sam ih prvi put video u Svetu Igara, stalno čitao rešenje jer su bile i slike progresa i pitao se kako neko ovo ume da predje....

BTW baš ću da čekiram ove naslove Pendulo Studios, ništa to ne znam.

Last edited:
Znao sam za prethodne delove ali nisam ja to video dalje od sveta kompjutera tako da sam u ovo uleteo na slepo baš i oduševio se.
Оригинални The Longest Journey се сматра једном од најзначајнијих авантура свих времена и често јој се приписује улога спасиоца тог жанра у његовим најцрњим данима, нешто што је касније у мањој мјери урадила и овде поменута, прва Syberia. Мада, ако се погледа објективно, стање са авантурама никада није било катастрофално, чак ни тада, као са неким другим жанровима.
Bio mi je haos kad je krenula cela Da Vinčijev Kod pomama koliko sam stvari znao iz Broken Sword, ima nekih sličnosti....Mada sam i Den Brauna gotivio jer su me podsećale te knjige njegove na p&c avanture lol inače bi verovatno ko i drugi kritikovao.
Прочитао сам му ту најпознатију књигу и баш је срањкаста. XD Не би ме изненадило да је очерупао Gabriel Knight и Broken Sword серијале.
pitao se kako neko ovo ume da predje....
Да, то убијање себе у појам око игара зна да буде интересантна појава, много је боље бацити се у то и покушати прећи на све могуће начине, без решења. Мада их има бруталних стварно, баш сам скоро играо PC верзију (знатно тежу од оне на PS1) Martian Gothic: Unification, авантура која је некако углављена у жанр survival horror-а и сатрала је игра са тежином. Планирам јој се вратити када склепам WinXP машину.

Оригинални The Longest Journey се сматра једном од најзначајнијих авантура свих времена и често јој се приписује улога спасиоца тог жанра у његовим најцрњим данима
Hvala za ovo podsećanje, verovatno sam to i znao tad ali zaboravio jer kažem nikad nisam igrao.

Прочитао сам му ту најпознатију књигу и баш је срањкаста.
Slažem se. Digitalna Tvrdjava i Tačka Prevare (???) su mu kul jer odskaču donekle sa zapletima )Prva je Tehno Triler, druga UFO cover up)

Да, то убијање себе у појам око игара зна да буде интересантна појава, много је боље бацити се у то и покушати прећи на све могуће начине
E pa vidi, tada u vreme Sveta Igara to mi je bio jedini kontakt sa tim igrama. Posle kad sam dobio PC ofc probao sam svašta pa nešto je prošlo nešto nije. Najgore mi je bilo za te baš starije p&c jer sam mogao da ih nadjem jedino bez zvuka a to je bilo besmisleno. Da ne pominjem one tipa Ripper itd to tek nije bilo moguće naći posle 2000e. To gledam na YT jbg

Могао се намјестити звук на њима уз намјештање Roland Sound Blastera у опцијама, које су се најчешће могле покренути упркос томе што игра није. :) DosBox је драстично олакшао ствари, а постојао је тада већ, чини ми се. Сјећам се да сам га ја користио још 2003-ће. Steam и нарочито GoG су урадили доста на компатибилности тих старих игара. За оне којих нема у тим издањима, има један сајт на коме се могу наћи СВЕ те старе авантуре, припремљене за покретање на модерним OS-овима. Поред тога појавио се још један одличан сајт те тематике, мада мањег опсега. Ако ти требају, пиши на PM.

To sam ja.
d49a01024e3c39d39b1e4e39dc666de9.jpg

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Cime se bavite? (da ne otvaram novu temu, moze i ovde)

Ja sam freelancer, radim data entry za jednu stranu kompaniju.

Back
Top Bottom