• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS Vita PS Vita / PlayStation TV all-in-one tema

Tek sam sada naleteo na ovo i video koliko je pojednostavljen CFW proces i setupovanje sd2vita kartice u odnosu na to kad sam ja radio.
Nije loš motiv da updateujem na 3.74 sa 3.60 firmware-a i stavim veću micro sd karticu.

Samo jedno pitanje ko prati, vidim da se preko ovog videa stavlja 3.65CFW a poslednji OFW je 3.74, pa ne kapiram je l' zapravo i ne postoji noviji CFW jer nema potrebe?
Odnosno sve igre rade i na 3.65?

3.60 i 3.65 imaju podršku za 0syscall6 kernel plugin koji u kombinaciji sa fw spoof-om čini da sve igre rade i na tim nižim verzijama.

I ja mislim da je moja na 3.65. Do jaja mi je sto se moze sve direktno skidati od igara na nju.

Postoji neki limit kada je u pitanju veličina micro sd kartice koju podržava sd2vita adapter?

Pitam zato što imam neku vrlo ranu verziju poručenu čim se pojavio adapter.
Mislio sam tipa 128GB da stavim, nisam od onih što hoće 1TB da stave ceo Vita library. :D

^ Kod mene kartica od 128GB funkcioniše bez problema preko SD2Vita adaptera. Mislim da imam onaj crno-crveni.

A ako hoću da updateujem CFW na 3.65 i ubacim novu sd karticu da li moram da se vraćam na OFW pa idem na browser metod ili mogu odmah da skinem Vita deploy i preko nje odradim update na novij CFW i formatiram sd karticu?

Najradije bih koristio Vita deploy jer se sećam da je bilo malo smaranje "manuelno" osposobiti sd karticu da može da se koristi.

Ostani slobodno na 3.60 zbog Enso exploit-a ako ti zatreba. Korisno ako se koruptira kartica pa moraš formatirati ili staviti novu.

A je l' mogu na 3.60 da stavim Vita deploy kako bih formatirao novu SD karticu?

Mislim da je VitaDeploy kompatibilna sa 3.60, 3.65 i 3.68.

Radi VitaDeploy na 3.60, sad samo još da se nakanim da kupim novu karticu i ubacim.

A je l' postoji neki metod za igranje novijih igara na 3.60? Recimo Salt and Sanctuary traži 3.63FW.

Znači da skinem samo taj kernel plugin i instaliram?

Šta je fw spoof?

Uspeo sam da instaliram 0syscall6 samo preko AutoPlugin II, manuelno nisam uspevao iz nekog razloga a proverio sam sve 5 puta.
Sjajno što su i pluginovi sada automatizovani.

Nego, kada stavim novu sd karticu je l' ću morati opet da instaliram i sve ove sistemske stvari?
Ne kapiram da li se instaliraju na "sistemsku" karticu od Vite ili na dodatnu odnosno sd2vita?

Uspeo sam da instaliram 0syscall6 samo preko AutoPlugin II, manuelno nisam uspevao iz nekog razloga a proverio sam sve 5 puta.
Sjajno što su i pluginovi sada automatizovani.

Nego, kada stavim novu sd karticu je l' ću morati opet da instaliram i sve ove sistemske stvari?
Ne kapiram da li se instaliraju na "sistemsku" karticu od Vite ili na dodatnu odnosno sd2vita?
Ako se dobro secam samo prekopiras staru karticu na novu i radice.

Aha dakle ubacim novu karticu u Vitu da je formatiram za sd2vita preko VitaDeploy i onda samo prekopiram sve sa stare na novu?

Video sam inače da postoji i neki plugin sada za sd2vita ali kapiram da je VitaDeploy jednostavnija varijanta.

Ma jok ja sam samo novu formatirao na pc da bude u istom formatu i kopirao sa jedne kartice na drugu.

Uspeo sam da zeznem Vitu.
Kada sam izbacio postojeću micro sd karticu i ubacio novu nestale su mi sve aplikacije uključujući VitaDeploy koji mi je potreban da bih formatirao sd karticu da radi sa sd2vita.

I dalje prilikom paljenja Vite imam onaj logo koji označava da je hakovana i imam Enso ikonicu u meniju ali ne mogu da pokrenem Mollecular Shell jer dobijem error da je potrebna Vita memorijska kartica. A prilikom paljenja Vite dobijam error poruku da memorijska mora da se formatira, jednom sam se zeznuo i išao yes ali mislim da ništa nije promenilo jer mi i dalje izbacuje istu poruku a sve aplikacije su mi bile nestale i pre toga.

Kapiram da je sada najbolje da odradim sve ispočetka browser metodom ali ne razumem kako da sa 3.60CFW-a pređem na 3.65 ili 3.75 OFW?

EDIT: Kada vratim staru 32Gb karticu onda imam sve aplikacije i nemam poruku kad upalim Vitu da treba da formatiram karticu.

Last edited:
Back
Top Bottom