• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Provajderi internet usluga - iskustva, ponuda, diskusija

Na benchu spominju da MTS do kraja decembra nudi lud ugovor za korisnike koji prelaze sa bakra na optiku.

Fixni+400mbit net+televizija, po ceni samo fiksnog telefona. Znaci 24 meseca ~500din mesecno za sve to.

Pa ako nekom to znaci...
Meni su uvalili box 3 paket za 3200 din :)

Da li je po zakonu da mi internet provajder (Sat Trakt) za vreme trajanja ugovora, promeni cenu, naravno na vise..sa 3.590 din. na 4.290 din? Njihov odgovor je mi smo poslali obavestenje na mejl, koje naravno nisam dobio, kao da ili prihvatis, ili promenis paket, opet verovatno paket samo na vise, tj na visi iznos... Sat Trakt seljacki provajder je.. da li vredi nekom se zaliti na ovo. Cemu onda ugovor ako ovako mogu da menjaju cenu kad im se cefne? A te fore i Yetel redovno radi...

Last edited:
Mislim da bi morao imati i opciju raskidanja ugovora bez plaćanja bilo kakvih penala.

Mislim da bi morao imati i opciju raskidanja ugovora bez plaćanja bilo kakvih penala.
Ova operaterka preko telefona naravno da ne nudi tu opciju i jedino da isplatim sve ako zelim da raskinem ugovor...
Ovo valjda samo kod nas u svetu ima ovako nesto
Jel vredi zvati zastitu potrosaca?

Clan 7
Da li pod dospele obaveze podrazumevaju izmirenje celog ugovora ili samo trenutno stanje duga na dan kad planiram raskid ugovora...po meni ovo drugo
1000005810.webp

Pa tako je i Telekom digao cene Box paketa svima dok im je trajao ugovor. Bas me zanima koliko njih je uspelo da ista iznudi od njih :D
Pa da, i Yetel i svi to rade. Zalosno sto takav ugovor, uopste se i smatra ugovorom. Definisemo nesto a u stvari nista ne definisemo i cena i sve ostalo moze biti klizno kako im se cefne. Znaci oni ovde su i ovih 300 kanala mogli da skresu na 2 kanala i da kazu, pa obavestili smo vas ,u ugovoru stoji da imamo pravo izmene opstih uslova i pravila itd itd. .

Pa da, i Yetel i svi to rade. Zalosno sto takav ugovor, uopste se i smatra ugovorom. Definisemo nesto a u stvari nista ne definisemo i cena i sve ostalo moze biti klizno kako im se cefne. Znaci oni ovde su i ovih 300 kanala mogli da skresu na 2 kanala i da kazu, pa obavestili smo vas ,u ugovoru stoji da imamo pravo izmene opstih uslova i pravila itd itd. .
Meni su isto pretili da ce nam iskljuciti internet i televizijiu jer nismo produzili ugovor vec 6 eseci placam bez ugovora redovno sve na vreme i sada me prisiljavaju da produzim,ne znam samo zasto je sada to prolem kada sam ranije koristio bez ugovorne obaveze sve,verovatno zato sto i mts provlaci optiku kroz nas mali gradic a pola ulica nije asfaltirano i pola novog sela nema kanalizaciju to je manji problem od ovoga svakao ratelu se zali mejlom ali samo ako hoces pravno da reagujes ovako se ne vredi cimati i obavezano moj savet(licno iskustvo) advokata van lokala opstine da uzmes jer svi u istu tikvu pisaju mozda najbolje negde otici dole u valjevo ili bg jer ovi ovde nista nece uraditi i razvlacice do jaja meni je sloba prvo bio zastupnik posle kada sam uzeo randjelovica istreso ih je iz gaca sve zajedno :) samo je on iz pirota jbg treba ici informisati se,mada mislim da je sattrakt malo dete za onog tipa sto drzi agrostok mesaru ,onaj nam prodao meso koje je tehnicki neispravno imam i nalaze i sve i nikom nista tako da ako dobro podmazuju budi spreman i na to da ces biti nemocan da reagujes po pravnom osnovu jer pravo i pravda nisu na istoj strani u Srbiji....

@gruja33 jasno sve derane :) popizdim i iznerviram se kad nas bukvalno sve prave budalama i mogu da rade kako oce. Primljeno k znanju ovo za advokate, mada pokušaću sad ovako malo da im pripretim u prazno bez advokata i bilo čega, nisam više u mogućnosti da se bakćem sa advokatima i da plaćam još i njih, za ovo što kažeš da pravda i pravo u Serbistanu nisu na istoj strani, sam osetio na svojoj koži kad sam neke klošare išao na naučim pameti koji su prvi mene inače atakovali, pa me eto to koštalo brat bratu 3000e sporovi, veštanja i kojekakve gluposti :sneaky:
Pisao sam ratelu, pisao sam sat traktu..sad čekam... Magarče nas gde stignu, i Yetel mi digao cenu paketa za vreme trajanja ugovorne obaveze, sad i ovi, mislim od jula ali sam budala tek sad skontao jer nisu sposobni ni račun da šalju, već samo one SMS opomene pred isključenje... dosta više sad stvarno :ninja:

A za to što te prisiljavaju kaži im meni odgovara tako, ako nećete da vam plaćam i to što vam plaćam , otići ću u MTS pa da vidiš kako se zabrinu kad im neko ode

Fora je sto nikad nisam seo i procitao ceo ugovor kada ih pravimo, mozda oni stave tamo small print da mogu legalno ovako da nas vozaju :D
Isto :( a garant da se ograde i da misle oni unapred o ovakvim slucajevima.
Eeej pazi kad jedan ugovor nema cenu a osnovna stvar svakog ugovora je cena, to bar znam isao sam u ekonomsku skolu a gledam i ugovore i anekse svaki dan na poslu pa nije bas da sam pao sa Marsa...ovaj ugovor kakav oni izdaju je 0, nistavan. Gledam bas prvu stranu ovog mog ugovora, stoji samo 50% prvih 15m, duzina trajanja 36m ali nigde ne spominju cenu od 3.590din, ali bas bas nigde

brate šta ti vredi da se žališ kad su svi takvi i svi su to uradili meni je isto telekom bez javljanja to uradio.samo je A1 mojoj majki javio i pisalo je da može da se raskine ugovor ali gde da se pređe kad svi to rade i jbš ugovor mogu da rade šta i kako hoće

@grunt ne mora da stave rade oni šta hoće i bez toga.možda i piše da imaju pravo da povećaju cenu ali nekako mi nije logično da piše to

brate šta ti vredi da se žališ kad su svi takvi i svi su to uradili meni je isto telekom bez javljanja to uradio.samo je A1 mojoj majki javio i pisalo je da može da se raskine ugovor ali gde da se pređe kad svi to rade i jbš ugovor mogu da rade šta i kako hoće

@grunt ne mora da stave rade oni šta hoće i bez toga.možda i piše da imaju pravo da povećaju cenu ali nekako mi nije logično da piše to
Verovatno se i time vode tj kako mi razmišljamo, popizdim u trenutku tom , pretim ovo ono, i onda kao pa svima su povećali, aj dobro mamu im j... , gde ću sad kod drugog kad su svi gov*a i ostavim tako i pređem preko toga.
Logično mi je da svaka promena iz ugovora pa i najmanje sitnice, a ne CENE, traži aneks ugovora koji opet potpisuju obe strane i ako jedna strana ne želi da potpiše aneks ugovora tad se može raskinuti.. Tako bar mi na poslu :D

treba da proveriš da li u ugovoru postoji klauzula za to.
ako ne postoji, žali se kao boki ratelu...

Verovatno se i time vode tj kako mi razmišljamo, popizdim u trenutku tom , pretim ovo ono, i onda kao pa svima su povećali, aj dobro mamu im j... , gde ću sad kod drugog kad su svi gov*a i ostavim tako i pređem preko toga.
Logično mi je da svaka promena iz ugovora pa i najmanje sitnice, a ne CENE, traži aneks ugovora koji opet potpisuju obe strane i ako jedna strana ne želi da potpiše aneks ugovora tad se može raskinuti.. Tako bar mi na poslu :D
Meni su ugovor poslali na mail ništa nisam trebao da potpišem.Jedino što sam se složio sa onim predugovorom što su mi poslali da vidim a pošto su mi dali 500upload rekao sam sve se slažem uzmite i dušu :ROFLMAO:

treba da proveriš da li u ugovoru postoji klauzula za to.
ako ne postoji, žali se kao boki ratelu...
Pise samo "Pretplatnik je saglasan da Sat-Trakt moze vrsiti izmene Opstih uslova i Ponude o cemu ce Pretplatnika informisati na nacin opisan u Opstim uslovima"
ovde se donekle ogradjuju.. to je ono sto grunt kaze, nit citamo ugovor nit bilo sta :D

Sa ovim se ne slazem u potpunosti jer onda koji ce ti k...c ugovor tj koja je poenta istog?
Znaci onda ugovor vazi samo za jednu stranu u ovom slucaju snakeovu?
Ja da sam na njegovom mestu platio bi po staroj tarifi jer mi je ugovor vazeci...Ako ga iskljuce jednostavno ne plati dalje i cao...Ima uplatnicu da je platio elektronski ili fizicki nebitno a ima i ugovor gde sve to pise...Osim ako ugovor nije drugacije formulisan jer ond anema pravo ni zalbe ako u ugovoru pise da je moguce imati dodatne troskove ali to mora izvuci po stavu i clanu,imam ja primer gde kada radim fizickim licima kupatila ili nebitno koje god poslove obavljao kako izgleda ugovor tj vise dodje kao neka potvrda o avansnoj uplati tako reci kapari za posao ali isto je i ovde jer ti njima placas uslugu a ne oni tebi ..Ti si korisnik usluge i ocekujes da bude onako kako je u ugovoru ako iznajmis renta kar na 6 meseci i imas ugovor da je 50 e jedan dan ne moze da ti naplati 80 :)
Zato su banke davale kreditiranja vezano za valutu jer su znale da ce evro padati sada je opet situacija drugacija ali sada lupaju kamate onako bas u fulu.
Mislim u sustini ljudi odustaju jer sudski sporovi em dugo traju em je na neki nacin neisplativo osim ako imas 1 kroz 1 slucaj sto je jako retko ali nije nemoguce,
Samo treba da imas neko pravo,meni je recimo danas neka guska ispred kuce parkirala auto jer nije bilo mesta u prodavnici i morao sam da sacekam da dodje da bih mogao da izadjem napolje i sta sam trebao?Zovem policiju ?Uzmem stvar u svoje ruke ja bi najebao automatski...Zato sam lepo uzeo caletov auto ,stao vertikalno od nje a ne moze uopste da istera auto na ulicu pa je sedela u kolima dobrih pola sata malo duze 45min ,os;o, ptprilike :)
Jbg za sve ima lek samo ga treba primeniti na pravi nacin,mislis da se nesto bunila kada sam dosao po auto?Samo je rekla eto ona je stala tu a neko je posle parkirao boze boze,reko ja sam parkirao namerno to je moja kuca imamo tri auta :)
Ljudi se bahate i niko ne odgovara za to to je problem,stanu u centru zaustave auto upale sva 4 i sednu u kafic piju kafu i nikome nista....
Sva sreca pa je ovaj land rover bas velik auto inace se ni ne sklanjaju kada vozis zaobilaze bicikliste kao stampedo bizona 2 metra udju ti u traku po gradu i jos ti sviraju...Meni je saobracaj generalno problem tj nije mi problem odlican sam vozac(bar mislim da jesam ) nego sto svi koji uzmu nesto jace od punta ili golfa misle da su uhvatili boga za onu stvar...Pa izvini moja traka je ta na kojoj vozim usporicu ako je tu biciklista necu sigurno siliti da ga zaobidjem a da vidim da mi ide drugi auto u susret to je jako lose jer nikada ne znas dal taj biciklista moze da sklizne pa ga pregazis kao slon antilopu ili se nesto drugo moze desiti nego oni kao da se pokazu ili dokazu sta god to mi je uvek bilo neshvatljivo,idi brate na auto put pa ga cepaj zaobilazi a ne da mi glumis silu u selu gde pola ljudi ne zna u rikverc da parkira a kamo li da vozi nesto ozbiljnije....

Drustvo je problem a ne sattrakt konkretno su svi isti ...
U nemackoj ili ceskoj da ti neko tako nesto kaze ,odma imas broj pozoves ljudi izadju slikau intervenisu...Licno sam bio ocevidac bahacenja nekog mudzosa u austriji ,brat parkirao sevrleta i ovaj mu stane ispred da ne moze da izadje ovaj odma pozvao policiju dosli su za nepunih 10min istresli ga iz gaca i zvali pauka da nosi auto,ima i tamo korupcije i bezakonja ali ako si kriv platices drzavi nece ti pomoci ni ako ti je mitrovic otac a bogami ni vucic,verovatno...
Mislim pauka ce sigurno paltiti za ostalo ako je povezan mora da moze da sredi ali opet,vidi se da je neki budzovan bio u pitanju.

Back
Top Bottom