Problemi su:
1. kablovi, koji su slabog protoka, ili sam čak sumnjao da negde imaju prekid, mada ne verujem da se to stvara tek tako od sebe, i da oba kompjutera prijavljuju na speedtestu max DL oko 98. Mišljenje da su kablovi oštećeni sam eliminisao time što sam uzeo kabl sa većim protokom, stavio na jedan kompjuter i sada speedtest na tom kompjuteru prijavljuje DL od 400+, dok na drugom nema promene, a oba kabla su, da tako kažem, van domašaja dece i šansa da su se samooštetili je veoma mala.
2. Ruter na drugom kompjuteru koji dozvoljava maks brzinu od 150, što je opet *uštinuto* kablovima slabog protoka. Moraće i on da se menja.
3. Switch, koji ima već dobrih 15 godina, i za koji, koliko se ja razumem ne dozvoljava brzine veće od 100. Njega sam eliminisao iz kombinacije
Kablove sam kupio, kraći razvukao od modema u jedan komp. Ostaje još onaj duži za kojim će biti više jebade, a sada mi treba neki relativno povoljan ruter koji ima veću LAN brzinu, makar do 300mb. Razlog zašto i drugi kabel ne štekam direkt u komp je taj što mi je potreban taj novi ruter zbog WiFi-a. Dugačka kuća, first world problems.