• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Provajderi internet usluga - iskustva, ponuda, diskusija

Dobra stvar koju sam otkrio čitajući komentare je da mogu da tražim idp broj od Telekoma kad mi istekne ugovorna obaveza da bih prešao u yettel, pa da mi ponude 50% popusta na pretplatu tokom cele ugovorne obaveze ako ostanem kod njih :) ne znam šta je idp broj, ali verujem da im nije ni bitno :D

Da, sad mi rece drug da i on ima isti, i da se dobrano namucio da aktivira 5g, treba da se podesava nesto u ruteru, gugla itd... moracu to nekako da izvedem...

Imam mts opticki internet u stanu, kako da proverim dal mi je ruter 5 GHz?

Ako kojim slucajem mislis da li je signal 5 GHz, imas onaj super app

Mnogo korisna stvar da se ima na telefonu, izmedju ostalog, lako mozes da vidis da li su mreze 5 ili 2.4ghz

Idi na Bench i u temi za opticki net vidi da li je iko kacio sa kojim user/pass se moze pristupiti podesavanjima za taj MTS-ov ruter [i vidi u browseru da li ti iskace ruter UI na 192.168.1.1 adresi]

Probaj telekom/telekom, mozda ti da bazicni set podesavanja gde bi mogao da podesis kako ti radi WiFi.

Idi na Bench i u temi za opticki net vidi da li je iko kacio sa kojim user/pass se moze pristupiti podesavanjima za taj MTS-ov ruter [i vidi u browseru da li ti iskace ruter UI na 192.168.1.1 adresi]

Probaj telekom/telekom, mozda ti da bazicni set podesavanja gde bi mogao da podesis kako ti radi WiFi.
tnx, reseno, radilo je upravo tako kako si reko (y)

Spisak sela za sledeci talas instalacije brzog interneta do 2026.

Btw, SpaceX je predao dokumentaciju za buduce aktiviranje gigabit neta preko buducih velikih Starlink satelita koje ce jedino Starship moci da digne u orbitu. A poceo je i test Starlink>Cell komunikacije, cak i telefon koji je u dzepu moze da primi text poruke direkt sa Starlink "tornja".

Za ta mala ruralna mesta bice verovatno ili optika ili brzi bezicni net.

U Kuli su vec krenuli, ali ide sporo deo po deo...

gledam Smederevo, samo Dobri Do, ako je bežični onda ok, ali ako je optika onda bi okolna sela trebala da dobiju pre, tj. ova moja vukopizdina

Ide optika u mom selu je bila svecanost za otvaranje radova pre godinu i po dana bila i Brnaba. To je neki projekat koji dobrim delom finansira EU. Cilj je da se u sto vise sela u Srbiji uvede opticki net. Izgleda da je prva faza gotova posto je ovo spisak sela za drugu fazu. E sad kojim redosledom uvode nemam pojma mosto su kod mene od 20 sela u opstini uveli u samo 4 i to ne jedno do drugog vec na sasvim suprotnim krajevima opstine. Jos veca zanimljivost je sto sam grad Topola nema Optiku.

Evo ja vec godinu dana koristim opticki internet i mogu reci da radi savrseno bez prekida ili usporenja. Ne znam da li sam za svo ovo vreme 2-3 puta resetovao ruter. Brzine koje mozes da biras su iste kao i u gradovima gde postoji optika godinama.

Spisak sela za sledeci talas instalacije brzog interneta do 2026.

Btw, SpaceX je predao dokumentaciju za buduce aktiviranje gigabit neta preko buducih velikih Starlink satelita koje ce jedino Starship moci da digne u orbitu. A poceo je i test Starlink>Cell komunikacije, cak i telefon koji je u dzepu moze da primi text poruke direkt sa Starlink "tornja".
ima 1730314609103.webp, nema kula 😭

Za one koji nisu čitali na Diskordu - nedavno sam saznao da plaćam 400/40 preko SBB-a, a da su mi kablovi Cat5e, a i ruter jedva pušta 150mb.

Kablove uzimam 6e, a koji ruter preporučujete? Da naglasim da mora da ima dobar protok preko žice, za wifi mi nije toliko bitno.

Last edited:
Back
Top Bottom