• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Provajderi internet usluga - iskustva, ponuda, diskusija

Imam ovaj mtel-ov internet
===.jpg
a ovo mu je brzina
14921815023.png

Da li to treba tako da bude?
Jer po ovome ja nemam ni pola od onoga sto su napisali.

Verovatno si daleko od centrale ili je infrastruktura losa.

Ako znas kako, daj info od rutera da vidimo kvalitet signala - Line Attenuation(Up/Down) ili Downstream Attuneation, zavisno od listinga u ruteru.

Verovatno si daleko od centrale ili je infrastruktura losa.

Ako znas kako, daj info od rutera da vidimo kvalitet signala - Line Attenuation(Up/Down) ili Downstream Attuneation, zavisno od listinga u ruteru.
Je li ovo?
611.jpg

To ti DieHard krade net, ne moze vise da izdrzi na dial-up-u, pa sad shatro ti govori da si daleko od centrale, a on srche li srche protok, gleda neki Sony podcast...

32.2 dB downstream attenuation je krivac. Ili los signal ili si daleko od centrale. Uzivaj u 12mbit-a, mada error-a imas gazilion.

Ja sa 22dB imam ispod 20mbit.

Moze, ja prosle godine uzeo opticki net bez TV-a i ostalih zajebancija.

Da stim da je samo net SKUPLJE mesecno nego Box 2 fiksna/net, plus veci upload u box-u :O

Tako da ne kontam sto bi neko vise placao samo net :) Uzmes box 2 i fiksni ignorises.

GJNuqMU.png

Meni licno ne treba TV (ne gledam ga evo vec 15 godina). Ali prosle godine nije bila takva ponuda, naravno da bih uzeo sta god je povoljnije.

Eto, sada vidim da vise nemaju 250/80 net+fiksni u ponudi za 1225din (prvih godinu dana), to sto sam ja tada uzeo.

Last edited:
Pa nemas ovde TV, inace ista ova ponuda je 100% ovakva vec 3+ godine. Znam posto sam uzimao pre 3 godine za sebe, pa proveravao ponovo pre godinu dana da vidim da li je jos uvek ovaj apsurd i tako je bilo.
Guraju Box makar "gubili" pare samo da bi mozda mogli da te ubede da predjes na 3/4 paket :D

Al moram ovde da ventujem koliki su jebeni SMRADOVI likovi iz MTS.

Caletu isticao box 3 10 jula i bila akcija do 31 jula 4 meseca po 1 dinar ako narucis preko neta. Proverio to oko 5tog i tako je bilo, setim se ja oko 15tog da sredim to caletu, kad ono dobijem mejl da imam 2 meseca po dinar ?? Reko WTF zovem ih i kaze riba da PROMENILI SU USLOVE AKCIJE DOK JOS TRAJE AKCIJA :D Znaci nisam mogao da verujem :D

@Revan
Zvao sam i ne moze opticki net, a da nije u box paketu.
Moze koaksijalni preko super nove jeftinije, ali je valjda do 200/20? ili tako nesto.

Net+fiksni je i jeftinije od Net solo, vidis sta je okacio Gruntić iznad.
(telefonska linija samo, nije neophodan telefon-uredjaj-broj, ja ga ni nemam)

Yettel koristi mts infrastrukturu, samo postave svoj modem. Gde je prošla MTS optika može yettel.

A povodom toga da guraju box, zvali me pre neki dan da mi ponude da predjem besplatno na box 3, da mi ubace i TV do kraja ugovora. Reko može, al da mi ne dirate portove na modemu, trebaju mi sva 4 za internet. Kažu - nije problem, daćemo vam WiFi extender na korišćenje. Javljam utiske kad stigne :)

Yettel je mts.
Da ali dobro je proveriti kakve sve ponude i popusti su dostupni.

Anyhow, sta kazete na ovo?

Ja sam vrlo prosečan korisnik torenata, ali nisam primetio da imam problema. Skinem desetak epizoda serije nedeljno, sve se seeduje po dve nedelje, udari prosečan ratio od 20, nisam primetio da bilo šta baguje. Default podešavanja, qbit torrent, raspberry pi OS i mts box 2 optika.

Ja kad sam proveravao na mts optici, nisam bio nat-ovan pa bi shodno tome trebalo ok da šljakaju i torrenti.

Back
Top Bottom