Gde si nabavio? I jel igras na volanu ili kontroleru?Da napisem prve utiske posle pola sata zezanja sa ovim cudom.
Kutija je dosta manja nego sto sam ocekivao, a koliko sam video, ovog puta nisu ubacili krpicu sto je bas jadno.
Podesavanja su jednostavna, a najvise me je odusevilo sto ipd moze prilicno precizno da se podesi. Ovo mi je uvek bio najveci problem i super je sto su to ubacili.
Sam headset je prilicno udoban, lako se koristi, mada mi se ne dopada materijal koji ide na celo (imao sam crvene sare posle skidanja headseta).
Uopste se nisam oznojao, tako da je taj deo prilicno dobro resen.
Cable je prilicno dugacak, mada me blago trigeruje sto je ukljucen sa leve, a ne desne strane uredjaja.
Kontroleri se pune (na prvi pogled mi se ne svidja ovaj okrugli fazon), tako da sam probao GT7.
Da budem iskren, ocekivao sam vise od kvaliteta prikaza. Jeste, izgleda to bolje nego na Quest 2, ali kontrast i hdr su daleko od oled tva.
Naravno, moguce je da nisam svestan koliko je ovo bolje od Questa. Mozda se desi slicna stvar kao kod kupovine novih slusalica (tek prilikom vracanja na staro vidis kolika je zaista razlika). Detaljnije cu porediti tokom vikenda.
Sama slika je prilicno jasna, mada se naravno primete pikseli. Videcemo da li ce me prikaz u drugim igrama vise impresionirati.
Najvise me je od svega odusevila jasnoca slike u retrovizorima. Imao sam blagu mucninu tokom igranja, videcemo da li ce to nestati tokom vremena.
Za sada mi deluje kao prilicno dobar uredjaj i korak (doduse manji nego sto sam se nadao) napred u odnosu na Quest (nema smisla porediti sa psvr1).
Ali kao sto rekoh, ovo su samo prvi utisci, videcemo sta cu misliti kada zaigram neku "pravu" VR igru.
U game centru. Za sada sam samo probao na joypadu, povezacu volan kada budem imao malo više vremena.Gde si nabavio? I jel igras na volanu ili kontroleru?
Da, problem je sa tim socivima koje su koristili, jer koristi fresnel sociva kao Quest 2, a ta vrsta sociva ima ostru sliku samo u sredini,cim pocnes gledati okolo blize uglovima, bude mutno, i naravno sto se i dalje vidi SDE...Primetio sam da je slika mutnija kada ne gledaš u sredinu sto malo pobija ideju o foveat renderingu (mislim mutno je svakako ako ne gledas u centar).
.
. Osecaj voznje je super, odvrnes zukove motora na max i bas je feeling kao da si u kolima. Sponatno koristim retrovizore posle preticanja, i okrecem glavu u krivinama.
Heh, meni je zadnji deo bukvalno navrh glaveProbaj da podignes headset cm-dva više nego sto bi trebalo, tako da ti je zadnji deo headseta pri dnu glave.
Nekima je to pomoglo oko nalaženja idealne pozicije.
Lep je gt7, ali je bas primetna reprojekcija, posebno kada gledaš u automobil pored tebe.
. Probaću kontra, hvala.
. Apparently, nemoguce je podici sendvic samo sa palcem i kaziprstom u SF univerzumu, moras koristiti i ostatak prstiju
. Imao sam PTSD na Surgeon Simulator.Kako je to bila luda igra za PSVR. Nadam se da će izbaciti i verziju za PSVR2.Surgeon Simulator.
U sustini za mene je sweet spot na vrh glave, pritegnuto koliko moze a da ne spadne. Uspem vecinu toga da vidim normalno, sto je osetan improvement. Mislim da bolje od ovoga sa naocarima ne moze.Probaj da podignes headset cm-dva više nego sto bi trebalo, tako da ti je zadnji deo headseta pri dnu glave.
Nekima je to pomoglo oko nalaženja idealne pozicije.
Lep je gt7, ali je bas primetna reprojekcija, posebno kada gledaš u automobil pored tebe.