• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Realno, US cena od $700 nekako i može da prođe (to ispadne oko 640e), ali su baš zasrali sa cenom od 800e u Evropi,
čak bi cena i od 700e bez drajva bila visoka.
Američka cena je pre poreza a evropska sa. Dodaj 7% za većinu država. I dalje je jeftinije, ali ne toliko.

Ogromna je razlika. Konzola je 880$ kada konvertujes. A ameri placaju ~760$. Plus BR addon je jos skuplji u evropi, pa ukupno bude 150+$ razlika, al sta je novo :D
Za ovu cenu bi Eu verzija trebala da dolazi uz br addon da bude fer :D

Da smo bar u EU, pa da ne platjamo uvoz papreno...
Ps5sim je https://www.games.rs/ps5-konzole/30328-konzola-sony-playstation-5-1tb-slim-digital-edition
Ja sam prosle godine uzeo fat za 62 crvene sa dva dualsensea nov u gigatronu sa 2 god garancije na jesenjoj akciji tak da svepreko 600e za pro je skupo gde god da se prodaje,ipak je to i dalje ps5 sa malo busta a ne ps6 :)
Posle 4god ps5 base znaci slim sada bi trebalo da je 400 a ne 500e senaregularna sa drajvom,bez drajva 350 a pro 600 ili max650 plus da ima drajv i cao ,krenuce kao aple bez punjaca tj napajanja na kraju,mislim da je sramota cena za pro,mada ida je 650 e ja ga ne bi kupio svakako nije neka moja licna ogorcenost nego jednostavno nije potrebno imati takav mid gen upgrade jer ce ps6 izaci 2027 god pa za3 god lepo ustedeti lovu za njega ako se ne pretera sa cenom

Ps5sim je https://www.games.rs/ps5-konzole/30328-konzola-sony-playstation-5-1tb-slim-digital-edition
Ja sam prosle godine uzeo fat za 62 crvene sa dva dualsensea nov u gigatronu sa 2 god garancije na jesenjoj akciji tak da svepreko 600e za pro je skupo gde god da se prodaje,ipak je to i dalje ps5 sa malo busta a ne ps6 :)
Posle 4god ps5 base znaci slim sada bi trebalo da je 400 a ne 500e senaregularna sa drajvom,bez drajva 350 a pro 600 ili max650 plus da ima drajv i cao ,krenuce kao aple bez punjaca tj napajanja na kraju,mislim da je sramota cena za pro,mada ida je 650 e ja ga ne bi kupio svakako nije neka moja licna ogorcenost nego jednostavno nije potrebno imati takav mid gen upgrade jer ce ps6 izaci 2027 god pa za3 god lepo ustedeti lovu za njega ako se ne pretera sa cenom
Nevezano za PS5 Pro sam odgovorio Ljubomiru. Mene svakako ne zanimaju preterano konzole od sedme generacije (PS3). Kapiram da tje PS6 biti josh skuplji :(

Konzole su na premijeri uvek povoljnije od PC-a, sto se kasnije obrne... ali najveca razlika je nacin koriscenja. Kod konzole pritisnes jedno dugme i igra se upali za par sekundi iz rest mod-a, koristeci jednostavan OS gde nema komplikacija. Za sada nema tih para koje bi to omogucile da PC uradi isto to.

Uticaj PC-a ce nastaviti da raste, dobre performanse su svake godine lako dostupnije [iako je nvidijin high end bas skup], Steam dobija Sony igre, Xbox sve svoje igre baca na svoj store, Steam Big Picture je sve optimizovaniji za koriscenje na TV-u, i ko zna, mozda i MS najzad sredi Windows da bude gamepad [handheld] friendly.

Ali na kraju uvek se sve svodi na igre.

PlayStation je IMO ove godine nekako uspeo da prodje dobro sa ekskluzivama [iako su veliki interni SP studiji bili ne samo missing in action nego i ne znamo na cemu tacno rade] - Helldivers 2, Rise of Ronin, Stellar Blade, FF7 Rebirth, Astrobot. Do kraja godine stize im jos Horizon Lego multiplat i Sillent Hill 2 [PS5 + PC].

"Image quality was just too awful on normal PS5." Sviđa mi se kako ovi pixel peeper-i koriste svaku priliku kao i sam Sony da kvalitetno pljucnu na base PS5. Kad se pojavila petica svi su želeli da imaju to "next-gen" čudo tehnike u svom posedu. Da bi se sad o tom istom PS5 pričalo sve najgore, u fazonu "kako je neko mogao uopšte to sranje i da koristi?". Klasika, tjuberi, influenser(ator)i i kojekakvi fenseri koju su plaćeni da promovišu nove proizvode i pljuju po prethodnim modelima (koje su ranije hvalili) rade svoj posao, ne bi li ubedili kupce da je novi proizvod/model baš ono što im treba i da treba odmah da ga kupe ili pre-orderu-uju.

Nagadja i on naravno.

Trenutno za oko 815€ (u našim radnjama) može da se uzme B550(M) ploča, Ryzen 5600 (box), 2x16GB DDR4@3600MHz i RX7800XT. Treba još dodati SSD/NVMe, napajanje i kućište. Znaći za nekih 1000€ može da se sastavi komp koji bi bio jači od Pro-a, a pritom isti pruža i druge mogućnosti osim gaming-a.

Back
Top Bottom