• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Pretpostavljam da ce ovo biti i nightmare za third party developere.
Optimiziacija za 4 razlicite konzole, pa kad izadje Switch 2, za sve 5
DF tech rezencije ce da traju po sat vremena :LOL:

800e Pro hahaha. Ja jos onomad razmisljao da li da iskoristim odlican dil za PS5 rakoh skoro ce i Pro. Koja bi budala ispao da ne kupih PS5 tada.

Da je jači osetno i CPU i da je i disc drive za te pare pa bih mogao da kažem da može da prođe.

Ovako svaka čast na drogiranju sa cenom, neironično mi se sviđa koliko ih zabole.
Jedino što mislim da bi pravi šmekerski potez bio da pored toga što se ne dobija ni drive ni stand da ne daju ni joypad.

Inače mi deluje da koriste priliku da malo i na ovaj način izvrše pritisak da se zaboravi na fizičke kopije, mislim da će kod tog malog dela ljudi koji uzmu Pro udeo digital konzola biti mnogo veći nego kod base PS5.

Jedino što je pozitivno je što izlazi dosta ranije nego što sam očekivao pa nećemo dugo čekati na testove.

To sa procesorom je najveci zajeb, bas jedva cekam DF testove. PS5 i SX su bile lepo balansirane masine, ne prejake al cpu taman za taj gpu sto imaju, sada su u Pro nabili gpu a cpu koga briga :D A za RT koji pominju treba takodje CPU bolji, a o open world igrama da ne pricam, GTA6 moze samo da masta kontam o stabilnom 60 fps.

Slažem se, PS4 je recimo imao slab CPU, dok PS5 i XsX baš lepo balansirane i bez nekog bottlenecka.

Skuplje je nego sto sam ocekivao, ali mislim da ce mnogi uzeti [manje nego PS4 Pro] ako hoce bolje performanse i lepse 60fps modove. GTA6 i dalje ostaje velika nepoznanica...

Steta sto nisu vise detalja dali za PSSR, kolika je razlika u odnosu na FSR. Za sada imamo samo hands on od CNET-a, sa par opisa kako igre izgledaju bolje [GT7, FF7 Rebirth]. Jel moguce da ce najzad da naprave 8K mod u nekoj igri? :D

I? Koliko od vas razmislja za mid-gen upgrade? :)
Cisto da opipam javno mnjenje dali ce uskoro po oglasima biti najezda polovnih PS5 :P
Ja uzimam, svakako cu se naigrati dosta na njemu u sledece 4 godine dok ne stigne PS6. Videcemo za koju nedelju na TGS-u mozda i potvrde kada tacno stize Death Stranding 2.

U Srbiji obicno Sony konzole malo kasne, mada ovaj put zbog cene mozda i kod nas dostave dovoljno.

Last edited:
Back
Top Bottom