• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Kao primarno console gamer jos od kraja 80ih ovaj put se stvarno pitam cemu sve ovo? Zar cela poenta igranja na konzolama nije bila da bude jeftinije,jednostavnije i pristupacnije nego pc? Znam da nije bas 1/1 poredjenje ali ko hoce dobar rt larger gpu itd.... zar nije bolje da uzme 4080/next 5070 za 1000e i onda ne placa PSN i ima otvorenu platformu,free multi i jos mnogo benefita.Iako sam vec delom presao na PC ovo sa cenama PS5 pro(pre toga stalno povecanje cena psn,igre od 100e...) i ludilo koje MS sprovodi samo ce me gurnuti jos vise u PC gaming. Mislim da nisam jedini.

Slegle su mi se misli posle jučerašnje prezentacije. Realno gledano PS5 Pro je manje više namenjen postojećim PS5 korisnicima u vidu upgrade-a. Ne bih rekao da je Pro za nove korisnike, koji ni do dan danas još uvek nisu uzeli PS5. Ako i dođe do toga, oni će kupiti običan PS5 za CoD, FC, NBA etc. Ko naravno očekuje i želi više od konzolnog gejminga, može uzeti Pro za veću kintu. A na developerima ostaje da potencijal konzole pokažu i podrže u praksi...

Ovo je bas logican upgrade, evo prodacu Slim za 350e i dati jos 500e da bi bolje video aute u Spidermanu 2 kad zumiram :P
Da je upgrade nekih 200e-250e pa da razmislim,mada ni onda ne bih jer igara nema. Vrte starog Ratcheta, Tlou 2, Returnal na ovim promo snimcima jer nista drugo ni nemaju :).
Ovo sa cenom je vec otislo u 3 lepe..pa za 1100e moze se uzeti Pc sasvim dobar i koji ce sluziti jos za 10 stvari pored gejminga. Konzola ne bi smela da vredi vise od 400-500e za ono sto nudi

Ovo je bas logican upgrade, evo prodacu Slim za 350e i dati jos 500e da bi bolje video aute u Spidermanu 2 kad zumiram :P
Niko te ne drži za gronik i davi ko pile, pa da moraš da uzmeš Pro. Izbor postoji, ko želi upgrade i nije mu problem da se ispruži, uzeće, ko ne želi (ili prosto nema) neće i toeto. Ionako će se konzola prodati u nekih 10-15% ukupne prodaje PS5 konzole, ako i toliko. Konzola za entuzijaste, take it or leave it. Ja preskačem najverovatnije. Life goes on, neću sigurno kukati i dramiti ko malo dete :)

Ovo je mozda i tehnicki najzanimljivija igra koja ce na launchu dobiti Pro podrsku. Dragons Dogma 2 je zestoko CPU bottlenecked, tesko da ce uspeti da dupliraju framerate na 60. Verovatno ce nagruvati vecu rezu i mozda dodati bolji RT.

@eufrat
Nije ovde problem da li je konzola za entuzijaste ili ne. Vec je problem sto tako ocigledno pisaju po korisnicima i pokusavaju da normalizuju stanje gde su cene kao da su Nvidia a drajv koji ih kosta tipa 20e je dodatna oprema na konzoli za entuzijaste. Ako ovo prodje sledece je da ce hdmi i kabl za napajanje biti izbaceni u fazonu imate od ps4/5 sta ce vam vise mislite na planetu. 🤣

Realno, US cena od $700 nekako i može da prođe (to ispadne oko 640e), ali su baš zasrali sa cenom od 800e u Evropi,
čak bi cena i od 700e bez drajva bila visoka.
Možda Mađari budu valjali za 700€ zavisi koliko im se isplati posle povrata AFA-e 😁

Zna se ko je uvek bio najjeftiniji na kp i spram čije cene su se ostali prodavci prilagođavali, tako će verovatno biti i sa Pro. Zašto bi iko kupio Pro kod Bore iz Beograda za 750€, ako je kod Pište iz Subotice 700€ (karikiram) :)
Anyhow znaćemo više posle 26.09. kako stvari stoje

@eufrat
Nije ovde problem da li je konzola za entuzijaste ili ne. Vec je problem sto tako ocigledno pisaju po korisnicima i pokusavaju da normalizuju stanje gde su cene kao da su Nvidia a drajv koji ih kosta tipa 20e je dodatna oprema na konzoli za entuzijaste. Ako ovo prodje sledece je da ce hdmi i kabl za napajanje biti izbaceni u fazonu imate od ps4/5 sta ce vam vise mislite na planetu. 🤣
Ne znam da li pisaju po korisnicima ili zbog cena (i nedostatka profita) ne mogu da subvencionisu hardver kao nekada.
Nekada smo brzo dobijali smanjenje cene konzola, sada su u nekim regionima cene otisle gore. Pogledaj koliko kosta 2tb XsX.
Sa pricom oko drajva se slazem, sigurno reakcije ne bi bile toliko negativne da je drajv u konzoli (jeste glupavo sto pro model nema nesto sto ima base model).

Setite se da je MS izjavljivao da je XsX njihova pro konzola. Znali su oni u kom smeru ide industrija.

Zna se ko je uvek bio najjeftiniji na kp i spram čije cene su se ostali prodavci prilagođavali, tako će verovatno biti i sa Pro. Zašto bi iko kupio Pro kod Bore iz Beograda za 750€, ako je kod Pište iz Subotice 700€ (karikiram) :)
Anyhow znaćemo više posle 26.09. kako stvari stoje

Da, nego sam napisao kako bi trebale da se kreću cene PS5 Pro u odnosu na to kako se kreću trenutno cene za PS5,
teško da će biti ispod 750e, a čak i 700e je opet visoka za konzolu bez drajva.

adidas_pants.jpg

Back
Top Bottom