• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Trenutno za oko 815€ (u našim radnjama) može da se uzme B550(M) ploča, Ryzen 5600 (box), 2x16GB DDR4@3600MHz i RX7800XT. Treba još dodati SSD/NVMe, napajanje i kućište. Znaći za nekih 1000€ može da se sastavi komp koji bi bio jači od Pro-a, a pritom isti pruža i druge mogućnosti osim gaming-a.
7800XT ima slabiji RT i ne podrzava machine learning AI upscale... Zbog toga DF ekipa spominje RTX40 modele, a sigurno ce najbolji match biti neka buduca midrange RDNA4 graficka.

"Image quality was just too awful on normal PS5. Sviđa mi se kako ovi pixel peeper-i koriste svaku priliku kao i sam Sony da kvalitetno pljucnu na base PS5. "
Rebirth performance mod je popljuvan od strane vecine igraca, rezolucija je OK [malo jaca od 1080p] ali je Square bas los upscale ubacio.

7800XT ima slabiji RT i ne podrzava machine learning AI upscale... Zbog toga DF ekipa spominje RTX40 modele, a sigurno ce najbolji match biti neka buduca midrange RDNA4 graficka.
Ok, onda na tih 815€ treba dodati oko 80€ (koliko je non-Super 4070 kod nas skuplja od 7800XT) ili ništa ako se kupuje preko "Mađara".

U svakom slucaju veliki odnos cene i kaliteta ili da kazem cene konzole za ono sto pruza ...Posto je to i dalje ps5 a ne ps6.U svakom slucaju dal je komp od 800 ili 1000 e isto sto i ps5 pro i malo jci,uvek ce se dobiti vise na kompu jer nije prvenstveno namenjen za gejming nego sveobuhvatna platforma ,dok su konzole unazadovale na neki nacin...
Osim sto ps5 nema web browser sto je sramota jer ga i ps2 ima,velika je tehnoloska naprednost i po meni nikada brze konzole nisu zastarevale a pocelo je sve sa ps3 i 360 hah koja ironija a nekada smo smao zeleli da igramo igre sada je bitno da spajdermen glda u lisce u 4k i rachet publiku u areni....
Mislim iz onoga sto je prikazano nijanse su u pitanju ako ce sve ici u 60frejmova na ps5 pro onda ok ali opet nije dovoljnoi za 800E bez drajva kao kada bi kupio bmw nov u salonu ali moras kupiti tockove posebno ....

800E bez drajva kao kada bi kupio bmw nov u salonu ali moras kupiti tockove posebno
Za tu cenu su mogli da uključe i disk drajv. Meni doduše disk drive ne znači ama baš ništa, jer nemam ni jednu jedinu igru na disku. Više bih voleo da su recimo najavili Pro sa drajvom za 800e i bez drajva za 700e. Em jeftiniji, em lepše izgleda zbog simetrije :D

To bi bilo razumno.

Ili neka je i 900e ali da ima disk čitač i stand. Ovo je apsurdno da je "Pro" verzija konzole najogoljenija...
Dolazi uz isto što dobiješ ako uzmeš Digi Slim PS5. Stand je isključivo za držanje konzole vertikalno, dok za horizontalu ide neka mala stopica.

Stand je isključivo za držanje konzole vertikalno, dok za horizontalu ide neka mala stopica.
Moze i konzola da stoji vertikalno bez stand-a, samo mnogo lakse moze da se srusi. Ja moj launch base drzim tako odmah pored kucista kompa, tako da nema gde da padne, tako cu i sa Pro.

Cim izadje Pro u prodaju bice odmah na net postavljeni modeli za 3D printing, a jeftini stand-ovi ce takodje moci da se uzmu od kineza.

Last edited:
Trebali su od početka generacije prodavati isključivo Digital modele sa mogućnošću dodavanja drajva.

Verovatno je u tom trenutku bilo još uvek previše rizično ići sa takvim potezom u smislu sentimenta.
Idu ovako malo po malo.

Kapiram na PS6 će sigurno biti ta varijanta da je default bez diska.

Digital ratio je bio oko 50% na pocetku PS5 generacije, i od tada samo lagano raste. Chart zavrsno sa 1. aprilom 2024:
Mns8mwD.png

Capcom je javio da su stigli do 90% digital ratio-a.
Square je na 76% digital ratio.

PS6 ce skoro sigurno imati i dalje opciju za disc drajv zbog velikog broja igraca koji su kupovali PS4/PS5 igre na diskovima.

Pazi da im verujem, na obicnom PS5 je sve utter shit low a ovde kao max..lol :)
Sa takvom krdzom od procesora dajte SpaceMarine 2 da vidimo u 60fps kako ide pa da verujem, a ni Gpu nece biti jaci od 7700XT tako boostovan.
💩mi se od Sony-jevog marketinga i svega oko ovog Pro modela koji kako vidim ne zanima ni 5% ljudi u svetu
A s obzirom da AMD ne zna jos uvek da napravi dobar upscaler, FSR im je shitara teska, nisam nesto optimistican ni za ovaj Pssr

A s obzirom da AMD ne zna jos uvek da napravi dobar upscaler, FSR im je shitara teska, nisam nesto optimistican ni za ovaj Pssr

Ako je zaista Sony vodio projekat da se doda bolji Raytracing u RDNA4, ne bi me cudilo da ce i rad na PSSR-u u nekoj formi zavrsi u juce najavljenom FSR4

^ Ovo je od prosle nedelje. Danas je izasla nova DF Direct epizoda ranije za patreon backere koja pokriva PS5 Pro unveil. Odradili su testove rezolucija i framerate-a za igre koje su prikazane. Najvece iznenadjenje IMO je sto izgleda kazu da je Dragons Dogma 2 radi u 60fps.

Sutra popodne stize epizoda svima na YT.

Snimak u Pro unveilu je bila borba protiv nekog zmaja.

A u gradu ce opet da bude 25fps. :D

I think that with mobile devices, there are a lot of games that show ads, and with PCs, the setup can be difficult. With PS, you can immediately enjoy the content you purchased as soon as you turn it on. Even in the stores where you buy software, the products are clearly displayed, making it an intuitive experience.

We are trying to increase the overall game market pie by expanding our content to PCs as well. There is no doubt that our business will be centered on home consoles, but by offering titles for devices other than home consoles, we will reach a wider range of customers.

Back
Top Bottom