• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

de202effb683cd358117e0b81ee6b7fc831c3885.png

PS Extra:
Red Dead Redemption 2 | PS4
Deceive Inc. | PS5
The Sims 4 City Living** | PS4
Crime Boss: Rockay City | PS5
The Settlers: New Allies | PS4
Stranded: Alien Dawn | PS4, PS5
Cat Quest | PS4
Cat Quest II | PS4
The LEGO Movie 2 Videogame | PS4
Watch Dogs* | PS4

PS Premium:
2Xtreme | PS4, PS5
G-Police | PS4, PS5
Worms Pinball | PS4, PS5

Russian journalist Anton Logvinov, who was the first or one of the first to say earlier that Sony would release its games on PC, said today that Sony is preparing a new PSP for release and PS4 games will be available on it:

"Кстати, могу подтвердить, что Sony готовит к релизу новую PSP, но бля - там в стартовой линейке только PS4 игры, которые в общем-то доступны на ПК, а значит и на SteamDeck. Торговые сети, кстати, довольно скептичеки настроены. Либо Sony что-то совсем, либо пока хранят секреты от партнеров. "

Google Translate:
"By the way, I can confirm that Sony is preparing a new PSP for release, but damn - there are only PS4 games in the launch lineup, which are generally available on PC, and therefore on SteamDeck. Retail chains, by the way, are quite sceptical. Either Sony is doing something completely, or they are still keeping secrets from their partners."

Sa druge strane, Sony trazi zaposlene da rade na adaptaciji velikog broja PlayStation softvera za "druge arhitekture procesora"
Job Description(Roles & Responsibilities)

Develop systems to enable programs developed for our entertainment game consoles to run on game consoles with different architectures. Specifically, we will enable a large number of game titles developed for PlayStation to run on the new architecture system.
This system must be equipped with a mechanism to facilitate defect analysis in the event of problems.

Ovo ne mora da znaci da se sprema bilo kakav novi portable hardver, ovo moze biti i priprema za backwards compatibility za ~Zen6 PlayStation 6.
Iz FTC leak-a se videlo da je potrebno oko 4 godine rada da bi se nova konzola pripremila za izazak.

edit - i MILD je nedavno pricao da je Sony trenutno u ranoj fazi testa low power APU-a za gaming, ali da taj projekat nije tada bio fully greenlit. Ako krenu sa tim, premijera je ~2 godine daleko. Spekulise da bi to mogao biti deo "PS6 generacije" proizvoda.

A sa AMD-om je vec potpisan ugovor za PS6.

Last edited:
Znao sam da ce ovaj State of Play biti poop, da nema sanse ono iz rumora da bude.. sta reci za igre, onaj Concord i Marver Rivals tip igara koje treba zakonom zabraniti.. Path Of Exile 2 je nesto sto bih igrao, Silent Hill 2 mi deluje nedoreceno, ta borba, hit detekcija mislim da je lose uradjena, Until Dawn isto dobro deluje, jeste da sam je presao vec 3x ali sad u vecem fps i boljoj grafici mislim da ce biti top... a slag na tortu, Astrobot 2 koja mi je i najjaca stvar od ovih prikazanih i jedva cekam da izadje

Prosecan SoP.

Zapocese sa Concord-om koji izgleda OK ali apsolutno je nemoguce sada skontati da li ce igra biti zabavna i naci publiku. Svakako kod nas ce moci samo da se igra na konzoli posto na PC-u ce Steam da blokira pristup...

Dynasty Warrior sada najzad izgleda kao PS4 igra, Ballad of Antarra i Where Winds Meet izgledaju fino.

Astrobot igra godine, i izgleda su nagruvali dosta contenta. 80 nivoa u 6 galaksija i 70 novih vrsta protivnika.

Back
Top Bottom