• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Od starta ove generacije manje od 10 PS5 igara radi samo u 30fps.

Gotham Knights
The Quarry
The Medium
Anno 1880
Dragons Dogma 2

Industria
The Caligula Effect: Overdose

Ima sigurno jos ponesto, samo me mrzi da pregledam community listu performansi u igrama

Vecina trenutnog "outrage"-a je sto ce u buducnosti sigurno biti jos 30fps igara....
"developeri ne iskoriscavaju trenutni PS5"
"GTA6 ce sigurno biti 30fps"
"zen2 is trash"

Od starta ove generacije manje od 10 PS5 igara radi samo u 30fps.

Gotham Knights
The Quarry
The Medium
Anno 1880
Dragons Dogma 2

Industria
The Caligula Effect: Overdose

Ima sigurno jos ponesto, samo me mrzi da pregledam community listu performansi u igrama

Vecina trenutnog "outrage"-a je sto ce u buducnosti sigurno biti jos 30fps igara....
"developeri ne iskoriscavaju trenutni PS5"
"GTA6 ce sigurno biti 30fps"
"zen2 is trash"
Verujem da gta6 nece izaci ni sledece god,sigurno ce se odloziti zbog nekog peglanja i slicnih stvari tako da ce verovatno ps6 biti u najavi dok igra bude izlazila.
A kao prvo nerealno mi je da ima samo jedan trejler i da se ljudi nadaju da ce dogodine izaci a vec je cetvrt godine prosla...

Izmedju prvog i drugog trejlera za RDR2 je bilo proslo vise od godinu dana. Videcemo mozda krajem ove godine da li ce Rockstar opet da promovise premijeru u 2025.

Da bude jasno, obe ce upasti u PS+ Extra/Premium.

Jel oovaj ssd zadovoljava uslove koje ps5 zahteva?
Konkretno ovaj model me zanima

Generalno da. Na pakovanju se čak i reklamira kao "Gaming Drive" ali se ne pominje PS5 kompatibilnost. S druge strane, preporuka je da juriš neki sa hladnjakom jer se ovaj WD mnogo greje. Ja ga imam u kompu sa hladnjakom koji ide uz ploču i greje se poprilično. Kada grafička i procesor nabiju temperaturu u kućištu, temperatura SSD-a udara 60 stepeni bez problema. Mogu da zamislim samo kako bi bilo u PS5 bez hladnjaka.

P.S. Ovaj WD je nešto malo sporiji od internog PS5 SSD-a po testovima brzine ali ne da napravi primetnu razliku.

P.S. Ovaj WD je nešto malo sporiji od internog PS5 SSD-a po testovima brzine ali ne da napravi primetnu razliku.
Vide sm na netu ,radi najnormalnije prilikom igranja i ucutavanja su neka minimalna tj nijansa je u pitanju ali je kopiranje sporije
Pogledacu najbolju opciju jer bi da uzmem 2tb a ipak je jos dosta to skupo ovde kod domacih radnji kod nas,gledao sam na kp i onaj samsung 980 https://www.kupujemprodajem.com/kom...-2-2280-mz-v8p2t/oglas/136813812?filterId=436
koji je verovatno najbolja opcija sto sepouzdanosti i kompatibilnosti tice :)

Sto ne gledate Kingston KC3000 ili Fury Renegade? Ako se dobro secam uglavnom su dosta jeftini kod nas, a svakako su brzi od Samsung 980 Pro.

Sto ne gledate Kingston KC3000 ili Fury Renegade? Ako se dobro secam uglavnom su dosta jeftini kod nas, a svakako su brzi od Samsung 980 Pro.
Upravo sam nasao taj kingston kc3000 za 158 evra sto je ista cena na kp za samsunga,plus je covek iz ns tako da ga verovatno uzimam :)
Nadam se da nije neka nauka ugraditi ssd u ps5 kao sto je slucaj zameniti hdd na klasicnom xboxu :D

Nije brt, prilično je jednostavno ugraditi m2 u PS5. Najveće "cimanje" je skinuti krilca, koje je zapravo prilično lako kada skontaš kako treba povući plastiku.

Da li su pouzdani ko Samsung, dal je isti kvalitet i garancija?

Pouzdaniji su. Samsung malo po malo pa ima felericne serije ciji se problemi kao rese sa Firmware update-om(980 Pro je medju zahvacenim modelima), ali na zalost nekad se ti problemi samo kao rese. Ne znam za garanciju, zavisi od prodavca.

Nije brt, prilično je jednostavno ugraditi m2 u PS5. Najveće "cimanje" je skinuti krilca, koje je zapravo prilično lako kada skontaš kako treba povući plastiku.
Kad nisam tada polomio Soni neću nikad. Jedva skinuo prvi put, posle lagano.

Naravno da jesu. Imam KC3000 od 1TB (sa Be Quiet MC1 Pro heatsink-om), munja od SSD-a.

@gruja33 KC3000 kao i Fury Renegade su vrhunski SSD-ovi, isti su po pitanju specs-a, ali preporuka za Fury zbog heatsink-a. Naravno možeš da staviš isti i na KC3000, ali na Fury-u je već preinstaliran.

5 minuta posla. Na startu generacije X je delovao kao da ima bolje rešenje, ali ovo što je Sony uradio je top, izbor veliki, cene sve niže. Ja sam uzeo Firecuda u Mediamarkt za neke smešne pare, radi perfektno.

Back
Top Bottom