• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Paranormal Activity (UFO,Reptilijanci,Bitcoin,Crni Papa,Seoski fudbal, Hiromantija i RTX 4090 nabavka)

Ali realno, procenjuje se da samo u našoj galaksiji postoji oko 20 milijardi planeta koje podsećaju na Zemlju,
takođe je procena (na osnovu onoga što trenutno vidimo sa trenutnom tehnologijom) da postoji oko 2 trilona galaksija,
bukvalno ispada da je Zemlja zrno peska u pustinji.

Tako da šanse da smo jedini inteligentni oblik života u svemiru se mere promilima...ogromne su šanse da postoje mnogo intelegentniji oblici života ili civilizacija koje mogu biti stotinama hiljada ili miliona godina stariji od nas.
Inače, pretpostavka je da je svemir star oko 13.7 milijardi godina dok je Zemlja stara oko 4.5 milijardi.

Postoji ona čuvena Drejkova jednačina za računanje takvih stvari
Sad vidim, čovek umro nema ni godinu dana.

Naša tehnlogija je tolika slaba da 50 godina nakon (navodnog) sletanja čoveka na mesec mi to do sada nismo uspeli da ponovimo
Bio je chovek na mesecu vishe puta nakon prvog.

Zbog cega su potrebna ta dodatna sletanja na mesec? Sta bi dokazala?

Nije ti čudno da su samo Ameri uspeli da se spuste mesec, nije ti čudno da 50 godina nakon sletanja na mesec ni jedno drugo sletanje čoveka nismo imali (da li je moguće da 50 godina kasnije ni jedna druga zemlja nema tehnologiju koja su Ameri imali pre 50 godina!?),
nije ti čudno da smo za 50 godina uspeli da spustimo samo rovera na Mars?

Danas stručnjaci kažu da je vrlo komplikovano i skupo poslati čoveka na mesec, a pre 50-55 godina smo imali 5 sletanja u razmaku od 4 godine,
ne vidim kako je tada moglo biti jednostavnije nego danas a i 5 sletanja svakako nije bilo jeftino.

Last edited:
Nije ti čudno da su samo Ameri uspeli da se spuste mesec, nije ti čudno da 50 godina nakon sletanja na mesec ni jedno drugo sletanje čoveka nismo imali (da li je moguće da 50 godina kasnije ni jedna druga zemlja nema tehnologiju koja su Ameri imali pre 50 godina!?),
Pa nije neshto preterano chudno. Mozhda su obavili ono shto su hteli u tim misijama, mozhda mislili da nema potrebe da se vratjaju na mesec, pa se fokusirali na neshto drugo?
U svakom sluchaju, OVA tema mi deluje prikladnije za takva pitanja. Tamo tjesh ipak dobiti odgovor od nekoga ko se vishe razume.

U ovom sada sluchaju mi samo nije jasno shta tachno zhelish da kazhesh. Shta zakljuchujesh na osnovu toga shto si napisao?

Pa nije neshto preterano chudno. Mozhda su obavili ono shto su hteli u tim misijama, mozhda mislili da nema potrebe da se vratjaju na mesec, pa se fokusirali na neshto drugo?
U svakom sluchaju, OVA tema mi deluje prikladnije za takva pitanja. Tamo tjesh ipak dobiti odgovor od nekoga ko se vishe razume.

U ovom sada sluchaju mi samo nije jasno shta tachno zhelish da kazhesh. Shta zakljuchujesh na osnovu toga shto si napisao?

Ne slažem se, veoma je čudno.
Čak i ako su dobili Ameri šta su hteli na mesecu, druge nacije nisu.
Jak im je fokus kada posle 50 od sletanja čoveka na mesec uspeju samo da pošalju rover na Mars.

Ti si izvukao deo o mesecu iz mog šireg odgovora i poente koje sam pravio u vezi života u svemiru.

Jak im je fokus kada posle 50 od sletanja čoveka na mesec uspeju samo da pošalju rover na Mars.
Uveren sam da su napreci daleko vishe od "samo poslali rover na Mars", a o naprecima svedochi ona tema koju sam linkovao.
No, mislim da mi je sada jasno sta si hteo reci. "S obzirom da dalje od Meseca nismo dosli, ne mozemo tvrditi da nema zivota u svemiru". Taj rad?

nije ti čudno da smo za 50 godina uspeli da spustimo samo rovera na Mars?

Danas stručnjaci kažu da je vrlo komplikovano i skupo poslati čoveka na mesec, a pre 50-55 godina smo imali 5 sletanja u razmaku od 4 godine,
ne vidim kako je tada moglo biti jednostavnije nego danas a i 5 sletanja svakako nije bilo jeftino.
Tako što je geopolitička situacija bila takva da je državama koje su to pokušavale bilo isplativo da pumpaju pare da bi dokazale nadmoć svog sistema.
Nakon što je je cilj ispunjen nekoliko puta a putovanje na mesec nema neku ekonomsku opravdanost nije bilo razloga da se to ponavlja već su postojali drugi prioriteti pa čak i kada je u pitanju samo istraživanje svemira pumpane su pare u neke manje atraktivne a dugoročno pametnije stvari.

To što nema drugih država koje su otišle na mesec ne znači da nemaju ili ne mogu da razviju tehnologiju nego da neće da troše pare. Šta bi sada npr. jedna Nemačka dobila da pošalje svoju posadu na mesec? Ili Francuska?

Slanje rovera na Mars koji treba da sleti u jednom komadu na konkretno mesto na planeti i posle toga još izvrši misiju je ultra kompleksan poduhvat, isto kao što je kompleksno poslati letelicu da promeni putanju meteora što je inače prvi put u istoriji da su ljudi uticali na putanju nekog svemirskog tela i ozbiljno je dostignuće.

Što lažeš čoveka, zna se da je Kjubrik snimio sletanje na mesecu u studiju kao i 2001: Odiseju u svemiru.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Tako što je geopolitička situacija bila takva da je državama koje su to pokušavale bilo isplativo da pumpaju pare da bi dokazale nadmoć svog sistema.
Nakon što je je cilj ispunjen nekoliko puta a putovanje na mesec nema neku ekonomsku opravdanost nije bilo razloga da se to ponavlja već su postojali drugi prioriteti pa čak i kada je u pitanju samo istraživanje svemira pumpane su pare u neke manje atraktivne a dugoročno pametnije stvari.

To što nema drugih država koje su otišle na mesec ne znači da nemaju ili ne mogu da razviju tehnologiju nego da neće da troše pare. Šta bi sada npr. jedna Nemačka dobila da pošalje svoju posadu na mesec? Ili Francuska?

Slanje rovera na Mars koji treba da sleti u jednom komadu na konkretno mesto na planeti i posle toga još izvrši misiju je ultra kompleksan poduhvat, isto kao što je kompleksno poslati letelicu da promeni putanju meteora što je inače prvi put u istoriji da su ljudi uticali na putanju nekog svemirskog tela i ozbiljno je dostignuće.

Ko kaže da nema ekonomsku isplativost? Na mesecu recimo postoje vrlo vredni resursi.
Ako nema ekonomsku vrednost, zašto je bilo toliko misija na mesecu od 72" i još dosta ih je planirano do 2030., ali im je svima zajedničko da su bez posade (oko 2030. će biti oko 60 godina misija bez spuštanja posade, što je veoma čudno).

Pa zbog istraživanja i resursa naravno.

Hoćeš da kažeš da je kompleksniji poduhvat slanja rovera od slanja posade na mesec i vraćanje iste te posade što je urađeno pre pola veka?
Ako je tako, zašto nema ni jedne misije sa spuštanjem posade već pola veka?

Uveren sam da su napreci daleko vishe od "samo poslali rover na Mars", a o naprecima svedochi ona tema koju sam linkovao.
No, mislim da mi je sada jasno sta si hteo reci. "S obzirom da dalje od Meseca nismo dosli, ne mozemo tvrditi da nema zivota u svemiru". Taj rad?

Ništa što je urađeno nije kompleksnije i bitnije od spuštanja i vraćanja posade, a to nije ponovljeno već pola veka sada.

Upravo, već pola veka mi ne možemo da imamo misiju sa spuštanjem posade na nama najbližim satelitima i planetama,
dok nam je najbliži sistem planeta udaljen samo oko 4 svetlosne godine, kao što napisah, Zemlja je kao zrno peska u pustinji,
tako da tvrditi da nema života u svemiru zato što nemamo zvaničnih dokaza (računujući da nemamo već neki kontakt i da nisu već ovde), nema puno smisla.

Last edited:
Meni je zanimljivo to sto se provlaci da su mozda u pitanju bica iz druge dimenzije/vremena. U svakom slucaju fantasticno mi zvuci ali malo previse convenient.
Lakse cu da povjerujem da postoje oblici zivota koje mi ne mozemo detektovati/osjetiti ili ih ne smatramo zivim/inteligentnim nego da su nas posjetili vanzemaljci humanoidnog oblika a tek da su toliko mutavi da imaju unfall ili da rade dealove sa Amerima/Rujama.

Pratim ovo jer ima par specificnosti a najvise mi smrdi sto mass media ozbiljno pristupa tome i sto se proteze prica da nisu samo USA koji imaju kontakt sa necim neljudskim vec su tu podjednako Rusija i Kina. Ja licno sam skeptik, i da slete sad ja bih se opet pitao da li su stvarni odnosno da li su samo izvidnica ili botovi. Posljednju deceniju je evidentno da hranu dobijaju razne grupe teorija zavjera pa je dosao malo red i na male zelene. U ovom trenutku smatram da je po srijedi cisto i kontrolisano obmanjivanje zarad odredjenih interesa.

Zasto bi neko lagao? What? Ljudi lazu, to je cinjenica.
Zasto mjesec nije fokus? Nije isplativo, nije racionalno, ne zna se sta bi bila posljedica kontaminacije mjeseca, nema nista, prekompleksno uz male do nikakve benefite, politika, ekonomija, itd. Tada je bila trka izmedju dvije zemlje, danas bi to bila trka izmedju megakorporacija a posto je isplativost mala nikom nije u interesu trenutno. + mi nismo u seriji i filmu vec u realnosti gdje je uticaj izlaganja uslovima van nase planete jako opasan i rizican potez, koliko god mastali o tome jako malo je ljudi kojima se zuri otici na mjesec :D

Izasla je informacija da je Kandski parlamentarac pre par meseci trazio od ministra odbrane da se informise o tajnoj saradnji Kanade unutar "five eyes" alijanse [US/CAN/UK/AUS/NZ] o istrazivanju egzoticnih materijala oborenih letelica. Otvoreno tvrdi da je Defence Research and Development Canada [drzavna naucna organizacija] radila na analizi oborenih letelica od 1950tih pa na dalje.

Predlozio je ministru odbrane ne da objavi te informacije, nego da se unapred spremi za nadolazeci talas deljenja informacija koje ce u narednim mesecima stici u javnost, da vodjstvo vlade, vojske i naucni saradnici ne bi bili nespremni/neinformisani u takvoj situaciji.

Again, ovo je situacija dosta iznad "ovo je random nepoznat lik koji vice na oblake". Also, nigde ne kaze extraterestrial/not human, samo govori UAP i egzoticni materijali, ali za mnoge i ovo je dosta. :D

Kadandska vojska je potvtrdila da su bili deo Five Eyes sastanka u maju gde su sa sefom US AARO raspravljali o UAP inicijativi. Realno gledano ovo bi moglo biti samo rasprava o novim ciljevima boljeg sakupljanja informacija o nepoznatim objektima posle svih onih oborenih balona, izvestaja o dronovima koji nadgledaju US vojne brodove, i redovne tenzije oko Kineza.

Ok, izađu 'opipljive' informacije u javnost, snimci i svojstva korištenih materijala, nacrti letjelica, anatomija aliena? Šta obični čovjek da radi s tim informacijama, kako će poboljšati život ili nam se usrati u isti?

Dobar presek ovih novih UAP vesti u podcastu gde je gostovala novinarka Leslie Kean.

Ok, izađu 'opipljive' informacije u javnost, snimci i svojstva korištenih materijala, nacrti letjelica, anatomija aliena? Šta obični čovjek da radi s tim informacijama, kako će poboljšati život ili nam se usrati u isti?
Isto kao sto bi Harley Devison koristio drevnim Egipcanima. Ne bi imali poima sta je, ali bi makar znali da je nesto "out there" i organizovali bi se da istraze sve sto mogu. :p

Inace, US kongres je pozvao drzavne i private industry insajdere koji su pod NDA ugovorima a rade sa non-earth/exotic material projektima da se pojave i svedoce, samo sada nije fin poziv nego naredba.

The U.S. Senate Select Committee on Intelligence (SSCI) has unanimously approved legislation containing language that appears intended to dig out any UAP-associated technology that is or ever was controlled by the federal government.

The new UAP language (found in Section 1104 of the bill) would require "any person currently or formerly under contract with the Federal Government that has in their possession material or information provided by or derived from the Federal Government relating to unidentified anomalous phenomena that formerly or currently is protected by any form of special access or restricted access" to notify the director of the All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) within 60 days of enactment, and to provide within 180 days (six months) "a comprehensive list of all non-earth origin or exotic unidentified anomalous phenomena material" possessed and to make it available to the AARO director for "assessment, analysis, and inspection."

I AARO dobija dodatni funding oko istrazivanja ovih novih podataka koje insajderi donose a koji nisu deo znanih drzavnih projekata.

Mali update.

Proslo je ~mesec i po dana od eksplozivnog ekspozea David Grush-a o svedocenju koje je predstavio svojim sefovima o tajnim projektima sakupljanja i analiza palih non-human letelica, i jos uvek ga niko nije javno napao iz drzavnog sektora i medija [koji uglavnom cute, cekaju i ignorisu UFO/UAP temu]. I dalje ga svi smatraju kredibilnim svedokom koji je svoj posao radio dobro, visokorangirani inteligence veterani ga podrzavaju kao veoma pouzdanog. Podsetimo se, svedocio je pod zakletvom tako da ako je lagao ide u zatvor.

Anyhow, grupa senatora koja se sprema za vecu raspravu o ovoj temi je pripremila predlog federalnog zakona koji naredjuje drzavnim zaposlenima i privatnim firmama koje su dobile drzavne poslove sakupljanja i analize palih non-human letelica da se jave na svedocenje. Predlog zakona je pre neki dan prihvacen jednoglasno i od strane demokrata i republikanaca [najzad se slozise o necemu]. Prosao je i amandman da drzava zahteva vlasnistvo nad svim tehnologijama i bioloskim nalazima iz palih non human letelica koje su trenutno u vlasnistvu privatnih individua ili ne-drzavnih kompanija. Kongres treba jos da potvrdi ovaj zakon i da ga Bajden potpise, nije jos gotovo.

Ali sama cinjenica da tekst zakona redovno spominje "non-human intelligence (NHI)", letelice, tehnologiju i bioloske ostatke je bas ludo za videti. Ko zna sta su se sve naslusali od svedoka koji su vec svedocili. Da li je istina ili polu-vekovna stara zajebancija koja je dobila "svoj zivot" par generacija drzavnih zaposlenih kasnije ["meme lavina" koja je sama od sebe narasla] i sada isplivava na cudan nacin, videcemo. Sam Grush nema direktne dokaze, samo svedocenje sta su mu drugi ljudi govorili i pokazali tokom njegove istrage.

Za par nedelja se ocekuje i javno svedocenje Grush-a pred senatorima, jos se ne zna ko ce sve biti pozvan na svedocenje i sta ce uopste biti deklasifikovano za javno deljenje. Ako ovaj zakon za UAP insajdere bude izglasan, sva ta kasnija "obavezna" svedocenja ce biti u skladu klasifikacije materijala [skoro sigurno nece biti javno].

The wait continues, zabava je zagarantovana ma kakav clusterfuck se desi. :D
AfJqS4g.gif

Stižu vanzemaljski kvantni čipovi u desetu generaciju konzola. #believe

Evo kako je tacno taj novi zakon definisao znacenje izraza non-human intelligence:

12) NON-HUMAN INTELLIGENCE.—The term ''non-human intelligence'' means any sentient intelligent non-human lifeform regardless of nature or ultimate origin that may be presumed responsible for unidentified anomalous phenomena or of which the Federal Government has become aware.

TECHNOLOGIES OF UNKNOWN ORIGIN.— The term ''technologies of unknown origin'' means any materials or meta-materials, ejecta, crash debris, mechanisms, machinery, equipment, assemblies or sub-assemblies, engineering models or processes, damaged or intact aerospace vehicles, and damaged or intact ocean-surface and undersea craft associated with unidentified anomalous phenomena or incorporating science and technology that lacks prosaic attribution or known means of human manufacture.

(2) the Secretary of State should contact any foreign government that may hold material relevant to unidentified anomalous phenomena, technologies of unknown origin, or non-human intelligence and seek disclosure of such material; and
Unidentified anomalous phenomena are differentiated from both attributed and temporarily non-attributed objects by one or more of the following observables: (i) Instantaneous acceleration absent apparent inertia.
(ii) Hypersonic velocity absent a thermal signature and sonic shockwave.
(iii) Transmedium (such as space-to-ground and air-to-undersea) travel.
(iv) Positive lift contrary to known aerodynamic principle.
(v) Multispectral signature control.
(vi) Physical or invasive biological effects to close observers and the environment.

(B) INCLUSIONS.—The term ''unidentified anomalous phenomena'' includes what were previously described as—
(i) flying discs; (ii) flying saucers;
(iii) unidentified aerial phenomena;
(iv) unidentified flying objects (UFOs); and
(v) unidentified submerged objects (USOs).

A i poceli su pritisci na intelligence community.

edit - opa, javno svedocenje potvrdjeno za 26. jul!

Last edited:
Back
Top Bottom