• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Ne-aktuelni filmovi

Bullet Train (2022)

David Leitch nastavlja svoju tradiciju visoko oktanskih akcijaša, postignutu sa prvim John Wick-om i kasnije stilski nadograđenu sa Atomic Blonde (2017) i Deadpool 2 (2018). Bullet Train je rađen po romanu japanskog autora koji nisam imao prilike da čitam, ali ako ste ikada došli u kontakt sa bilo čime iz njihove kulture, od mangi do animea i raznih filmova, imaćete osećaj već viđenog.

Pratimo Bubamaru (Brad Pitt) plaćenika koji ima zadatak da se dokopa izvesnog kofera, i koji je ogroman baksuz i pokušava da se povrati posle godina terapije i na miran način završi svoje misije. Kao što to uvek biva, zadatak neće biti lak i na tom istom vozu se kriju razni drugi plaćenici i ubice koji imaju svoje zadatke i gle čuda nekako će sve biti povezano.

Iako Bullet Train ne nudi ništa novo, uspeo je kroz više šarenolikih likova i dosta fizičkog humora (u današnje vreme je sve manje akcionih filmova koji koriste humor, što je velika greška jer i on i te kako može da bude zabavan, setite se samo starijih filmova sa Jackie-m Chan-om) da izgura na mišiće sve. Pripomaže dosta i stil, ko je gledao pređašnje filmove, znaće da će biti previše neona, jarkih boja i dosta dobro osmišljene koreografije borbe i akcije koja je prijatna za oči jer se sve jasno vidi, i pre svega ima osećaja za prostor i koordinaciju.

Što se priče tiče jako je jednostavna, nemojte očekivati neku dubokoumnu ili zamršenu misteriju, jako brzo se spajaju sve tačkice. To je i najslabiji aspekt, mogli su da dorade više te delove, jer u jednom momentu se pred sam kraj oseti da poslednjih 40 minuta vrišti da bude izbačeno jer samo šteti već lagodnom toku.
Brad Pitt u ovom filmu glumi samog sebe, ali bih izdvojio dvojicu glumaca koji su bili zapravo i najsimpatičniji u ovom blokbasteru nafilovanom raznim poznatim licima, u pitanju si Aaron Taylor-Johnson kao Tangerin i Brian Tyree Henry kao Lemon. Dvojica plaćenika, braća (ne pitajte kako) koja svojim malim prepirkama dok pričaju o najobičnijim stvarima proizvode najsimaptičniji humor i odišu odličnom hemijom i šarmom. Ako se ikada odluče da rade nastavak ili prikvele, obavezno da njih dvojica dobiju zasebni film.

Pored njih ima tu pregršt cameo uloga, nema tu šta da se doda, jer nemaju veliki uticaj sa performansima ili na priču, više su tu iz estetskih razloga i jer su dobri ortaci sa Pitt-om i režiserom.

Verbalni humor je takođe dvosmislen, meni je prijalo što je toliko bazičan, da ne kažem sada siguran, ali ako ste se cerekali ikada na bilo kakvu foricu vašeg ćalca, prepoznaćete ga i ovde.

Na kraju dana sa svim nedostacima, Bullet Train je jedan zabavan akcijaš i toplo ga preporučujem. Jaka 5, ide ka 6.
 
Odgledao Midnight Run (1988). Gledao sam ovaj film pre 15 godina. Secam se da mi je bio tada ultra zabavan film. Pre neki dan browsujem nova 4k izdanja kad evo ga Midnight Run i morao sam da pogledam ponovo film. Ultra je zabavan i jednostavan film sa odlicnom glumackom postavom. 4k transfer je odlican , bas mi je bilo milina gledati. Ko nije nek overi , prolete 2 sata veoma brzo. Bas ne prave vise ovakve filmove.

715kGhrDlOL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg
 
The Intoouchables 2011

Veoma pitak i gledljiv film. Pravo osvezenje za mene. Pogotovo sto o filmu nisam znao nista osim da je francuska komedija.
 
u galeriji je festival austrijskog filma...a najveca austrijska zvezda je...schwarzenegger. to im je valjda bila logika posto su davali njegove filmove. steta sto nisam primetio ranije pogledao bi nekoliko, ovako sam samo stigao na istinite lazi. odlican film uvek bio, james cameron epic verzija james bonda. uvek sam voleo i soundtrack, brad fiedel, radio muzku i za terminatora.

 
Pogledao Raging Bull nedavno u umetničkom vioskopu. Režija, scenografija, gluma i scenarijo su top level. Ikome ko voli drame bazirane na istinskim biografijama - preporuka. Sama ličnost sa kojom se film bavi pak... Baš loše. :D
 
Pogledao danas 12 Angry Men ponovo posle mnogo mnogo godina jer je izasao 4k transfer. Fenomenalno su odradili posao , milina za gledati , a i fim je i dalje fenomenalan. Ko nije , obavezno stivo.

12angrymen4k.jpg
 
Баш га погледах опет прије пар дана! Сјааајан је и даље, као и први пут. Класик са разлогом.
Такође погледах по први пут и Пасје Поподне, феноменалан је, врло субверзиван.
Network сам покушао једном и прекинуо али мислио сам свакако опет пробати.

Иначе, знате ли за ово? Кажу да је одличан исто, скинуо сам себи.


Имају и браћа Руси неку своју верзију "12", кажу да је исто одлична, нисам гледао.
 
Znam da ima više verzija kasnije koje su snimane, ali nisam znao da postoji TV film sa Jack Lemmonom kojeg je režirao William motherfackin Friedkin :eek:
:whistle:🤯 Ovo mora da se pogleda. Druge verzije me nikad nisu interesovale nešto previše... Ali ovo deluje neverovatno. Jedino ne znam zašto je snimano kao TV film, ali videće se već na wikipediji.

Što se tiče Sidney Lumeta, meni je on verovatno u top 3 najbolja režisera svih vremena. Mnogo mi se sviđa njegov stil. Recimo otvaranje filma Dog Day Afternoon, Elton Džon i snimci grada... Neverovatna montaža.

Blagi spoiler (mada je samo montaža i otvaranje filma):


Planiram da pročitam i ovo, ali nikako da nađem vremena:

 
Last edited:
Баш га погледах опет прије пар дана! Сјааајан је и даље, као и први пут. Класик са разлогом.
Такође погледах по први пут и Пасје Поподне, феноменалан је, врло субверзиван.
Network сам покушао једном и прекинуо али мислио сам свакако опет пробати.

Иначе, знате ли за ово? Кажу да је одличан исто, скинуо сам себи.


Имају и браћа Руси неку своју верзију "12", кажу да је исто одлична, нисам гледао.
Odličan je ruski "12". Čudi me da je holivuski film bolji ali opet za mene je 12 gnevnih ljudi najbolji film svih vremena.
 
Pogledao sam Bullet Train. Meni je odlichno legao. Davno sam gledao neki akcioni film, pa mi je ovaj bio ko kec na desetku. Nemam s chime da ga poredim jer akcije nisam gledao dugo, ali mene je zabavio film. Iako traje dva prokleta sata, nije bilo trenutaka kada sam se dosadjivao i kada mi je pazhnja lutala.
Akcione scene su mi kul, nasilje je odlichno, a humor je pun pogodak (smejao sam se na glas vishe puta). Shto se likova tiche, ne zna se koji je bolji, ok... bratja su najbolja, ali ostali nisu daleko.

Pricha mi je ok, nisam ochekivao nishta specijalno, nisam se razocharao. Sve u svemu, kvalitetna zabava.
 
Probaj sada Get The Gringo sa Mel Gibsonom. Nije toliko akciono orijentisan, ali Gibson je ultra harizmatičan, i ima tu dosta nasilja. A i srca. Retko ga spominju, a valja u minulom radu nekada najvoljenijeg glumca.
 
inspirisao sam ga iz prve za prva dva, a onda mi je ponestalo inspiracije za treći :D

1684921772117.png
1684922096615.png
 
Odlična fora. Možda sam kopirao Maksu, nisam siguran da li sam video ili ne...
Prvi pokušaj za Polar Express mi je bio pahulja, talas i voz i ChatGTP je rekao Snowpiercer

1684943889908.png
 
Mladi i stari pod katancem
Bukvalno jedino što sam našao u Windwos emojiima a da mi je pravilo ikakvog smisla
 
Back
Top Bottom