The Hunger (1983) - Nisam fan Vampira pa me ni Toni Skot nije mogao naterati ranije. Stil preko sadržaja u svakom smislu, vizuelno barem 10 godina ispred, ono što me posebno iznenadilo baš podseća u nekim momentima na Italo horor u AAA uslovima. Video sam neke kritike da taj BR sa plavim tonovima ne predstavlja ono kako je film izvorno izgledao ali meni se svidelo čak malo po pitanju atmosfere vuče na Blejd Raner u nekim momentima a izašao samo godinu dana kasnije.
Ko voli Gotiku ili ga zanima zašto je Toni Skot odmah regrutovan u AAA
Beverly Hills Cop (1984) - Kada prodju decenije i izvetri sva ta fama, ostane pa jedna OK režirana policijska komedija. Daleko je od 48 sati doduše koji mi je Remek 80ih. Inače oni Panduri što ga prate mi totalno imaju vajb Crnogoraca iz Policajca sa Petlovog Brda, samo kažem.
Body Parts (1991) - Ako zanemarim to što je tanak dramski, veoma uspeo omaž De Palmi iz najboljih dana na više mesta, ima tu i Kronenberga ali previše mi je to plitko tematski da vučem te paralele. Svakako iznenadjujuće potcenjeno i rekao bih UZNEMIRUJUĆE. Moguće da je ideja Likvid Snejk ruke odavde lepo primetio
@voja .
Grosse Pointe Blank (1997) - Dugo nisam naleteo na zahtevniji naziv pa i ako računam non engleske nmg ovo da zapamtim nema šanse. Iznenadjujuće zabavan 90s fiks, malo hevi na dijalozima koji ne uspevaju ali su zapravo odličan balans kad dodje do akcije. Podseća me ovo dosta na RED sa Brus Vilisom, to je taj splet porodičnog filma i komične over the top akcije iako je tematski drugačije dosta. Ima kameo i jedna Arkada o da.
watch full movie on www.freedivxfilms.com
www.youtube.com
Mora i ova muzika iz credits polivanje