Q & A (1990) - Ona prljava strana NY koju su jedva posle sprali svi ti ljubavni slučajni susret filmovi i Seks i Grad emancipovani. Rasizam, Korupcija, Nasilje, Ubistva, Talog, Transvestiti, jedino mesto na kojem je mogao da nastane Bum Bep, Wu Teng, Notorious BIG, Big L. Sidney Lumet bkv na vrhuncu svoje rediteljske moći iako mu je zamereno da je ovo sve uradio pre i bolje, da nema fokusa i da je promašaj pre će biti da se neke stvari i dalje teško vare a ovo je takav film. Vanserijska uloga Nik Noltija i scene koje se pamte GOD Damn sanjaću onog manijaka i zlikovca još dugo ali opet ne mogu da zamislim autentičniji prikaz svih teskoba tog ambijenta gde nema ko se sa kim ne gužva, esencijalna 90s policijska drama.
Night Moves (1975) - Gledam godinama ritualno Prisluškivanje koliko zbog Kopole toliko i zbog Dzin Hekmana koji mi je tu zadao jednu od najvećih uloga koje sam video. Night Moves je jako sličan u smislu da Hekman opet nosi neku egzistencijalnu težinu u kojoj se snažno meša privatno i poslovno i kroz koju se VEROVATNO sagledava mnogo šira slika ali trebaće mi ponovna gledanja za ovo kao i za sve 70s gemove. Dobrim delom nisam imao pojma šta gledam i zašto i hteo sam čak da menjam naslov al u samom finalu sve je dobilo neki potpuno novi oblik i suštinu, ma ne postoji decenija koja bolje dočarava optimalnu snagu i zamah koji može da ima filmska umetnost, sve ostalo je drugo mesto.
Dark Angel : The Ascent (1994) - Jako volim Full Moon Features sa njihovim ludilima verovatno jer sam uspešno ubo tih nekoliko naslova pa mi je drago što mi Dark Angel nije pokvario taj niz. Iako je malo manjklao finansije mislim sam OPIS TO GARANTUJE -
Dark Angel: The Ascent is a 1994 Romanian / American
romantic supernatural horror film - dakle bilo bi glupo išta posle ovoga zamerati ali voleo bi da sam video još onog čistilišta sa početka filma, prosto to sve u našem svetu ( u rumuniji khm) khm mi je nekako bilo previše siromašno iako ima i dalje jakih scena a naša Disney Princeza Djavolica je super odglumila. Samo za one koji su odgledali uveliko ceo Trancers serijal i raspoloženi su da istražuju ovu produkciju.
This World, then the Fireworks (1997) - Posrnuli brat i sestra u 50im hasluju i vode kao neki incestoidni odnos dok ih nesreća iz mladosti ne stigne i ne naprave pun krug svoje propasti. Iako ne naručito kvalitetno izvedeno, meni su atmosfera i ambijenti bili baš dobri, Djina Geršon takodje nije izdala pogotovo jer je kurva itd tako da prolazna za 90s noar kompletiste.