• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie Ne-aktuelni filmovi

Q & A (1990) - Ona prljava strana NY koju su jedva posle sprali svi ti ljubavni slučajni susret filmovi i Seks i Grad emancipovani. Rasizam, Korupcija, Nasilje, Ubistva, Talog, Transvestiti, jedino mesto na kojem je mogao da nastane Bum Bep, Wu Teng, Notorious BIG, Big L. Sidney Lumet bkv na vrhuncu svoje rediteljske moći iako mu je zamereno da je ovo sve uradio pre i bolje, da nema fokusa i da je promašaj pre će biti da se neke stvari i dalje teško vare a ovo je takav film. Vanserijska uloga Nik Noltija i scene koje se pamte GOD Damn sanjaću onog manijaka i zlikovca još dugo ali opet ne mogu da zamislim autentičniji prikaz svih teskoba tog ambijenta gde nema ko se sa kim ne gužva, esencijalna 90s policijska drama.

Night Moves (1975) - Gledam godinama ritualno Prisluškivanje koliko zbog Kopole toliko i zbog Dzin Hekmana koji mi je tu zadao jednu od najvećih uloga koje sam video. Night Moves je jako sličan u smislu da Hekman opet nosi neku egzistencijalnu težinu u kojoj se snažno meša privatno i poslovno i kroz koju se VEROVATNO sagledava mnogo šira slika ali trebaće mi ponovna gledanja za ovo kao i za sve 70s gemove. Dobrim delom nisam imao pojma šta gledam i zašto i hteo sam čak da menjam naslov al u samom finalu sve je dobilo neki potpuno novi oblik i suštinu, ma ne postoji decenija koja bolje dočarava optimalnu snagu i zamah koji može da ima filmska umetnost, sve ostalo je drugo mesto.

Dark Angel : The Ascent (1994) - Jako volim Full Moon Features sa njihovim ludilima verovatno jer sam uspešno ubo tih nekoliko naslova pa mi je drago što mi Dark Angel nije pokvario taj niz. Iako je malo manjklao finansije mislim sam OPIS TO GARANTUJE - Dark Angel: The Ascent is a 1994 Romanian / American romantic supernatural horror film - dakle bilo bi glupo išta posle ovoga zamerati ali voleo bi da sam video još onog čistilišta sa početka filma, prosto to sve u našem svetu ( u rumuniji khm) khm mi je nekako bilo previše siromašno iako ima i dalje jakih scena a naša Disney Princeza Djavolica je super odglumila. Samo za one koji su odgledali uveliko ceo Trancers serijal i raspoloženi su da istražuju ovu produkciju.

This World, then the Fireworks (1997) - Posrnuli brat i sestra u 50im hasluju i vode kao neki incestoidni odnos dok ih nesreća iz mladosti ne stigne i ne naprave pun krug svoje propasti. Iako ne naručito kvalitetno izvedeno, meni su atmosfera i ambijenti bili baš dobri, Djina Geršon takodje nije izdala pogotovo jer je kurva itd tako da prolazna za 90s noar kompletiste.

Jebote, koliko dobro je Miami Vice snimljen. Rad kamere, predobra atmosfera, bas sam neki pregotivan osecaj imao tokom gledanja. Plus brat moj Colin Farrel sa duzom kosom i brkovima. Ima mana, ali mi je cisto uzivanje bilo. Prejak film.
Mann otac!

Ponovo gledam Daltonove Bondove, totalno sam ih zaboravio. Juce pogledao The Living Daylights. Ozbiljniji Bond bas odgovara Timotiju, ali pretpostavljam da je prosto bilo pogresno vreme za takvog Bonda tada. Sasvim solidan prvi film, dobri akcioni delovi i dovoljno zanimljiv da ni u jednom momentu ne postane dosadan. Moglo je bolje sa glavnim negativcem i Bond devojkom.
Pesma mi se takodje svidela...

Btw, Dalton verovatno ima najslabije "Bond, James Bond" predstavljanje od svih Bondova.

Hideaway (1995), prilicno solidan supernatural triler. Jeff Goldblum umire, ozivljavaju ga i on sad odjednom moze da vidi kroz oci serijskog ubice. najveca mana filma je cgi koji je tako ocigledno 1995 cgi.

SLC Punk! (1999), ovaj film je bio dosta bolji nego sto sam ocekivao, sta znam komedija sa srcem. Matthew Lillard u glavnoj ulozi, gubi se ceo film ali moze da iznese i ozbiljnije scene imo. btw nemac mark je urnebesan xd.

Layer Cake - ko gotivi Lock, Stock... i Snatch, verovatno ce mu se i ovo svideti. Glavni lik zeli da se penzionise iz krimi sveta, ali, naravno, ne ide to bas kako je zamislio. Desava se sranje (gde si nasao da se zajebavas sa Srbima) koje pokrece celu avanturu sa nekoliko sporednih stvari koje se preplicu. Svaki cas se nesto desava, ima puno likova, ima humora. Glumacka postava je odlicna, tu su Bond, Dambldor i Venom, plus jos poznatih faca.
Kasnije sam video da je reziser Matthew Vaughn i da je bio producent na Lock, Stock... i Snatchu, pa ne cudi sto film ima taj vajb.

Last edited:
Obožavam, meni bolji od svega Gaj Ričijevog na tu foru

@voja Muški si iskopao Hideaway, još reditelj Kosača i Virtuositi, ne znam kako ga ne videh kod njega pre

Ja reprizirao pre neki dan Stargate i moram reci da se i dalje prilicno dobro drzi. Efekti su i dalje prilicno korektni, prica je ok (osim onog koordinatnog sistema koji ima 0 smisla), tacno mi je probudio film neku nostalgiju.

Ja sam gledao malo SG1 I posle Universe. SG1 je još uvek gledljiv, Universe je bio skroz ok, imao je par jakih likova i ok priču.

Ja sam posle filma uglavnom palio onu SNES igru (mada nisam stigao daleko) i imao par figura ali te serije posle nisam i baš mi je krivo. Kontam da je kidanje ali mnogo je epizoda i sezona da čekiram

Evo figura imao sam ovog sa plavim

Dreamscape (1984) - Vremenom dosta nagriženo, Denis Kvejd izgleda užasno i sami snovi nisu uopšte toliko uvrnuti. MEDJUTIM ono što mi se svidelo je kako se film bliži finalu zapravo ispade da se cela stvar tretira smrtno ozbiljno kao nekakav tajni program za egzekucije upadanjem u tudje snove čak i u obliku Reptila OOOK. Film koji bi def. ponovio sa malo više pažnje jer kao i većina toga iz 80ih iako deluje - NIJE UOPŠTE NAIVNO.

Virtual Seduction (1995) - Apsolutno sam očekivao neki soft-core koji se samo šlepa na trend VR (alternativni naziv je čak CyberSex) a ovo ispade film sa dosta nekih zanimljivih ideja za svoje vreme tipa - virtuelna realnost kao pomagalo da se preboli gubitak voljene osobe (setimo se Japanske emisije od pre godinu gde se Majka ponovo susreće sa preminulom ćerkom), zavisnost od VR u ravni sa narkomanijom, lažne uspomene sačuvane na kaseti lol i generalno strah od tehnološkog razvoja i otudjenja što je možda najmanje zanimljivo ali opet fino uklopljeno u finale. Iako je film koji bi malo ko gledao bez podsmeha zbog produkcijski jako niskog nivoa, tematski mi je bio skroz on point i Dzef Fahi je car, sve ga više cenim. Trejler je takav kakav je, dobro i postoji okačen

Knights (1993) - Kod Albert Pijuna je veoma često evidentna fascinacija Blejd Ranerom, Kiborzima, Nepoznatim Tvorcima, izgubljenim suzama na kiši etc. Omega Doom je film gde je najdalje otišao sa tom opsesijom recimo sa sve Rutger Hauerom kao glavnim glumcem. Ovde imamo dakle Istrebljivača Kiborga GABRIJELA u Midivl ambijentu a pomaže mu Keti Long Kik Boks Šampion i to se vidi u fulu. Tu je i Lens Henriksen vodja Kiborga sa nekakvim Mehaničkim dodatkom umesto ruke. Dakle jedan trešeraj tabačine, filozofije, i sumanutog lora koji Pijun čak ima hrabrosti da završi sa Klifhengerom a prilično sam siguran da nastavka nema. Ovo je trebao da bude inače nastavak Kiborga iz 1989 ali kad su producenti odlučili da rade konvencionalniji nastavak Pijun je ovo snimio svakako, plus za srčanost iako bi dobro došlo neko blu rej izdanje, pošto pristojne kopije nema.

https://www.youtube.com/watch?v=sxAgNfvdB5s

Visitors of the Night (1995) - Zauvek imam slabost na ove UTEMELJENE UFO OBDUKCIJA TV DRAME gde je u korenu problema svake porodice a ujedno i rešenje suočavanje sa Velikim Sivim otmičarima. Ovaj konkretno film sam prilično siguran da sam gledao kao mali ali nevezano za to bio mi je good time : Candace Cameron Bure je odlična odglumila drčnu Tinejdzerku, Aliens Lutke su sasvim pristojne, UFO JE TRIANGLE a ne Leteći Tanjir što je isto jaka UFO Ezoterija a zastupljeni su i Alien Hibridi u izvesnoj meri mada su taj deo onako patetično usrali za Televiziju u fazonu ne mogu deca bez majke svoje etc.
Svakako fin 90s UFO koji može uz ozbiljnije naslove kao što su Intruders (1992) i Fire in The Sky (1993) lista ide dalje. Film je ceo na yt ofc

https://www.youtube.com/watch?v=FOGXRLPJtuk

Huge, Hovering and Silent: The Mystery of 'Black Triangle' UFOs​

Some speculate they are super-secret US spy craft. Others question whether they might be from elsewhere, conducting some kind of surveillance.

gledao sam dreamscape skoro, svideo mi se...mozda cak i inspiracija za nolanov inception.

Prvi je na rutrackeru, drugi ima na privatnom koji koristim. Oba su 576p, ako ih ovde nema u boljem kvalitetu, onda ne postoji.

Ovako izgledaju:
T07XJIg.png

zkT06uD.png

E4zoL1P.png

YqpbbO7.png

Back
Top Bottom