• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

iOS Android Mobilni telefoni/tableti general tema (vesti/glasine/sta kupiti)

Ko se nađe da presvetu Jabuku uzima u usta, Tim Cook mu dođe na kućni prag i napiše kaznu.

Zar ne vidiš da čovjek koristi zastarjelu tehnologiju, i još pri tome uživa u istoj. Nečuveno, zvati policiju za zabavu odma'.

trend cena kojim je OP išao iz generacije u generaciju je dokazao da je taj model "marketinga" nerealan.

i ja bih voleo da je sve duplo jeftinije, al koga boli kurac za to...
Nije trend cena nerealan,ali ako vec izbacujes nov Brend koji je u ovome trenutku nepostojeci moras kompromise da vrsis,svaki sledeci model +100 dolara.
Nije 1+ izmislio toplu vodu ali da bi dosao do pozicije gde jeste morali su tako i nikako drugacije.
Da su ostali Flagshipkiller-i sa 600€ telefonima danas ne bi bio 1+ tu gde jeste i pitanje je bi li uopste postojali.

da je moguće danas ići sa tom strategijom, pojavio bi se već neko ko će biti 1+ umesto 1+
i ja bih voleo da živim u snovima, ali ošamari me alarm svako jutro...

Da, kada ti baterija propadne nakon visegodišnjeg korištenja dobiješ malo slabije performanse, logično. Ovlašteni servis to sredi za dan, ne naručuju baterije upitnog kvaliteta sa Aliexpressa.
Gde je logika u tome da od oslabljene baterije oslabi i procesor?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ako uzmeš PC koji pod opterećenjem troši 750W i staviš napajanje od 500W imaš dvije opcije: da ti se usljed OCP/OPP-a komp spontano gasi ili bude nestabilan kad glavne komponente 'povuku' više struje nego što napajanje može isporučiti, ili možeš smanjiti taktove da ostaneš u okviru 500W i imati stabilan komp sa nešto slabijim performansama. Jasnije?

Ako uzmeš PC koji pod opterećenjem troši 750W i staviš napajanje od 500W imaš dvije opcije: da ti se usljed OCP/OPP-a komp spontano gasi ili bude nestabilan kad glavne komponente 'povuku' više struje nego što napajanje može isporučiti, ili možeš smanjiti taktove da ostaneš u okviru 500W i imati stabilan komp sa nešto slabijim performansama. Jasnije?
Nije mi jasno kakve veze jačina napajanja komponenata za PC ima sa kapacitetom baterije mobilnig telefona?

Nije mi jasno kakve veze jačina napajanja komponenata za PC ima sa kapacitetom baterije mobilnig telefona?

Nije reč o kapacitetu baterije, već o istrošenosti. Vremenom, kod baterije ne slabi samo njen kapacitet, već i tolerancija na veća opterećenja (jače pozadinsko osvetljenje ekrana, viši radni takt procesora ili grafičkog čipa, uključivanje kamere, itd.).

Sigurno ti se dešavalo da ti se neki stariji model telefona ugasi kada pokušaš da obaviš telefonski poziv, iako je baterija na, recimo, preko 50%.

Ako je toliki problem malo apstraktno razmisliti onda zamisli bateriju u telefonu kao PC napajanje koje vremenom izgubi svoju snagu. Ako ostatak analogije ne kapiraš onda jbga, do tebe je.

Hteo bih da kupim sestri neki telefon.
Nije preterano zahtevan korisnik, ali sam video review-e da Poco M4 Pro 4g (ne 5G) pravi pristojne fotografije.
Amoled lep ekran, ali MIUI, koga zdusno (posle 2 xiaomi telefona) ne volim

Kostao bi me na KP oko 210 evra sa dostavom, 6/128 varijanta. Vase misljenje, yay or nay?
Ili neki savet za nesto drugo. Ne bih se ispruzavao vise od 250 evra za ove telefone.
Cipseti ove godine imaju gori camera processing nego prosle godine, jer furaju stupid 5G, a ova "entry mid range kategorija" je postala tezak shit.

Hvala.

A generalno nay jer prakticno toliko kosta proslegodisnji flagship. Ako polovno ne dolazi u obzir, onda kinda yay. Sto se kamere tice, nisam se odusevio kamerom jos od poco f1 koji ima neki 12mp senzor sto je valjda pixel koristio. Sve posle toga je bilo meh sa nekim gimickom tipa macro lens.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

xiaomi pravi taaaako lose slike da je to kriminalno. lepe su u sred dana kada ima najvise svetlosti. ali cim si u zatvorenom i pocne da se smrkava, pocinje da lici na slike sa digitrona. xiaomi mogu da preporucim za svakodnevne stvari ali ne i za kameru

Na jeftinijim da, apsolutni uzas. Imam neki sluzbeni redmi, prakticno neupotrebljivo. Ne daj boze da moram neki serijski broj da slikam ili nesto.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

xiaomi pravi taaaako lose slike da je to kriminalno. lepe su u sred dana kada ima najvise svetlosti. ali cim si u zatvorenom i pocne da se smrkava, pocinje da lici na slike sa digitrona. xiaomi mogu da preporucim za svakodnevne stvari ali ne i za kameru
Si probao da fotkaš sa službenim telefonom? :D Plač majke božije hahaha

Back
Top Bottom