• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries XONE Microsoft Gamepass servis (kupovina, konverzija Gold-a u GPU, deljenje, pitanja)

Ne znam iskreno, nisam se time bavio. A što se igranja igara i na PC-u tiče, samo igre koje su pod "Play Anywhere" tagom.

Edit: Mislim da ne moraš da menjaš išta, jer sam svojevremeno igrao igre na kompu preko one Windows-ove Xbox aplikacije, doduše igre su bile sa GPU-a, ali kontam da nema ikakve razlike...

Ali na konzoli ja imam svoj glavni nalog i turski nalog na kome kupujem stvari koje onda shareujem i igram na glavnom nalogu.

Na PC-u u Xbox app sam ulogovan sa glavnim nalogom, ne mogu da dodam i turski nalog i samim tim nemam ništa od toga što sam na njemu kupio.

Zato mi je pitanje da li je rizično da taj glavni nalog s kojim sam ulogovan i na konzoli i na PC-u prebacim da bude na Tursku.

Nije rizicno.

Trebao si to odmah da uradis a ne da se zezas sa dva naloga…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Čisto da znaš, da MS-u nešto smeta, oni mogu da vide sa kog naloga kupuješ i koji nalozi su ti pored toga na konzoli i sa kojeg igraš, tako da, da im smeta, odavno bi banovali tako ljude :D

Hoću da kažem, da si od početka kupovao na primarnom, isto bi ti bilo "rizično" tj nerizično kao što si kupovao na sekundarnom.

What Wahad said. Nalog stvarno nema potrebe menjati (region), samo region konzole na konzoli zbog store-a.

Čisto da znaš, da MS-u nešto smeta, oni mogu da vide sa kog naloga kupuješ i koji nalozi su ti pored toga na konzoli i sa kojeg igraš, tako da, da im smeta, odavno bi banovali tako ljude :D

Hoću da kažem, da si od početka kupovao na primarnom, isto bi ti bilo "rizično" tj nerizično kao što si kupovao na sekundarnom.
Kul, jasno, hvala na objašnjenju da mu dođe na isto.

Jbg to mi navika sa Sony-a da imam drugi nalog za kupovinu.

Ima neko ovde problem sa brzinama skidanja iz Xbox app-a ? Nece vise od ~10mb/s nikako :/

Probao sam nekoliko ovih resenja i nista nije pomoglo... Iz steam-a siba 45mb/s opusteno. Sva sreca pa nisam platio nista za GP, but still :D

Ima neko ovde problem sa brzinama skidanja iz Xbox app-a ? Nece vise od ~10mb/s nikako :/

Probao sam nekoliko ovih resenja i nista nije pomoglo... Iz steam-a siba 45mb/s opusteno. Sva sreca pa nisam platio nista za GP, but still :D

Meni prvih par minuta ide ochajnom brzinom, a onda nastavi mojom maks brzinom, oko 5-6 megabajta po sekundi.

To pričaš za desktop launcher ? Meni radi download kako treba

Ajd videcu sledecu igru sto cu skidati, al danas sam skidao na steam-u, battlenet-u i M$ xbox app-u i jedino se on vukao :/

C/P za GPU preko Indije sa drugog foruma, jutros testirano 😁

Kumu je istekao GP skoro, tako da sam imao test nalog za Indiju.
Njegov acc je Turska, kartica već dodata (za Indiju kad se dodaje kartica potrebna je sms verifikacija koja naravno ne prolazi).

Kupljen kod od 6m Core-a za Indiju (na Enebi oko 1000 din), redeem uz VPN bez menjanja regiona, prošlo ok, ne trazi karticu. Dodato još 6 meseci Core-a.

Na kraju uzet GPU 1m za Indiju (može i global), poslednji korak kaže ako se uključi recurring billing dobije se još mesec dana free.
Fun-fact na poslednjem koraku stoji da je sledeća naplata u Lirama iako sam šibao kodove za Indiju, sve prošlo ok, tako da do 11.05.2025. lagano rešen GPU kumićima.

Ukupan ceh za 2*6m Core i 1m (tj 2m zbog recurring billing-a) GPU 2753

P.S. Redeem raditi preko browsera, VPN paliti tek kad se otvori strana za redeem, nikako ranije, izbacivaće greške.

Ako je konfuzno, sorry na sviju, praštajte i pitajte šta nije jasno.

Da dodam i ovo, konverzija 3:2 iz Core-a u Ultimate važi samo ako nemate aktivan Ultimate. Ako imate Ultimate, odnos je dosta lošiji, za 6m Core-a bi dobili 81 dan.

Attachments

• Screenshot_20240709_141352_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20240709_141352_com.android.chrome.jpg
    127.1 KB · Views: 3
Last edited:

Xbox Game Pass Core$74.99 / £55.99 / €69.99
(12 months)
$59.99 / £49.99 / €59.99
(12 months)
PC Game Pass$11.99 / £9.99 / €11.99$9.99 / £7.99 / €9.99
Xbox Game Pass for Console*$10.99 / £8.99 / €10.99
Xbox Game Pass Standard**$14.99 / £??? / €14.99
Xbox Game Pass Ultimate$19.99 / £14.99 / €17.99$16.99 / £12.99 / €14.99

placas 180e godisnje da igras matore igre.
Za te pare kupim kilo ipo igara starijih od godinu-dve, plus imam ih u trajnom vlasnistvu.

Wut ? Godinu dana ce biti uvek jeftinije, sada na legit nacin znaci bez turaka i ostalo mozes sam bez share-a da uzmes za ~120e, neka bude 150e posle dizanja cene. To je cena 2 igre. A broj day one naslova za godinu dana je poprilicno velik. Kakve stare igre ti to pominjes ? Bukvalno tih "jeftinih" indie igara ubace na desetine godisnje.
A to trajno vlasnistvo digitalnih dobara mi je lulzy tema. OK ako samo fizicka izdanja kupujes onda je druga prica :)

Anyways i sa poskupljenjem ovo je i dalje apsolutno fenomenalan deal, naravno ako te zanima barem vise od 2-3 igre godisnje. Ako igras 1 aaa igru i 2-3 indie igre za celu godinu, OK ne bi ni ja uzeo pretplatu.

Back
Top Bottom