• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries XONE Microsoft Gamepass servis (kupovina, konverzija Gold-a u GPU, deljenje, pitanja)

Ja sam orginalno napravi0 nemacki nalg a sadaje na turskoj,sta treba sada da uradim posto mi sa kartice skidaju gamepass?
Ako si izabrao Nemački region (ne region konzole, već naloga) pri pravljenju naloga, onda se prebacuj na Nemački region konzole i toeto.

Ili cimaj Xbox support da ti migriraju nalog na neki drugi region, koji bi koristio u budućnosti. Na Tursku zaboravi, u bilo kom obliku.

Ako si izabrao Nemački region (ne region konzole, već naloga) pri pravljenju naloga, onda se prebacuj na Nemački region konzole i toeto.

Ili cimaj Xbox support da ti migriraju nalog na neki drugi region, koji bi koristio u budućnosti. Na Tursku zaboravi, u bilo kom obliku.
A cekaj sada a karticaodrajfajzena ce miraditi na nalgu koji prebacim recimo nemacki?

A cekaj sada a karticaodrajfajzena ce miraditi na nalgu koji prebacim recimo nemacki?
Naravno da neće jer su podaci unutar Payment Method iz Turske regije (adresa, grad, poštanski broj itd).

Ja sam obrisao karticu sa svog naloga i ponovno je dodao ali sa US podacima (adresa...). Pre toga sam prebacio region konzole na US region i toeto, šljaka sve, kartica prolazi bez problema.

Nema više piraterije ;)
Što li su zatvorili tu mogućnost kad je sve bilo "legit" i kad su developeri jedva čekali tu šaku dolara što im taaaaako puno znači kako su ovde na forumu tvrdili.
Ne bih da likujem (right) but yet again bio sam upravu ;)

Screenshot-2024-09-09-130936.png

Nema više piraterije ;)
Što li su zatvorili tu mogućnost kad je sve bilo "legit" i kad su developeri jedva čekali tu šaku dolara što im taaaaako puno znači kako su ovde na forumu tvrdili.
Classic Krejzi, nisam ni manje očekivao od tebe. Ne, naravno da nisi bio u pravu, Turska odavno ima jake cene kod novih igara (primera sportske igre su skuplje nego kod Amera), dok neki stariji naslovi imaju koliko toliko niže cene. Cene diktira izdavač, a ne Xbox Turkiye.
Do svega je došlo zbog raznih zloupotrebe kod LJUDI KOJI IMAJU SVOJ STORE I REGION, a ridimovali su koodove za igre/pretplate putem VPN-a. Tome je sada došao kraj, a mi smo samo kolateralna šteta.

Šta ako imam nalog koji je u startu napravljen na Tursku?
To se ne zna sa sigurnošću šta če biti posle 30.09., ali moja pretpostavka je da nećeš moći išta sa tim nalogom, jer je isti region zaključan na njihove platne kartice.

P.S. Koga ne mrzi da se cima, može da se prebaci na Čile, to je sledeći najjeftiniji Xbox store koji šljaka. Nije neka razlika spram Amera, ali jesu koliko toliko jeftiniji...

Sve ovo je zbog neke muljaze sa nekim Vibaksima za neku deciju pucacinu pa se tu nesto muljalo i prodavalo.

Sve će nas sahraniti Fortnite, a taman sam kupio Xbox, nisam stigao ni da se igram pošteno.

Meni je alternativni nalog registrovan u Indiji preko kog sam kupovao igre u turskoj. Koliko sam video, Indija nema svoj store, da prebacim njega na Čile a svoj primarni nalog na USA i tako sam pokrio sve? Mogu li to preko konzole da rešim ili moram support da cimam?
Izvinjavam se na glupim pitanjima, još sam nov u Xbox svetu :D

Da li to znači da više nećemo moći ni kod Nintenda da menjamo store ili je ovo samo Microsoft nešto menjao?

Sada sam gledaocene za svabski gameass 17E JE FULL a 7E je console gamepass st je prihvatljivo :)
Sada kada mi istekne u turskj gamepass ako hocu ultimate ((a necu) mram ddati istu karticu sa drugacijim podatcima adresee sada drug pitanje,ako hocu stor na kompu da koristim,dal i tu oram menjati region na nemacku?I dal mogu da prebacim sejv na istoj verziji igre bez obzira na platfrmu?
Posto sam nekada noocu pre spavanja igrao streets of rage4 na llaptopu preko stora.
I jos jedno pitanje:hoce moci da sekupi preko vpna nemacki gamepasskod na cd kejs i da ga dodam na ovaj nemacki nalog?

Last edited:
Zaboravi na VPN sem ako želiš ban. Imaš global/Worldwide kodove, za njih ne treba VPN.

Nema više piraterije ;)
Kakva piraterija, sta nije bilo legit ? Proveri instalacije, izgleda ti curi negde gas u stanu...

Dobro je sto za sada game pass ostaje da funkcionise ali i to je pitanje do kada ce. Upravo sam upisao novu karticu (jer mi je prethodna istekla) i prosla je kontrolna uplata bez problema za turski GPU. Pise da ce mi skinuti 209 lira 25.09.2024.

Back
Top Bottom