• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV Disney+ Marvel & MCU

Pa sta sad hoces, da opisi budu redovno 10tak dana pre premijere? Da li hoces da se takticki spojlujes nedelju dana unapred?

Review embargo je Disney pomerio na premijeru samo za Infinity War, Endgame i SWep7 [mozda i nastavke, ne secam se].

U ovom slucaju bih voleo da nije bilo nikakvih spoilera i da se moze uci naslepo u film i iznenaditi se. Ne moze se konstantno graditi hajp na osnovu referenci, losa je to rabota. Poslednjeg Spider-man-a su tako pre vremena raksrinkali sa spoilerima i nemam volje da ga pogledam, a i pride deluje kao nostalgia hard film.

Sta da ti kazem, probaj da zaobidjes reklame. Ja nisam pogledao sve ove silne TV spot-ove, zaobilazim vecinu rasprava, cuo sam kratki izvestaj od John Campea ekipe a oni su se trudili da ne spojluju sve od prvih 20min.

Mozda sve ovo radim uzalud, jos ni ne znam kad cu otici do bioskopa. Smor je kada moram da odvojim pola dana za odiseju preko pola vojvodine.

Pa odavno marketing tako funkcioniše, ako nećeš da se spoiluješ nemoj da pratiš. Ja ne vidim ni svrhu toga da pratim razvoj filma pre nego što izađe, za 99% stvari koje uzmem da gledam ne znam šta me čeka.

Oscar Isaacs je bas odlican u MoonKnight-u, ostalo je jos finale sezone. Peta epizoda mi je bas dobro legla.

Disney je nominovao show za Emmy u Limmited Series kategoriji, sto znaci da nece snimati nove sezone.

Pa odavno marketing tako funkcioniše, ako nećeš da se spoiluješ nemoj da pratiš. Ja ne vidim ni svrhu toga da pratim razvoj filma pre nego što izađe, za 99% stvari koje uzmem da gledam ne znam šta me čeka.
bukvy ovo, bacim oko na trailer i to je to.

LOL

Koliko bi samo kostalo da se taj deo filma promeni, sa sve 15min+ velikom akcionom scenom koja posecuje sve delove tog kipa....

Film je zaradio $1.8 milijarde, verovatno bi dostigli 2 milijarde da je izasao u kini.

Izasle su reakcije sa premijere DrStrange 2. Ima bas dosta pozitivnih impresija, ali ima i dosta ljudi koji nisu bas skroz zadovoljni. Kazu da je film haotican i potencijalno izforsirano editovan da bi pripremio pricu za buduce MCU filmove.

Svi hvale Raimi-a i dozu horora koju je uglavio u film, kao i Elizabeth Olsen.

Fino se zavrsio Moon Knight. Marvel jos nije potvrdio da li ce snimati jos.

Danas je 10 godina od premijere prvog Avengers filma.

To mi je i dan danas najbolji MCU film koji je na nestvarno dobar nacin okupio tim superheroja i fanovima stripova dao pravu poslasticu. Tada je i MCU zaista poleteo. Pre Avengersa je Disney bio izbacio samo par standalone filmova koji nisu svi bili ultra mega hitovi. Ali posle Avengersa sve se promenilo, Phase 2 je bas supercharge-ovao MCU. I dalje se secam te projekcije kada sam video film, cela hala je vristala od uzbudjenja i smejanja 100 puta.

A pre par dana je bilo 20 godina od premijere prvog Spiderman-a!
I to je bio jako velik trenutak za superherojske filmova. Posle propasti zanra sa wacky Batman nastavcima, Cat Woman, Elektrom i slicnim izbljuvotinama, tri razlicita studija su preokrenula zanr sa ozbiljnijim projektima koji su svi bili uspesni - Blade 1998, X-Men 2000, i Spiderman iz 2002 koji je bas postao veliki blockbuster [prvi film koji je zaradio $100M u svom prvom US vikendu]. Odmah posle toga, nastavci od X-mena i Spidermena su bili drasticno bolji i popularniji, sto je obezbedilo da WarnerBros poradi na novoj verziji Betmena a Disney da oformi svoju filmsku diviziju.

cat woman, daredevil itd su izasli kasnije, upravo zbog uspeha filmova kao sto su blade i xmen...daredevil mi je ostao drag, pre svega zbog evanescence.

Dobro zapazanje, guram te filmove sto dalje iz secanja. Daredevil kec je slazem se bio OK.

Odgledao Moon Knight, šta znam, najgora mi je od ovih serija do sad. Generalno me smara kada se MCU bavi magijom i bogovima, više volim tech stranu univerzuma. Jedino što je Oscar Isaac fino izneo uloge, simpatično mi je kako pičkasto priča british english. Sem onoga u poslednjoj epizodi, akcija i koreografija su baš jadni.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness 2022

Wanda pokidala. Najbolji njen film u MCU, dobar character development koji može da stoji i nezavisno od ranijih filmova. Početak i završnica dosta dobro snimljeni, horor elementi na mestu, vrlo neočekivana "iznenađenja" - međutim, nažalost, u sredini, film se raspada. Pacing je nekako skroz promašen, kao da su imali polovične ideje šta i kako, i na kraju zbrzali da ubace što više stvari, i naravno to obično ispadne dosta nepovazano. Sama završnica je zadovoljavajuća doduše. Moguće da je i namerno urađen takav pacing zbog prirode samog filma, ali meni nekako nije legla ta ideja, tačnije realizacija.

Treba napomenuti i da ceo film je nekako više stripskog formata nego možda neki raniji. Totalno mogu da zamislim ovaj film kao ultra ludi strip.

Bonus poeni idu za specijalne efekte - odličan posao i jedva čekam neku Corridor epizodu na YT kada budu gostovali VFX artisti koji su radili na ovom filmu.

Ocena nekih 7.3/10

Ima impresija da je 3D uradjen iznenadjujuce dobro, ako neko pogleda u 3D nek javi.

Ja cu verovatno za vikend do Arene na 3D projekciju.

Odgledao Moon Knight, šta znam, najgora mi je od ovih serija do sad. Generalno me smara kada se MCU bavi magijom i bogovima, više volim tech stranu univerzuma. Jedino što je Oscar Isaac fino izneo uloge, simpatično mi je kako pičkasto priča british english. Sem onoga u poslednjoj epizodi, akcija i koreografija su baš jadni.
Znaci 3/10?

Back
Top Bottom