Zbunili ste me, morao sam da guglam recept za kajgane i upravu ste, uglavnom idu bez brasna, mada ima i verzija koje se prave sa brasnom.
My bad, tako sam naucen celog zivota, da je kajgana samo kad se umute jaja, sa brasnom, tako me je majka naucila, evo i malopre sam je pitao i dalje kaze da je kajgana samo sa brasnom... mozda je tako bilo u njeno vreme, pa se vremenom promenilo, a mozda je i ona drugacije naucena.
Uglavnom i dalje se razlikuju kajgana i mesana jaja po formi, kajgana sa ili bez brasna se umuti pre pecenja i ispadne ravna ko palacinka, te mora da se jede sa viljuskom, jer je neprakticno sa kasikom, dok mesana jaja, se mesaju u tiganju dok se peku i ispadnu drugacije, mogu lepo da se zahvate sa kasikom, te obzirom da ih ceo zivot jedem sa kasikom, tako sam navikao, moguce je i sa viljuskom naravno, ali mislim da je prakticnije sa kasikom, probajte i vidite.
Te da se ukloni i zadnja zabuna evo i slikovito:
Kajgana kako sam ja naucen, izgleda ovako, iako gugl u pretrazi pokazuje i mesana jaja, tako da jebem li ga stvarno...
a mesana jaja izgledaju ovako:
Tako da moguce da sam ja pogresno naucen ili sta je vec u pitanju, jer gugl za kajganu izbacuje i slike mesanih jaja, a mesana jaja nista ne izbacuje, ne bi se iznenadio da smo mi retki koji ih tako danas zovu, iako je kao sto su neki vec rekli, razlicit nacin pripreme, za kajganu/ omlet, se jaja unapred umute i takva stave u tiganj, dok se za mesana jaja ona mesaju tokom pecenja u tiganju i na kraju ispadnu razlicito.