• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Male tajne velikih majstora kuhinje [Food&Drinks]

Ja sam kao klinac jeo samo jaja na oči, pečena sa obe strane. Tek kada sam sazreo kao čovek počeo sam da volim ostale jajne specijalitete - kajganu, omlet, rovito jaje, poširano itd.
Omiljena su mi pržena jaja sa crnim lukom. Luk naseckam u tanjir, i onda stavim jaja na njega, da se lepo natopi.
Jaja najviše volim da jedem sa paradajzom i sirom, a može i sira samoga uz njih.
Jaja na oko, brt

Nije - nema to svako jaje vise ociju nego samo po jedno oko. :geek:

Ja uglavnom pravim jaja na oci, jer se ne oprlja tiganj kao kad se prave mesana jaja, koja inace vise volim.
Kad pravim jaja na oci, nikad nisam okretao na drugu stranu da se i zumanca ispeku, nisam ni znao da tako treba, posle sam video da ih tako prave u restoranu, dok ja uglavnom ispecem samo donju stranu, pa umacem zumanca, mada u najcescem broju slucajeva, samo malo razmutim to zumance da se razlije, pa da se ispece kao belance.
Pa to onda vise nije "jaje na oko" ako si razbio zumance!
I ne moras okretati, mozes polivati sa kasikom da se ispece i od gore.

Evo da i ja okachim neshto ovde. Dao sam sve od sebe da ne zaserem fotku, nadam se da mi Maxa i ostali fotografi netje lupati shljage.

IMG_20210724_112819.jpg

Ono zeleno je... zelena salata, tu su i rotkvice, kao i shargarepa. Naravno, shkoljke su najbitniji detalj, a limeta je prisutna da doda shmeka. Prshuta je prisutna samo da Eufrat ne povileni.

Hajde da se pridružim fotkama. "Mini" roštilj, za nedeljno druženje.

IMG_20210725_151749.jpgIMG_20210725_144356.jpgIMG_20210725_153059.jpgIMG_20210725_152358.jpg

Domaće tikvice marinirane sa belim lukom i vlašcem, piletina u majonezu sa korijanderom (seme) i đumbirom. Ostatak klasika - vrat, kobasica, ćevapi. Volim da pripremim sve u malim porcijama pa gosti mogu svega probati.

Evo da i ja okachim neshto ovde. Dao sam sve od sebe da ne zaserem fotku, nadam se da mi Maxa i ostali fotografi netje lupati shljage.

View attachment 1829

Ono zeleno je... zelena salata, tu su i rotkvice, kao i shargarepa. Naravno, shkoljke su najbitniji detalj, a limeta je prisutna da doda shmeka. Prshuta je prisutna samo da Eufrat ne povileni.
Lepa fotka i još lepše jelo 😃

Back
Top Bottom