• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Male tajne velikih majstora kuhinje [Food&Drinks]

Radim,izasao sam iz forme.

Palo mi je na pamet pre neki dan pastu sa Duvan Cvarcima da probam.
E sad samo mi trebaju duvan cvarci.😥
S vremena na vreme, imaju da se nađu u Lindi, i neočekivano su dobri.

Postoje ali nadjes neki hrvarski kajmak,ili neke obicne cvarke kore za pitu i ajvar.
A Duvan Cvarke jos nisam vidio.
Ako naletim 3 kila uzimam i u zamrzivac.

Jesi nasao negde iole pristojan paradajz van sezone, ja koji god da kupim sve isti karton ukus ako nije lokalni u sezoni, onim holandjanima treba zakonom zabraniti uzgoj paradajza.

Jesi nasao negde iole pristojan paradajz van sezone, ja koji god da kupim sve isti karton ukus ako nije lokalni u sezoni, onim holandjanima treba zakonom zabraniti uzgoj paradajza.
Kupujem samo kada nadjem van sezone maroko,turska,grcka itd i naravno ako ne mirise na paradajz ne zanima me

Evo jedan low effort post, kada bas nemate vremena, a necete da bacate pare na porucivanje:

B073Ozs.jpg
tfvyx2P.jpg

Svinjski file u marinadi sa mladim krompirom i kajmakom
500g svinjskog filea
2 cena belog luka
1-2 kasike maslinovog ulja
1 kasika mlevene paprike
1 kasicicaa mlevene chili paprike
1kg mladog kropira
2 kasike masti
100g kajmaka​

Dva cena belog luka izgnjeciti ili iseci jako sitno, meso posoliti, pobiberiti, utrljati izgnjeceni/iseckani beli luk, zatim meso prekriti jednom kasikom aleve paprike (bitno da se prekrije) i po zelji dodati ljute paprike, preliti jednom/dve kasikom maslinovog ulje i sve jos malo izmesati. Ostaviti da odstoji pola sata.
Rernu zagrejati 10ak minuta na 220-250 stepeni, kropir oprati i iseci na krupnije komade. Ubaciti krompir u pleh sa 2 kasike masti.

Kad je krompir skoro gotov meso iseci na sniclice debljine ~1cm i peci na vrelom tiganju sa malo ulja ili masti. Meso je jako meko i bude prilicno brzo peceno (par minuta na obe strane je dovoljno)

Posluziti toplo sa kasikom kajmaka

Sve ukupno bude gotovo za 15minuta aktivnog spremanja.

edit: Marinada naravno moze da se uradi dosta kvalitetnije npr da se doda jos neko aromaticno bilje ili da se stavi da se marinira u plasticnoj kesi noc ranije, ali ovo je ipak recept za srpemanje na brzinu.

Last edited:
^ Jel su to rotkvice na slici?

Ja sam pre par nedelja ubo dobru turu paradajza u Amanu za divno cudo.

@Sqall koliko ti je vremena bilo potrebno da pripremis?

Jesu kupio da jedem uz pasulj, pa zaboravio, pa sad uz ovo iskoristio.

^ Jel su to rotkvice na slici?

Ja sam pre par nedelja ubo dobru turu paradajza u Amanu za divno cudo.

@Sqall koliko ti je vremena bilo potrebno da pripremis?
Sve je stvar pripreme recimo 20 minuta,iseckam luk i beli luk proprzim dodam konzervu paradajza i pustim na skoro srednjoj vatri da krcka dok se ne ukuva uz povremeno mesanje,u medjuvremenu pripremam avokado,ili bilo sta drugo na kraju ubacim jaja u paradajz ali samo 2-3 inace bude previse suvo.
I serviram na tanjir

Gledam često 24h kitchen, i oni često naglašavaju da je sve u toj pripremi, što se tiče te hrane koja se relativno brzo sprema, da sve pripremiš i držiš da ti je pri ruci i organizovano kako treba.

Gledam često 24h kitchen, i oni često naglašavaju da je sve u toj pripremi, što se tiče te hrane koja se relativno brzo sprema, da sve pripremiš i držiš da ti je pri ruci i organizovano kako treba.
Pa i ti kad krenes da sklapas namestaj prvo pripremis alat i materijal raspakujes pa onda krenes.

Ma jasno, ali i za to se troši vreme, glupo mi kad kažu jelo za 10 min, ali pod uslovom da ti je sve pripremljeno, a za pripremu ti treba još 10 min, onda je to 20 min.

Ma jasno, ali i za to se troši vreme, glupo mi kad kažu jelo za 10 min, ali pod uslovom da ti je sve pripremljeno, a za pripremu ti treba još 10 min, onda je to 20 min.
Pa da ali pripreme možeš da uradiš ranije. To ti je kao kada bi rekao da ti do Beograda treba više od sat vremena jer prvo moraš da naduvaš gume i sipaš goriva. Drziš kuhinju, sudove, radne površine i alat čiste i spremne i brzo ćeš sve skuvati :). Narendati šargarepu i naseckati luk je lako kada su ti daske i renda čisti i spremni a noževi oštri.

ja sam u beogradu... oh, i see what you did there

Pa da ali pripreme možeš da uradiš ranije. To ti je kao kada bi rekao da ti do Beograda treba više od sat vremena jer prvo moraš da naduvaš gume i sipaš goriva. Drziš kuhinju, sudove, radne površine i alat čiste i spremne i brzo ćeš sve skuvati :). Narendati šargarepu i naseckati luk je lako kada su ti daske i renda čisti i spremni a noževi oštri.
Pa ok, ali i dalje treba spremiti pre kuvanja i raskrciti posle.
Mozda to ne nazivas kuvanjem, ali i dalje ode vreme i na to.

Pa ok, ali i dalje treba spremiti pre kuvanja i raskrciti posle.
Mozda to ne nazivas kuvanjem, ali i dalje ode vreme i na to.

Pa ako kuvas npr pastu bolonjeze,u medjuvremenu ocistis sve cak i operes sudje.
Kod przenja naprimer nemas toliku slobodu,ali imas dovoljno vremena da u toku przenja pospremis radnu povrsinu.

I posle jebanja moras karu da operes,to mozda nije jebanje ali i dalje ode vremena i na to.😘🤌

Bitan je samo ugao sagledavanja stvari,onaj ko voli da kuva njemu ne smeta a onaj ko samo kuva da bi jeo njemu smeta sve i sve mu tesko pada.

Back
Top Bottom