Jedino ako su sirevi od bananeSamo kechap i sirevi, skroz vegunski![]()
Парфе се и служи хладан попут сладоледа.Restoran Caruso:
Piletina "Caruso" - Pileći medaljoni sa kajmakom i šunkom u sosu od sira, hrskavo povrće i krompir,
Šopska salata
Parfe
View attachment 10200View attachment 10201View attachment 10202View attachment 10203View attachment 10204View attachment 10205View attachment 10206View attachment 10207
![]()
Zaista odlican restoran, fenomenalna klopa, odlicna je ova piletina, sjajno oblikovana ko medaljon i onda kad se preseche, unutra topli sos i sloj sunke, taj sos mi se cak i najvise svideo, kao i hrskavo povrce, a to je retkost za mene da me povrce odusevi...
Sopska salata je bila cudna, mislim standardno dobro su je napravili, ali cudi me da su stavili i krastavac, mislio sam da idu samo pardajz i sir u nju, takodje voleo bih da je bilo vise sira u njoj...
Lepinjice, bageti, regenart hleb, proja... vrh, to me uvek odusevi.
Za dezert Parfe, sasvim ok je, malo previse hladan, nije los.
9/10
u ovom nije bilo luka, tako da ocigledno svako ima neke svoje varijacije, ja je nisam dosta puta narucivao do sad, ali svaki put bi bilo samo paradajz i sir, pa sam mislio da tako i treba, a tako i preferiram.u šopsku salatu uvek idu paradajz, krastavac, luk i sir.
da, znam da se tako parfe sluzi, samo kazem da mi se to kod njega ne svidja i bio je prakticno smrznut kad je stigao, posle kako se topio, sve je bolji bio...Парфе се и служи хладан попут сладоледа.
А јесу мало сира ставили и то младог меканог колико могу да видим, а ту много боље иде стари тврди пуномасни сир, евентуално фета, мада онда је то више грчка салата, само без маслина.
Ако некад будеш јео на југу Србије пробај моравску салату, то нема по Београду да се нађе, нити северније од Алексинца.
slažem se, stari sir ide najbolje, ali feta nikako u šopskuА јесу мало сира ставили и то младог меканог колико могу да видим, а ту много боље иде стари тврди пуномасни сир, евентуално фета, мада онда је то више грчка салата, само без маслина.![]()
kažem statistički kako se najčešće sprema. a obišao sam kafana po srbiji i više nego što bi trebalou ovom nije bilo luka, tako da ocigledno svako ima neke svoje varijacije, ja je nisam dosta puta narucivao do sad, ali svaki put bi bilo samo paradajz i sir, pa sam mislio da tako i treba, a tako i preferiram.
Српска ти је у суштини исто што и шопска само без сира. Евентуално још свежу паприку ставе. Мада то негде и у шопску убаце.u ovom nije bilo luka, tako da ocigledno svako ima neke svoje varijacije, ja je nisam dosta puta narucivao do sad, ali svaki put bi bilo samo paradajz i sir, pa sam mislio da tako i treba, a tako i preferiram.
da, znam da se tako parfe sluzi, samo kazem da mi se to kod njega ne svidja i bio je prakticno smrznut kad je stigao, posle kako se topio, sve je bolji bio...
ja najvise volim punomasne sireve, sjenicki mi je najjaci i njega obozavam da jedem sa paradajzom
probacu moravsku salatu kad bude prilike, sledeci put cu uzeti srpsku, vidim da tu sve zivo stavljaju, pa da vidim kako mi se svidja.
da, posle sam video, ima bukvalno bas ta stavka u meniju, tako da sa tim nema gresketo što ti preferiraš je paradajz sa sirom![]()
Brt zavidim ti.View attachment 10215
Burata sir, chili, ukiseljen luk, neka zelena trava, i pork cracklings (ne znam kako se prevodi na srpski). Iznenadjujutje fino predjelo, slatko i ljuto, odlichno mi leglo uz pivo.
View attachment 10216
Pica sa sirom, slaninom, piletinom, zelenim lishtjem, parmezanom, smrvljenim krutonchitjima i BEZ paradajza/kechapa. Mene je odushevila pica, smazao sam je veoma brzo, gotovo da se nisam zaustavljao da dishem. Kada je konobar doshao da pita kakvo je jelo, samo sam ga pogledao onako musav i pokazao palcem ka gore.
Inache u pitanju je picerija likova koji prave piva "Benchwarmers" (neka od njih sam kachio ranije, tipa What Does a Gay Horse Eat i skorije Veteol). Iskren da budem, nisam ochekivao da tje pica biti ukusna, ali me je oduvala.