• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Male tajne velikih majstora kuhinje [Food&Drinks]

to nije bajata čokolada već samo čokolada koja je u jednom tremutku bila u toplom prostoru, "iznojila" mast iz sebe i onda se opet stvrdla

Vrlo zanimljivo deluje ovaj burek, ne deluje uopšte kao ovi turski na koje smo navikli. Ovaj vlasnik u klipu kaže da je to neki stari recept zato tako i izgleda, a ovaj burek kojeg danas svi znamo su doneli Albanci i Makedonci. Ako se nekad nađem u blizini, moram da probam :)

A što se tiče Niša i okoline, probao sam svuda gde se čuje da je dobar, ali nijedan, po meni, nije blizu Antonu i bureku sa sirom. Sa mesom je bio dobar pre 10tak god, ali izgleda da su promenili recept, baš mi je teško da jedem sa mesom nekad kod njih, u random generičkim radnjama tipa Braško je čak ponekad bolji. Ali zato onaj sa sirom je neprevaziđen - i najveća stvar je kvalitet sira, ubedljivo najbolji sir koji sam probao u nekom bureku. Dobar je i kod Bata Baneta, isto je bio provklasan kod bivšeg Mićka (preko puta Bore), ali nažalost to više ne radi.

Last edited:
Vrlo zanimljivo deluje ovaj burek, ne deluje uopšte kao ovi turski na koje smo navikli. Ovaj vlasnik u klipu kaže da je to neki stari recept zato tako i izgleda, a ovaj burek kojeg danas svi znamo su doneli Albanci i Makedonci. Ako se nekad nađem u blizini, moram da probam :)

A što se tiče Niša i okoline, probao sam svuda gde se čuje da je dobar, ali nijedan, po meni, nije blizu Antonu i bureku sa sirom. Sa mesom je bio dobar pre 10tak god, ali izgleda da su promenili recept, baš mi je teško da jedem sa mesom nekad kod njih, u random generičkim radnjama tipa Braško je čak ponekad bolji. Ali zato onaj sa sirom je neprevaziđen - i najveća stvar je kvalitet sira, ubedljivo najbolji sir koji sam probao u nekom bureku. Dobar je i kod Bata Baneta, isto je bio provklasan kod bivšeg Mićka (preko puta Bore), ali nažalost to više ne radi.

Meni je blizu Petrović, jeo sam tamo otkako znam za sebe ali sad je postao teško sranje, dešava se i u 7 ujutru bude hladan i bajat, tako da sam baš u tragičnoj situaciji zimi sam uvek gotivio burek za doručak posebno jer je taj bio kao medju naaajboljim, prebacio sam se na prženu slaninu i jaja

Zaboravih Kalinku u Nišu, mogu da nastradam ako ne preporučim i to mesto :D

ima u Indjiji neki što postoji dugo dugo, jeo sam jednom bio je vrh, isto seče na parče nema gramaže...

Meni je blizu Petrović, jeo sam tamo otkako znam za sebe ali sad je postao teško sranje, dešava se i u 7 ujutru bude hladan i bajat, tako da sam baš u tragičnoj situaciji zimi sam uvek gotivio burek za doručak posebno jer je taj bio kao medju naaajboljim, prebacio sam se na prženu slaninu i jaja
U bežanijskoj? Bio je dobar.

Micko, prestario lik nazalost ne radi vec par godina. A dok je radio glavni pomocnik mu bila keva od 90+ godina :D

Sent from my Mi 11i using Tapatalk
Јел то на главном шеталишту у Инђији, стара радња са стакленим вратима и излогом, и белим плочицама од пре 50 година? Ако је то, био сам једном и јео бурек са сиром, стварно је добар био.

gde je najbolji s mesom?
U poslednje vreme zaista ne nalazim vrhunski sa mesom. Kada kažem vrhunski zaista to i mislim, recimo ovaj u Antonu sa sirom je nešto posebno. Tako da, nema baš toliko dobrog, mislim da toliko odskače. On mesta na kojima jedem burek sa mesom, zavisno kada i kako se gde nalazim:

- Braško kod Doma Zdravlja (ali ako nije odstojao, mora da se pita da li ima sveže pravljen) - ovo mi je najbliže pa sam možda i navikao na taj ukus
- Gricko Sv Sava park
- Milena ili kako se već zove (u prolazu kod zone3, radi izuzetno ljubazna žena i rade samo ujutru dok ima bureka, posle zatvore i to je to)
- Bata Bane
- ima dve pekare na Trošarini kod okretnice (pored stanice za bus), tu nije loš sa mesom isto

U suštini svi ovi iznad su ok, ali nijedan nije toliko dobar. Na drugim mestima gde sam probao uopšte mi se nisu dopali. Reper za kvalitet bureka sa mesom mi je Mićko iz 2012te i Anton pre 2020te godine. To je bilo nešto posebno. Anton sa mesom isto ljudi kupuju dosta i dan danas, ali meni to nije to. Ko zna, možda se nekome izuzetno dopadne, možda je do mene :)

Burek kod Slepcevica je vrh. Ali nije ni slican klasicnom bureku. Kore su deblje i nisu masne. Meso kao i sir je odlicno. Ko bude svracao u Rumu(pre 8 ujutru) svakako neka proba. 🤣

Hotel Amsterdam, restoran Mokum, obrok salata, prva sa piletinom, ostale sa biftekom (bezveze, previse salate, premalo bifteka, a i sam biftek nije bio nesto, vise je imao ukus na sniclu...)

Kuver je kod njih fantastican, a i uglavnom gde god da odem, pokidaju sa onim sto daju kao kuver.

View attachment 7012View attachment 7013View attachment 7014View attachment 7015View attachment 7016View attachment 7017View attachment 7018
Какве су цене ту? Колико су те салате коштале?

Back
Top Bottom