• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Male tajne velikih majstora kuhinje [Food&Drinks]

Samo ljuta tucana, i u zavisnosti od raspoloženja kajmak/urnebes/sir/pavlaka.

Tolerišem kada neko stavi i luk jer voli. Sve ostalo mi uništi ukus, jedino je dobro ako je pljeskavica očaj pa čisto da se ne oseća meso nego da se osećaju majonezi i ostala čuda. Ali onda zašto jedete tu uopšte, ako jedete da biste osetili priloge 🤷‍♂️

Edit*
U kafani, gde ima dobre hrane, kada naletim na neku ovčiju ili mešavinu ovčija i juneća, ili tako neko ludilo onda:
- kajmak
- ljuta paprika u ulju
- albanska salata/lovački lebac (prepečeni hleb sa ljutom tucanom paprikom i začinima)
- neki sir

To stoji za kafanu restoran, tamo ne jedem nikakve priloge. Posebno jer kafanska pljeskavica često ima luka u sebi ili jedem neku varijantu grumanskeee

Pitanje se odnosilo na fast fud pljeskavice uz kojE oduvek svi jedu priloge.

Miletove pljeskavice odavno ne vrede u bilo kojoj varijanti nažalost.

Ok ok msm znam video napamet. nego generalno morao sam da se osvrnem na to nula priloga, svakako je on startovao priču

Zanima me šta su po vama idealni prilozi za pljeskavicu, ja se uvek plašim da loše iskombinujem pa idem na klasiku kečap majonez tucana a nekad samo urnebes ako je recimo leskovačka ili gurmanska.

Kad god probam da promenim sjebem sve jer pomešam šta ne treba, dakle dajte idealne kombinacije priloga u običnu pljeskavicu koje stavljate uvek bez razmišljanja
Urnebes, luk, tucana i mozhda list neke zelene salate.
Paradajz ne zhelim ni u blizini pljeskavice.

E zelena salata mi je problem ako nije onako super freš neću al ja isto od lišća jedino to mogu, kupus me nešto ne radi, odvojeno ok i to ne uz pljeskavicu.

Also jezivo da niko nije spomenuo ljutenicu i LJUTU PAPRIKU U KOMADU

Last edited:
E zelena salata mi je problem ako nije onako super freš neću al ja isto od lišća jedino to mogu, kupus me nešto ne radi, odvojeno ok i to ne uz pljeskavicu.

Also jezivo da niko nije spomenuo ljutenicu
Da, mora da bude hrskava, nikako neko gnjecavo smetje.

Kao mali sam oduvek voleo da stavim tartar sos (ako nema onda majonez) i paradajz, obzirom da je to bilo jedino povrce koje sam do sad podnosio, a sad jos volim krastavac i kupus, ali ne stavljam ih u pljeku...

Uglavnom ne volim da natrpam dosta priloga, jer onda mi ubiju ukus mesa, a tamo gde je bas kvalitetno meso, nekad ne uzmem nista od priloga, da bih ga bas osetio, ali svi experti kazu da se stavlja samo tucana paprika...

Ako je dobro meso dva tri priloga su sasvim ok, ne znam što bi pokvarilo. I ja sam protiv pretrpavanja iako postoje Fast Fudovi kao Mara recimo gde je običaj da se sunu svi prilozi

Sad sam se setio, jednom u walteru kad sam bio s devojkom ona naruci sebi cevape i od priloga kaze....od priloga...kaze.....uh....kaze.....kecap 🥲

Zanima me šta su po vama idealni prilozi za pljeskavicu, ja se uvek plašim da loše iskombinujem pa idem na klasiku kečap majonez tucana a nekad samo urnebes ako je recimo leskovačka ili gurmanska.

Kad god probam da promenim sjebem sve jer pomešam šta ne treba, dakle dajte idealne kombinacije priloga u običnu pljeskavicu koje stavljate uvek bez razmišljanja
Zavisi. U sarajveske cevape samo luk i tucanu, ponekad, retko kajmak.
Na ponču i ćirinom uglavnom pavlaka, paradajz, zelena, tucana i ponekad luk.

Павлака, урнебес, лук или купус. Ништа више.

Back
Top Bottom