• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Male tajne velikih majstora kuhinje [Food&Drinks]

^ Provereno, kad se ide insert full image, pa se smanji, to se ne desava.

Edit

Ja - "idem do prodavnice da kupim samo nesto slano za jelo"
- uzmem 2.5 kilograma sladoleda i 100 gr suhomesnatog...
Zvuci kao moja zena

Keva je to pravila, ovako iz glave:

Ulje, crni i beli luk, tomato sos, pirinac, blitva, mleveno meso, zacini i jogurt.

Na ulju proprziti beli i crni luk i mleveno meso, dodati blitvu, pirinac, zacine (so,vegeta), naliti sa tomato sos-om i kuvati 20-ak min.
Na kraju preliti sa jogurtom.

IMG_20220808_164059.jpg

Znajući da je Granice jogurt fenomenalan, reko da probam i njihovo mleko, i what do you know, isto fenomenalno.

IMG_20220809_185353.jpg

Prosto,
I nadam se da nisam jedini koji uvek jede u krevetu (sedeći, gledajući tv)

Jel mozes da stavis naziv za svako jelo?
Mogu brt

1.Rolovano mleveno meso sa jajetom na pireu sa tartufima i sosom od karamelizovanog paradajza

2.Snicla od svinjskog filea panirana u bademima

3.Crveni Thai Kari veganski uz dodatak svinjskog mesa przenog(zaboravio sam koji je deo)

4.Svinjski steak na pireu uz azijsko povrce u soja,ostrige,ribblji i ulje od susama sosu.

5.Spagete sa tri vrste paradajza i uljem od tartufa.
Tri vrste su Čeri,Suseni paradajz u mas. ulju i kasika koncentrata paradajza,sva tri imaju totalno drugaciji ukus.

Last edited:
Meni su ti kvatro postali jezivi. Kupio sam 2 ovog leta, neki sa bananom kao, bukvalno sam šećer sladoled.

Od tih kupovnih mi je mnogo bolji onaj italijanski sammontana, ima ga po maksiju, slična cena kao frikom.

Da, maxi ima najbolji izbor sladoleda, probao sam prakticno sve koje imaju u ponudi.

Mislim da sam juče probao najgore pivo koje sam ikada probao u životu. U pitanju je Leskovačko "Dimljeno pivo".
Mislio sam da je to samo gimmick ime, kao fora ime a u stvari je crno pivo. Ali neee... 😅

Neko se setio da obično leskovačko pivo nekako tokom pripreme izdimi na ćumur ili šta već :ROFLMAO:
Mislio sam da pivo ne može imati loš ukus, ali kako sam se prevario... :D
Najbolje bih ga opisao kao "tečni dim" ili "ćumur pivo".

1661672665028.png

Vjerovatno i jest dodan tecni dim :| Nema nekog smisla da je dimljeno prirodnim putem.

Back
Top Bottom