• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Male tajne velikih majstora kuhinje [Food&Drinks]

Patlidžan sa gorgonzolom recept

Za dvoje ljudi su dovoljna dva poveća patlidžana.

Možete uzeti oko 100 do 150 grama suvog mesa (pršuta, suvi vrat, ili lepa pančetica) i 100 do 150 gr gorgonzole.
Patlidžane, prepoloviti na pola, pa izdubiti unutrašnjost, koristio sam viljušku, može i kašičicom za šećer.
Unutrašnjost patlidžana iseckati na što sitnije kockice. Za to vreme u tiganju staviti bilo šta od navedenog suvog mesa, i da se proprži ali ne previše, ne treba mast ili ulje, sami će da puste sokić slasni i kada se to desi, roknete unutrašnjost naseckanog patlidžana u sve to.
Malo da se proprži i onda ubacite naseckanu gorgonzolu, i kada se ona otopi ukloniti iz tiganja.
Uzećete tu masu i napuniti njome prazne patlidžane, stavite ih u kakav pleh i gurnite u rernu koju ste prevashodno zagrejali na oko 200, 220 stepeni i pratite to sledećih pola sata ili četrdeset minuta.

I kada bude gotovo servirajte i uživajte.

Preskupi su, nisu najskuplji gde sam bio, ali recimo jedna salata je oko 1600 din.
За те паре додаш још мало и једеш цео стек. Пошто у те салате ставе до 100 грама бифтека, ако и толико.

Naša omiljena pivara, The Wild Beer Co, je na žalost na rubu bankrota. Novost je došla naglo i nismo uspeli ni da se oprostimo pijući neko od Njihovih piva sa znanjem da su to poslednji gutljaji. Nestalo iz radnji pre par meseci, a za cenu poštarine iz engleske bi mogli nekretninu kupiti. Pred praznike otišli da nabavimo nešto fensi kraft za popit, kad ono par konzervi se pojavilo. I to ne bilo koja varijanta, već naša omiljena piva. Kupili smo sve zalilhe da se opraštamo na tenane.

IMG_20221224_231225.jpg

Zanima me šta su po vama idealni prilozi za pljeskavicu, ja se uvek plašim da loše iskombinujem pa idem na klasiku kečap majonez tucana a nekad samo urnebes ako je recimo leskovačka ili gurmanska.

Kad god probam da promenim sjebem sve jer pomešam šta ne treba, dakle dajte idealne kombinacije priloga u običnu pljeskavicu koje stavljate uvek bez razmišljanja

Samo ljuta tucana, i u zavisnosti od raspoloženja kajmak/urnebes/sir/pavlaka.

Tolerišem kada neko stavi i luk jer voli. Sve ostalo mi uništi ukus, jedino je dobro ako je pljeskavica očaj pa čisto da se ne oseća meso nego da se osećaju majonezi i ostala čuda. Ali onda zašto jedete tu uopšte, ako jedete da biste osetili priloge 🤷‍♂️

Edit*
U kafani, gde ima dobre hrane, kada naletim na neku ovčiju ili mešavinu ovčija i juneća, ili tako neko ludilo onda:
- kajmak
- ljuta paprika u ulju
- albanska salata/lovački lebac (prepečeni hleb sa ljutom tucanom paprikom i začinima)
- neki sir

Last edited:
Zanima me šta su po vama idealni prilozi za pljeskavicu, ja se uvek plašim da loše iskombinujem pa idem na klasiku kečap majonez tucana a nekad samo urnebes ako je recimo leskovačka ili gurmanska.

Kad god probam da promenim sjebem sve jer pomešam šta ne treba, dakle dajte idealne kombinacije priloga u običnu pljeskavicu koje stavljate uvek bez razmišljanja
Urnebes, luk i tucana. Ako su ćevapi onda pavlaka luk i tucana. Ponekad senf. Nikada zelena, paradajz i ostala vodurija. To može sa strane ako sam kući ali nikako _u_ pljesku.

Kad smo već kod ove teme, ja recimo ne mogu da smislim paradajz u burgerima. Mnogo cenim mesta koja ne stavljaju paradajz. Nekako mi uopšte ne ide podgrejani paradajz u nekom savršenom burgeru, samo ga razvodni... To mi nikada neće biti jasno kako ljudi vole. Ali pretpostavljam, ukusi...

Back
Top Bottom